Τόνι Κάλβο: “Δέθηκα με τον Άρη και πονάω πολύ για τον υποβιβασμό του”

Ο Τόνι Κάλβο μίλησε για την κατάσταση του Άρη, για τους λόγους που οδηγήθηκε εκεί, αλλά και για τα προβλήματα που είχε και έχει με την πρώην ομάδα του.

Ο Τόνι Κάλβο ήρθε στους «κίτρινους» από τη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2007 και έπαιξε μέχρι το 2011. Πλέον, συνεχίζει την καριέρα του στην Κύπρο και την Ανόρθωση, ενώ το όνομά του ακούγεται για την ΑΕΚ ενόψει της επόμενης χρονιάς. Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο Ισπανός μιλάει για τον Άρη, τους… κακούς διοικούντες και τις ελπίδες του για τη συνέχεια. 

Τόνι, γνωρίζεις ότι ο Άρης του χρόνου θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία;

«Για εμένα είναι πολύ λυπηρό, γιατί έπαιξα στον Άρη αρκετό καιρό, δέθηκα με την ομάδα και τον κόσμο και πονάω πολύ που η ομάδα θα παίξει στη δεύτερη κατηγορία».

Στην τετραετία που βρέθηκες εσύ στον Άρη είχες παρατηρήσει ατασθαλίες;

«Όταν έπαιζα εγώ ο Άρης είχε δυνατή ομάδα, αλλά η διοίκηση έκανε πολλά λάθη σε οικονομικά θέματα. Ο Άρης είναι εκεί τώρα γιατί 3-4-5 άτομα που βρέθηκαν στη διοίκηση έκαναν πολύ άσχημη την κατάσταση».

Από όταν έφυγες παρακολουθούσες την ομάδα και την φθίνουσα πορεία της; 

«Παρακολουθώ, βέβαια. Στην Κύπρο ειδικά είχα τη δυνατότητα να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις και για μένα είναι κρίμα που η ομάδα έφτασε σε αυτή την κατάσταση. Έπαιζαν περισσότερο νεαρά παιδιά και παρότι υπήρχαν και κάποιοι έμπειροι ποδοσφαιριστές, σαν ομάδα δεν είχε εμπειρία. Η ομάδα είναι σε δύσκολη κατάσταση αλλά ο Άρης είναι μεγάλος σύλλογος και με το πέρασμα του χρόνου θα επιστρέψει εκεί που ανήκει».

Πιστεύεις θα τα καταφέρει;

«Νομίζω θα τα καταφέρει. Έχει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, τη στήριξη του κόσμου και την ιστορία του. Νομίζω είναι βασικά αυτά. Έχει την ικανότητα να επιστρέψει αν βρεθεί ένα άτομο στη διοίκηση που να βαδίσει προς τη σωστή κατεύθυνση και κάνει αυτά που πρέπει. Σε δύο χρόνια μπορεί να επιστρέψει».

Από πότε εσύ είχες προβλήματα στον Άρη; 

«Μόνο για μια χρονιά, την πρώτη, δεν είχα προβλήματα. Είχα θέμα με τις πληρωμές, αποτέλεσμα του ότι η διοίκηση δεν ήταν σωστή, όπως σας είπα και το πρόβλημα διογκωνόταν με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα μου χρωστούν χρήματα…»

Και τι έκανες για αυτό; 

«Εγώ δεν ήθελα να κινηθώ νομικά και να φτάσω μέχρι τη FIFA, αλλά στο τέλος κατάλαβα ότι δεν είχα άλλη επιλογή. Δεν ήθελα να φτάσω ως εκεί, αλλά με ανάγκασαν».

To Top