Τσέλσι – Μπαρτσελόνα: Ανατροπές, γκολάρες, διαιτητικά «εγκλήματα» (videos)

Το δεύτερο «πιάτο» των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League περιλαμβάνει ένα ζευγάρι με επικές μονομαχίες, αξέχαστα highlights και μία απόλυτη ισορροπία!

Kρατάει χρόνια αυτή η κολώνια» αναφέρει η γνωστή ελληνική παροιμία και η «τιτανομαχία» του «Στάμφορντ Μπριτζ» μετράει αισίως 62 χρονιά. Τσέλσι και Μπαρτσελόνα κοντράρονται για ακόμα μία φορά στο πλαίσιο νοκ-άουτ φάσης, μιας και ποτέ δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε τελικό σύγχρονης μεγάλης διοργάνωσης.

Πρόκειται για την 13h αναμέτρηση στο πλαίσιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (πέμπτο πιο «συχνό» ζευγάρι) και 16η συνολικά. Εντυπωσιακό στατιστικό, η απόλυτη ισορροπία αποτελεσμάτων (5-5-5).

Η πρώτη μεταξύ τους «μονομαχία» έλαβε χώρα το 1966 όταν στην ημιτελική φάση του μη υφιστάμενου πλέον Κυπέλλου Εκθέσεων η Μπαρτσελόνα απέκλεισε σε τρία παιχνίδια και με 2-1 νίκες τους «μπλε» του Λονδίνου, για να κατακτήσει στην συνέχεια το τρόπαιο απέναντι στην Σαραγόσα.

Από τότε χρειάστηκε να φτάσουμε την σεζόν 1999-2000 για να προκύψει «αγγλοϊσπανικό» ραντεβού ενώ τα highlights του συνοψίζονται σε τρεις επιμέρους συναντήσεις του. Στις 8 Μαρτίου 2005, ο Ροναλντίνιο χάρισε ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού, με το περίφημο «σβήσιμο του τσιγάρου» να μην δίνει εντέλει την πρόκριση στην ομάδα του.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2009 η Τσέλσι φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα και προηγείται 1-0 με το τρομερό γκολ του… δικού μας Μίκαελ Εσιέν. Η Μπαρτσελόνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμπιντάλ ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις και παίρνει σκορ πρόκρισης στον τελικό με τον Ινιέστα. Βέβαια, το παιχνίδι στιγματίζεται από τα διαιτητικά «εγκλήματα» του Όβρεμπο με τα τέσσερα πέναλτι που ζήτησε η ομάδα του Χίντινγκ.

Και επειδή η εκδίκηση είναι «πιάτο που τρώγεται κρύο», η Τσέλσι του Ντι Ματέο το 2012 παίρνει ρεβάνς. Σε ένα ανελέητο «σφυροκόπημα» της Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» αντιστέκεται και με γκολ του Φερνάντο Τόρες «κλείνει» το σπίτι των Καταλανών και εντέλει παίρνει το τρόπαιο κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

«Καρφωμένοι» στην τηλεόραση λοιπόν στις 21:45. Σίγουρα οι δύο ομάδες θα σας αποζημιώσουν.

To Top