ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φλιώνης: “Δεν αξίζαμε αυτό που κάναμε στους εαυτούς μας”

Ο Δημήτρης Φλιώνης κράτησε το καλύτερό του παιχνίδι για το πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς, ίσως και της μπασκετικής ιστορίας του Άρη. Δεν έπαιξε μόνο με το ταλέντο του, αλλά και με την Αρειανοσύνη του…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο Έλληνας πλέι μέικερ υπογράμμισε μετά τον αγώνα: “Ξέραμε τι περιμέναμε, έγινε σκληρό παιχνίδι. Είχαμε τα στοιχεία που απαιτούν αυτά τα παιχνίδια. Σε καμιά από τις δύο ομάδες δεν αξίζει να παλεύουν για τη σωτηρία. Για να μιλήσω για τη δική μου ομάδα και σαν παίκτες και σαν σύνολο δεν αξίζαμε αυτό που κάναμε στους εαυτούς μας, να παλεύουμε εδώ και κάποιες αγωνιστικές για τη σωτηρία…”.

Για τον αγώνα και την δική του εξαιρετική απόδοση σε άμυνα και επίθεση είπε: “Είναι ομαδική προσπάθεια. Το μπάσκετ ξαναγίνεται κατά κόρον ομαδικό παιχνίδι, δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως το εννοώ. Αυτό που είχαμε πει και ξέραμε τι θα κάνουμε, ήταν να μπούμε να παλέψουμε. Γι’ αυτό είπα ότι το μπάσκετ περνάει σε δεύτερη μοίρα. Και οι δυο ομάδες ήταν στην ίδια θέση και περιμέναμε μια μάχη. Ακόμα και οι τραυματίες μας με αυταπάρνηση μπήκαν και έπαιξαν και τα έδωσαν όλα. Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο πέρα από το να μπούμε και να κερδίσουμε. Δεν με ενδιέφερε τίποτα άλλο. Δεν θέλαμε να ξανανιώσουμε όπως στα παιχνίδια με την Κύμη και τον Κόροιβο. Έτσι προσεγγίσαμε το παιχνίδι αμυντικά με πολλή συγκέντρωση. Σκεφτόμουν μόνο τη νίκη, πανηγύρισα τη νίκη, ήταν ένα συναίσθημα που δεν εκδηλώθηκε πολύ. Οι συμπαίκτες μου πιέστηκαν όλη τη χρνιά, αλλά κοιτώντας τους στα μάτια μετά τον αγώμα, αυτό ήταν το κέρδος”.

To Top