Τσιτσιπάς από… ατσάλι και πρόκριση στον γ’ γύρο του Γουίμπλεντον! (video)

Μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει στα πέντε σετ τον Τζάρεντ Ντόναλντσον και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Wimbledon για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Ψυχάρα ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.35), επικράτησε με 6-3, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3 του 21χρονου Αμερικανού (Νο.54) σε 3 ώρες και 25 λεπτά και έκλεισε ραντεβού στη φάση των «32» με τον Τόμας Φαμπιάνο, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας με 7-6(7), 6-3, 7-6(6) τον Σταν Βαβρίνκα.

Ο Ιταλός βρίσκεται στο Νο.133 της παγκόσμιας κατάταξης, οπότε καταλαβαίνετε ότι ο Στέφανος έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία!

Ο 19χρονος τενίστας έβαλε χθες τις βάσεις για τη νίκη του καθώς προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο όταν ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής, ο Ντόναλντσον είχε μειώσει σε 2-1 και είχε τις μπάλες στα χέρια του στο 4-3 υπέρ του στο τέταρτο σετ.

Ο Στέφανος προσπάθησε να πιέσει στη σημερινή επανέναρξη του αγώνα και είχε μπρέικ πόιντ όταν ο αντίπαλός του σέρβιρε για το 2-2 στο 5-4, όμως δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, με αποτέλεσμα οι διαφορές να λυθούν σε πέμπτο σετ.

Εκεί τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά για τον Τσιτσιπά, που έχασε στο πρώτο γκέιμ το σερβίς του και ήταν αναγκασμένος να κυνηγάει στο σκορ τον Αμερικανό.

Συνέχισε, ωστόσο, να βάζει δύσκολα στον αντίπαλό του και τελικά όχι μόνο πήρε το μπρέικ πίσω (3-3), αλλά κατάφερε να «σπάσει» ξανά τον Ντόναλντσον στη συνέχεια για να καθαρίσει μέσα σε αποθέωση την πρόκριση.

Είναι η πρώτη φορά που θα παίξει σε φάση «32» Grand Slam και πλέον έχει καλές πιθανότητες να προκριθεί ακόμα και στον τέταρτο γύρο.

Πραγματικά θα ήταν κρίμα να μην ξεπεράσει το εμπόδιο του Ντόναλντσον, που έκανε μεγάλο παιχνίδι, όμως ο Στέφανος ήταν καλύτερος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Απλά δεν ήταν πολύ αποτελεσματικός στα μπρέικ πόιντ και είναι χαρακτηριστικό ότι είχε ποσοστό 24% με 5/21!

Σημείωσε συνολικά 62 winners και είχε 23 αβίαστα λάθη, έναντι 42 και 36 του Ντόναλντσον αντίστοιχα.

Ο αγώνας με τον Φαμπιάνο θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή και αν ο Στέφανος πάρει την πρόκριση, θα ξαναμπεί στο court τη Δευτέρα, στη λεγόμενη Manic Monday, που περιλαμβάνει όλους τους αγώνες της φάσης των «16».

Με τη μέχρι τώρα πορεία του στο Λονδίνο, πάντως, έχει ήδη εξασφαλίσει νέα άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη και αναμένεται να πλησιάσει το Top 30!

To Top