ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Υπόθεση Καλαϊτζάκη: Ο Αγγέλου εξήγησε τα “πως” και τα “γιατί” του τέλους της συνεργασίας

Ο Βαγγέλης Αγγέλου απάντησε αναλυτικά στην ερώτηση για το τι έγινε με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και ο Άρης έλυσε τη συνεργασία μαζί του. Προσπάθησε να εξηγήσει το σκεπτικό του, αναλύοντας όλα όσα έγιναν μεταξύ της ομάδας και του 19χρονου παίκτη.

Ο τεχνικός του Άρη εξήγησε στη μεγάλη συνέντευξή του στο PRESSARIS πως “είναι πραγματικά ταλέντο. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Άρης η έννοια ταλέντο δεν τον βοηθάει, γιατί είναι σε μια ειδική κατάσταση. Το ταλέντο πρέπει να πάρει κάποια ευθύνη. Επίσης, δεν έχω καταλάβει ποτέ τι σημαίνει ταλέντο. Ταλέντο σημαίνει 19-20 χρονών παιδιά; Ταλέντο είναι ο Ντόντσιτς. Αυτό είναι ταλέντο. Ο Παναγιώτης έχει προδιαγραφές να γίνει ταλέντο. Αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην πίεση. Για να μάθεις κάτι έχεις τρία στάδια. Το πρώτο είναι η αργή κίνηση, το slow motion. Το δεύτερο είναι η επανάληψη και η ποσότητα και το τρίτο είναι το στρες, το κάνω υπό πίεση χρόνου, σκορ και ανταγωνισμού και διαχείριση κρίσης. Όλοι αφήνουν το θέμα του στρες. Το να έρθεις στον Άρη, θα έρθεις να σου δείξει κάποιος την αργή κίνηση, με τα βασικά, με τα σουτάκια, με ατομικές προπονήσεις… Το δεύτερο είναι η ποσότητα και η επανάληψη με την οποία συμφωνώ και το τρίτο είναι το στρες”.

Πρόσθεσε πως “όταν ο Άρης φέρνει έναν παίκτη ή ταλέντο πρέπει αυτό να διαχειριστεί την πίεση. Εδώ θέλουμε εμείς αυτό το προϊόν που παίρνουμε από κάτω, να του βάλουμε πίεση με στοργή, κατανόηση και ευθύνη. Αυτό κάναμε με τον Παναγιώτη. Πρώτη πίεση είναι το πρόγραμμα. Έγινε στις μεταβατικές προπονήσεις ένας έλεγχος. Κάποια στιγμή του είπα “Παναγιώτη εδώ υπάρχει πρόβλημα”. Αμφισβητούμε κάποια πράγματα και θα πρέπει να τα ξαναδούμε από την αρχή. “Κόουτς έχεις δίκιο”, είπε, μίλησα με τους εκπροσώπους τους, τους εξήγησα ότι πρέπει να του βάλουμε πίεση, πρέπει σε αυτή την ηλικία να πάρει ευθύνη, να πάει σαν εναλλακτικό σενάριο κάπου ως δανεικός. Θα μου άρεσε να δω έναν παίκτη σε 30 αγώνες πως αντιδρά υπό πίεση ευθύνης. Μου είπαν ότι δεν το βλέπουν, δεν έγινε αυτό δεκτό. Τότε είπα να έρθει στην προετοιμασία με ένα καινούριο πλαίσιο κατάστασης και θα δούμε”.

Συνέχισε να περιγράφει όσα έγιναν: “Τότε, πριν φύγω στην Αμερική μίλησα με τον επικεφαλής του γραφείου του και είπε ότι είναι δύσκολο για την οικογένειά του, θα έχει κάτι άλλο… Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο κ. Γουλιέλμος και με ρώτησε πως βλέπω το θέμα του Καλαϊτζάκη. Του είπα ότι εκφράστηκα. Με ρώτησε αν θα ήθελα να συνεχίσουμε με αυτές τις συνθήκες και είπα όχι. Ήταν ξεκάθαρο όχι από μη σεβασμό στο ταλέντο του, αλλά από τη μη συμβατότητα των δύο πλευρών να χαραχθεί μια πορεία σε αυτά τα πράγματα. Αξιολογήσαμε το ταλέντο του παίκτη, τις κοινωνικές ανάγκες που είχε και την οικονομική συμφωνία που υπήρχε και πήραμε μια απόφαση, που μπορεί να είναι και λάθος, αλλά την πιστέψαμε και την στηρίξαμε. Η δική μου εισήγηση ήταν κάθετη. Παίρνω την ευθύνη γι’ αυτό”.

Αναφέρθηκε στον Καλαϊτζάκη και όταν ρωτήθηκε πως εκφράστηκε η άποψη ότι ο Άρης “τρώει τα παιδιά του”, σχολιάζονυας πως “οποιαδήποτε δράση, πρέπει να έχει αντίδραση. Είναι σεβαστή οποιαδήποτε κριτική και πάντα λέω ότι σε οποιαδήποτε συνεργασία υπάρχουν λάθη. Καλώς ή κακώς, θα πρέπει να εκτιμηθεί από τη δική μας την πλευρά ότι παίρνονται αποφάσεις. Κι αυτές οι αποφάσεις δεν σημαίνει ότι είναι όλες σωστές ή συμβατές με την απέναντι πλευρά. Αυτή τη στιγμή στον Άρη η προτεραιότητα είναι η επιβίωση της ομάδας και η αρχή μιας προσπάθειας και μένει εκεί. Το κομμάτι του παιδικού και του εφηβικού που γίνεται μια συζήτηση και είναι στην ατζέντα του κ. Γουλιέλμου και θέλει να το βάλει σε τάξη, είναι μια από τις πλευρές του πολέμου.

Θα δώσω ένα παράδειγμα. Υπάρχει ένας πολυτραυματίας που αγωνίζεσαι να τον κρατήσεις στη ζωή και δεν σε ενδιαφέρει ένα κάταγμα που έχει στο πόδι. Θα του σώσεις τη ζωή, θα φτιάξεις τα ζωτικά όργανά του και μετά θα αρχίσεις να γιατρεύεις το κάταγμα στο πόδι” και κατέληξε: “Αν κάποιος τώρα σε όλον αυτόν τον πόλεμο λέει ότι έχει γίνει ένα λάθος στο παιδικό και δεν εκτιμήθηκε σωστά ο Καλαϊτζάκης ή ο Κουρτίδης, θα θυσιαστεί λοιπόν ο Καλαϊτζάκης και ο Κουρτίδης και ο Αγγέλου και ο Καμπερίδης και οποιοσδήποτε, γιατί όπως μου είπε ο κ. Γουλιέλμος στο πρώτο μας ραντεβού οι ανώνυμες καλαθοσφαιρικές εταιρείες είναι ένα σακί με πέτρες κοινωνικής ευθύνης, χρηστής διαχείρισης και χριστιανικής ζωής. Η κοινωνική ευθύνη υπάρχει, η χρηστή διαχείριση παλεύεται να υπάρξει και η χριστιανική ζωή εύχομαι να υπάρξει σε όλους μας. Μου άρεσε όλο αυτό και είμαστε σε αυτή τη κατεύθυνση”.

To Top