ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φριλίγγος για όλα: “Έγινα Αρειανός, Άρης για τετράδα, ευτυχής που έζησα το μεγαλείο του”!

Ο γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Άρης, Στάθης Φριλίγγος μίλησε για όλους και για όλα με αφορμή την παρουσία του στους κιτρινόμαυρους.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Όταν δεν έχεις καθαρό μυαλό δεν είσαι σωστός και στις πράξεις που κάνεις εκεί είναι το μεγάλο μυστικό.

Για την φετινή χρονιά είπε:

Φτάσαμε στο τέρμα το ταξίδι ήταν υπερωκεάνιο που δεν είχα μπει ποτέ στην ζωή μου μέσα και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών. Ο Άρης είναι πραγματικά μία δύναμη που δεν μπορούσα να την φανταστώ αν δεν την ζούσα. Έχει έναν λαό που δεν υπάρχει, είναι κάτι το εκπληκτικό και πιστεύω ότι ο λαός είναι η δύναμη για την οποία πρέπει οπωσδήποτε να στηριχτεί ο Άρης και βέβαια σε κάποιες σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνει η διοίκηση γιατί μετά από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας φέτος του δόθηκε η ευκαιρία να ανέβει στην Super League κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει πριν χρόνια αλλά τέλος πάντων έγινε φέτος.

Πιστεύω ότι πρέπει βάλουν μυαλό και να μη γίνουν λάθη που έγιναν στο παρελθόν όπως έχω μάθει και η ομάδα να βαδίσει στους παλιούς δρόμους, στους δρόμους που ήξερε, στους δρόμους που τόσα χρόνια την ξέρει όλος ο κόσμος και όλος αυτός είναι υπέρ του και είναι η μέγιστη δύναμη.

Για τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια είπε:

Έχω μάθει για τα λάθη που υπήρχαν στην διαχείριση γιατί παλιά εγώ δεν ήμουν στην ομάδα. Αυτό όμως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σε πολλές άλλες ομάδες γίνεται αυτό το πράγμα. Πολλές ομάδες οι οποίες ήταν στην Α Εθνική τώρα πλέον πραγματικά έχουν εξαφανιστεί. Με παράδειγμα τον Παναθηναϊκό που βλέπετε τι μπορεί να γίνει από μία κακή διαχείριση και αν δεν γινόταν αυτό που έγινε φέτος ο Παναθηναϊκός θα βρισκόταν στην Football League. Μαγειρεύτηκαν πολλά πράγματα που για εμένα δεν ξέρω κατά πόσο σωστό είναι ή όχι.

Για την νέα σεζόν είπε:

Ο Άρης πιστεύω ότι από την νέα σεζόν, από τώρα δηλαδή γιατί η νέα σεζόν ξεκινάει δεν υπάρχει διακοπή πλέον, δεν λέμε τελειώσουμε και θα ξεκινήσουμε θα έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει από χθες τις βάσεις για τον Άρη που πλέον θα είναι ο Άρης του μέλλοντος. Δεν θα κοιτάξει καθόλου στο παρελθόν, μόνο μπροστά. Ο Άρης δεν είναι μία ομάδα που την βλέπεις να είναι στην Super League είναι μία ομάδα που την βλέπεις από 4η θέση και πάνω. Ο Άρης αυτός είναι.

Δεν τον είχα ζήσει τον Άρη, τον γνώρισα φέτος. Αυτούς τους μήνες που είμαι εδώ και τον έζησα είδα πράγματα που πραγματικά αυτό που λέω δεν είναι ανέφικτο είναι κάτι πολύ εφικτό. Είναι μία ομάδα που μπορεί να ανέβει κάλλιστα από την 4η θέση και πάνω, έχει όλες τις δυνάμεις. Από εκεί και πέρα είναι θέμα διοίκησης να συστρατεύσει όλες αυτές τις δυνάμεις και με τις σωστές κινήσεις που θα κάνει, δεν λέω από τον πρώτο χρόνο, αλλά μέσα σε μία διετία να χτυπήσει πρωτάθλημα. Η ομάδα με σωστές κινήσεις μπορεί. Αυτό που έχει είναι κάτι το τρομερό και αυτό θα αυξηθεί.

Είμαι ενθουσιασμένος γιατί πραγματικά οι εμπειρίες που ένιωσα από τον κόσμο του Άρη δεν περιγράφονται. Είμαι ευτυχής που έζησα το μεγαλείο του Άρη.

Για το αν θα είναι του χρόνου στην ομάδα είπε:

Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση από δικής μου πλευράς ούτε από την διοίκηση. Δεν έχουμε μιλήσει, δεν ξέρω τι θα γίνει. Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, δεν ξέρω τίποτα.

Για το αν θα ήθελε ο ίδιος να παραμείνει στον Άρη είπε:

Σε μία τέτοια μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να πει κανείς ότι “δεν θέλω μείνω”. Δεν δικαιούται να το πει. Είναι ιεροσυλία να πεις οτι δεν θέλεις να μείνεις σε μία τέτοια ομάδα.

Για το αν πάει πακέτο μαζί με τον κ. Σπανό και τον κ. Μυροφορίση είπε:

Είμαι επαγγελματίας, πέρα από αυτό δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σύμβαση ούτε έχω κάποιο μνημόνιο μαζί κτλ. Έτυχε τα τελευταία χρόνια να είμαστε μαζί με τον Σπανό και τον Παύλο, ειδικά με τον Παύλο πολλά περισσότερα και έχουμε κάνει πολύ μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και έχουμε δεθεί πάρα πολύ. Με τον Παύλο δεθήκαμε συμπτωματικά στον Απόλλωνα αλλά έχουμε κάνει ένα τέτοιο δέσιμο που μόλις βλέπει ο ένας τον άλλον καταλαβαινόμαστε αμέσως.

Εφόσον θα είμαι ικανοποιημένος από την πλευρά της πρότασης και ήμουν με άλλον προπονητή και τεχνικό διευθυντή δεν θα είχα πρόβλημα. Μα σας είπα, ο Άρης κάνοντας μία πρόταση στον οποιονδήποτε είναι γι’αυτόν που την κάνει μεγάλη τιμή. Είμαι στην δύση της καριέρας μου και είναι τιμή μου που στην δύση μου βρέθηκαν σε αυτήν την ομάδα.

Για το κλίμα της ομάδας είπε:

Μαγικό ραβδί δεν υπάρχει, αυτό που υπάρχει σίγουρα είναι η συνέπεια, η δουλειά και το κλειστό κύκλωμα που υπάρχει μέσα στην ομάδα που με κανέναν τρόπο δεν αφήνουμε πράγματα να βγαίνουν έξω, που συνήθως αυτά που βγαίνουν έξω δεν είναι και πραγματικότητα. Δεν υπάρχει περίπτωση από εμένα να φύγει κάτι προς τα έξω αν δεν θέλω εγώ και αυτό πιστεύω είναι σωστό κομμάτι γιατί τα αποδυτήρια μιας ομάδας ένα Ιερό. Μέσα στο Ιερό τα πράγματα πρέπει να μένουν εκεί, να λύνονται εκεί και να ξεκινάει η άλλη μέρα ωραία και καλά χωρίς να προσπαθούμε να προβάλουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως, το θέμα είναι να τα λύνουμε.

Για τους παίκτες είπε:

Τώρα που μου δίνετε η ευκαιρία θέλω να εκφράσω τα ευχαριστώ μου σε όλα τα παιδιά, κάποια τα ήξερα από πριν, τα περισσότερα όχι και πραγματικά είναι άνθρωποι με μεγάλη λατρεία στην ομάδα, με ποδοσφαιρική συνείδηση και πάνω απ’όλα είναι κύριοι. Δεν υπάρχει αλητεία μέσα στον Άρη. Είναι παιδιά σοβαρά.

Η προσπάθεια από όλους μας ήταν τίμια. Ο Παύλος έφερε τους παίκτες τους οποίους πίστευε, η επιτυχία ήρθε μόνη της από εκεί και πέρα ο Δημήτρης ο Σπανός στον οποίο βγάζω το καπέλο, πραγματικά είναι ένας προπονητής κύριος με Κ κεφαλαίο. Επίσης στον γυμναστή, τον Σωτήρη τον Βίνο μόχθησε με όλη την σημασία της λέξης, με αγάπη και με πολύ καλή διάθεση και πιστεύω ότι και τα αποτελέσματα αυτού φάνηκαν πάρα πολύ καλά. Το θέμα του γυμναστή είναι πολύ σημαντικό, ένα λάθος του γυμναστή μπορεί να στερήσει από την ομάδα έναν παίκτη για μεγάλο διάστημα.

Για το αν υπάρχει κάτι που μπορεί να εκμυστηρευτεί στον κόσμο είπε:

Πολλά συνέβησαν συνέχεια, στην προπόνηση, στα παιχνίδια και στις αποστολές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Το μόνο σίγουρο είναι ο όλος ο χρόνος μας βγήκε με αγάπη, με δουλειά και με συνεννόηση μεταξύ μας και πιστεύω ότι κλείνουμε καλά και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι.

Για τον Νέτο είπε:

Εγώ τον Νέτο τον γνώρισα φέτος. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί και πιστεύω ότι στον Άρη θα πρέπει να μείνει γιατί είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να τον εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια και να τον κρατήσει. Έχει ψυχή Αρειανού.

Για τον κ. Καρυπίδη είπε:

Με τον κ. Καρυπίδη δεν είχαμε ιδιαίτερη επικοινωνία. Με τους προέδρους ποτέ δεν είχα ιδιαίτερες παρτίδες. Εμένα η δουλειά μου δεν έχει να κάνει με τον πρόεδρο είναι με την ομάδα. Οι σχέσεις με τον πρόεδρο παρ’όλα αυτά είναι άριστες από εκεί και πέρα είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει όραμα και πιστεύω το όραμα του αυτό να του βγει και να πάει τον Άρη εκεί που πρέπει, στα παλιά του μεγαλεία.

Για το αν σκέφτηκε πολύ την πρόταση το να έρθει στην Θεσσαλονίκη είπε:

Φέτος εγώ άρχισα την σεζόν μου στον Απόλλωνα, στην Super League και έφυγα από τον Απόλλωνα μετά την 4η αγωνιστική μετά το παιχνίδι Απόλλων-ΠΑΟΚ στην Ριζούπολη. Μετά από εκεί ήρθα στον Άρη. Τον Απόλλωνα τον άφησα λόγω Άρη και λόγω Μυροφορίδη. Εγώ εκεί μεγάλωσα, εκεί έκανα τα πάντα αλλά όταν βλέπω ότι κάποια πράγματα δεν λειτουργούν σωστά και στραβώνουν και επηρεάζουν άμεσα το κομμάτι το δικό μου στο ποδοσφαιρικό τμήμα εκεί εγώ δεν μπορώ να μείνω.

Ήρθα Απολλωνιστής και φεύγω Αρειανός. Το λέω και το υπογραμμίζω. Είναι τιμή μου που υπηρέτησα αυτή τη σεζόν τον Άρη και πετύχαμε τον σκοπό μας.

Για το αν θα μείνει ο Σπανός και ο Μυροφορίδης είπε:

Επίσημες συζητήσεις δεν έχουν γίνει ούτε με εμένα ούτε με τα παιδιά. Αυτά τα πράγματα μέχρι την τελευταία στιγμή παίζονται. Το team που ήμασταν φέτος στον Άρη πραγματικά το λατρεύω.

Για το αν έχει δεχτεί προτάσεις από άλλες ομάδες είπε:

Αυτά είναι αυτονόητα, χτυπάνε όντως γιατί στον χώρο είμαι πάνω από 40 χρόνια αλλά ξαναλέω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα οριστικό. Το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει τελειώσει οπότε περιμένουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική γιατί μέχρι το τελευταίο παιχνίδι πρέπει να είσαι σοβαρός γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει ακόμα και αν δεν έχει βαθμολογική σημασία.

Για την υπόθεση Ντουρμισάι:

“Έπρεπε να τιμωρηθεί η Λαμία, έπαιξε με έξι παίκτες και ήταν παράτυπο αυτό. Κακώς έπαιξε με έξι ξένους. Δυστυχώς όμως, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο… Όλοι ξέρουμε τι έγινε πέρσι σε αυτήν την υπόθεση, μπήκε στο αρχείο, έμεινε στο συρτάρι. Εμείς πάντως δεν θα κάναμε ποτέ τέτοιο λάθος, γιατί η δουλειά μας είναι να βλέπουμε και να προλαβαίνουμε και τέτοια θέματα”.

To Top