«Υπάρχει λύση για το μετρό Θεσσαλονίκης, αρκεί να υπάρχει διάθεση», λένε οι εργαζόμενοι

Παρέμβαση του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να βρεθεί λύση για να συνεχιστεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης ζητούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διατείνονται ότι μόνο αν αξιοποιηθεί η περίοδος μέχρι το τέλος του 2014, αφεθούν στην άκρη όλα τα σφάλματα και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και βρεθεί λύση, υπάρχει ελπίδα το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το… 2018.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε ίσως τις τελευταίες πράξεις τις ιλαροτραγωδίας που ονομάζεται Μετρό Θεσσαλονίκης.

Είναι στο χέρι όλων μας να σώσουμε την παρτίδα; Υπάρχει η διάθεση; Υπάρχει η κοινή λογική; Ναι, ο “κακός” εργολάβος που εκβιάζει. Ναι, η Αττικό Μετρό που δεν “νοιάζεται” για το έργο. Ναι, ο Χρυσοχοΐδης που αδιαφορεί για τη Θεσσαλονίκη.

Ναι, ο Μπουτάρης που “μπλόκαρε” το έργο με τις εμμονές του. Όλα αυτά τα ακούμε, τα ξέρουμε, τα ξέρει πιθανόν όλη η πόλη.

Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα με το να τα αναφέρουμε. Ούτε, όμως, λύνουμε και το γόρδιο δεσμό του έργου. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, όχι μόνο για την Πρωτοχρονιά του 2015, αλλά ίσως και για την ημέρα που θα διακοπεί το έργο.

Υπάρχει λύση;

Εμείς οι εργαζόμενοι δηλώνουμε πως υπάρχει. Αρκεί να υπάρχει η διάθεση, για πράξεις, όχι για δηλώσεις. Γιατί μέχρι στιγμής, πλην εξαιρέσεων μόνο στα λόγια έχουμε μείνει.

Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχει ο Υπουργός Υποδομών να αποδείξει πως δεν έχει ξεχάσει ότι προέρχεται από τη Β. Ελλάδα και να κάτσει στο τραπέζι και τους δύο παράγοντες του έργου – Αττικό Μετρό και Κοινοπραξία.

Είναι η τελευταία ευκαιρία να μην κινδυνέψει η χρηματοδότηση του έργου και φυσικά όλα τα επιπλέον κονδύλια που έχουν εξασφαλισθεί. Μόνο αν δοθεί λύση μέσα στο 2014, μπορεί το έργο να γίνει το… 2018 όπως διατείνονται.

Μόνο αν αξιοποιήσουμε αυτήν την περίοδο μέχρι το τέλος του 2014 και αφεθούν στην άκρη όλα τα σφάλματα και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών μπορούμε να ελπίζουμε, διαφορετικά, πραγματικά θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το θέατρο αναζήτησης και καταλογισμού των ευθυνών και να κλαίμε πάνω από τα ερείπια όχι του παρελθόντος, αλλά ενός μελλοντικού έργου».

Πηγή: www.seleo.gr

To Top