ΜΠΑΣΚΕΤ

Πέντε χρόνια χωρίς τον “Πατριάρχη”, Ανέστη Πεταλίδη! (photo)

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Πέμπτη, 7/9/2015, από το θάνατο του Ανέστη Πεταλίδη. Σαν σήμερα, το 2012, ο «Πατριάρχης» του Άρη έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο την οικογένεια του Αυτοκράτορα, αλλά ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Ανέστης Πεταλίδης υπηρέτησε τον Άρη από όλα τα πόστα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη ΧΑΝΘ και στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ήρθε στον Άρη. Αφού διετέλεσε ταυτόχρονα παίκτης και προπονητής της ομάδας, για 20 χρόνια (1953 – 1973) ήταν ο ηγέτης – σύμβολο στον πάγκο του Άρη (επέστρεψε για μία σεζόν, το 1974-75). Επί των ημερών του ο Άρης κέρδισε την πρώτη του ευρωπαϊκή έξοδο (1955) και το 1959, στο τουρνουά της Λιέγης, κατάκτησε την πρώτη θέση.

Το 1978 πήρε τη ρηξικέλευθη, για τους περισσότερους, απόφαση να αναθέσει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στον 34χρονο, τότε, Γιάννη Ιωαννίδη. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έλευση του Νίκου Γκάλη και τη δημιουργία της Αυτοκρατορίας του Άρη. Η μνήμη του θα αποτελεί πάντα βάλσαμο για την οικογένεια του Άρη και την ψυχή κάθε Αρειανού…

 

petalidis-mix

To Top