ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φάκελος ban: Οι δύο δρόμοι του Άρη για την επόμενη χρονιά και ο χρόνος που δεν είναι “σύμμαχος”

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος και οι συνεργάτες του θα πρέπει πολύ σύντομα να αποφασίσουν πώς θα πορευτεί η ομάδα την επόμενη χρονιά, αν δηλαδή θα γίνει άμεσα προσπάθεια άρσης του απαγορευτικού μεταγραφών από έξι υποθέσεις ή αν θα κινηθεί με επιλογές παικτών από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Υπάρχουν έξι τελεσίδικες αποφάσεις για απαγορευτικό μεταγραφών από τη FIBA: Βασίλης Καββαδάς, Ντέβιν Μαρμπλ, Μάικλ Τζένκινς, Έρικ Μπάκνερ, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς και Βίκτορ Σανικίτζε.

Οι οφειλές προς τους συγκεκριμένους παίκτες ξεπερνούν αρκετά το ένα εκατομμύριο ευρώ – βάσει των ποσών που έχουν επιδικαστεί. Είναι βέβαιο ότι στις διαπραγματεύσεις θα ζητηθεί “κούρεμα” των οφειλών (και αποπληρωμή σε βάθος χρόνου), άλλωστε στις περισσότερες περιπτώσεις τα δεδουλευμένα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν επιδικαστεί.

Το θέμα είναι αν η διοίκηση Γουλιέλμου αποφασίσει να κάνει τώρα τους διακανονισμούς και να δώσει προκαταβολές σε αυτούς τους πιστωτές, προκειμένου να αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών και να υπάρχει επιλογή απόκτησης παικτών μια ελεύθερη αγορά.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα πρέπει άμεσα, στο προσεχές μέλλον, να καταβληθεί ένα ποσό κοντά στα 150.000 ευρώ, το οποίο προφανώς κι αν δοθεί τώρα, θα περιορίσει το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η επιλογή να μην γίνουν τώρα διαπραγματεύσεις με τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί από τη FIBA και η ομάδα να αποκτήσει παίκτες που αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα να επιλέξει από αυτούς των οποίων το λέτερ οφ κλίαρενς είναι στην Ελλάδα πριν από την ημερομηνία επιβολής του απαγορευτικού μεταγραφών, το οποίο είχε επιβληθεί τέλη Ιανουαρίου. Όποιος παίκτης έχει έρθει αργότερα, δεν μπορεί να παίξει στον Άρη, για να μην λέγονται και γράφονται ανακρίβειες.

Το αρνητικό στην συγκεκριμένη επιλογή είναι ότι υπάρχει περιορισμένη “δεξαμενή” παικτών και μάλιστα η πλειοψηφία αυτών έχοντας ήδη μια χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα έχει αυξημένες απαιτήσεις και προφανώς προτάσεις και από άλλες ομάδες, εντός και εκτός χώρας.

Ο Γουλιέλμος και οι συνεργάτες του πρέπει να πάρουν άμεσα απόφαση πώς θα πορευτούν. Δίνουν χρήματα για την άρση του απαγορευτικού τώρα και κάνουν μια πολύ οικονομική ομάδα ή μπαίνουν στην διαδικασία διαπραγμάτευσης με παίκτες από περιορισμένη αγορά, ενδεχομένως με απαιτήσεις υψηλότερες από την πραγματική τους αξία στην αγορά;

Απόφαση δεν υπάρχει, αλλά η πρώτη σκέψη είναι να γίνουν προσπάθειες για άρση του απαγορευτικού μεταγραφών. Είναι μια υπόθεση που επίσης απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…

To Top