ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φάρος: Παπαντωνίου, Σάφτενααρ οι “πυλώνες” και η… παράμετρος Μπαρτ

Μέχρι και το περασμένο Σάββατο ο Φάρος ήταν ομάδα που σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από την απόδοση του Νώντα Παπαντωνίου και του Ρόλαντ Σάφτενααρ. Σήμερα μπαίνει στην εξίσωση και ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου στηρίζεται ως επί το πλείστον στις προσωπικές ενέργειες του Παπαντωνίου επιθετικά, που φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με 12,6 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 4,7 ασίστ μέσο όρο, έχοντας 43,8% στα τρίποντα (32/73).

Πολύ αποτελεσματικός επιθετικά είναι και ο Σάφτενααρ, ο οποίος έχει επίσης 12,6 πόντους, 5,5 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο, εκμεταλλευόμενος την ποιότητα του μέσα στο καλάθι.

Επιθετικά ο Φάρος είναι ομάδα που βρίσκει λύσεις, έχει σχεδόν 76 πόντους ανά αγώνα. Αμυντικά είναι το πρόβλημά της και εκεί θα πρέπει να βρει τρόπους ο Άρης να χτυπήσει τον αντίπαλο.

Η προσθήκη του Μπαρτ σαφώς και αλλάζει τα δεδομένα, διότι ο Αμερικανός είναι σκόρερ και θέλει κατοχές για να βρει ρυθμό. Σαν πρώτο παιχνίδι με την ομάδα της Λάρισας ενδεχομένως να “μπερδέψει” την ίδια την ομάδα του, ειδικά αν ο Άρης τον αντιμετωπίσει όπως πρέπει.

Προσοχή θέλουν επίσης από την Λάρισα οι Τράβις Μπάντερ, πολύ καλός σουτέρ τριών πόντων (18/43, 41,8%), αλλά και ο Βασίλης Μουράτος (8,5π., 3,2ρ., 3ασ.), ενώ υπάρχει και ο έμπειρος Μανώλης Παπαμακάριος.

To Top