Φρυδάς: «Όποια λάθη υπήρχαν, τα κάναμε όλα»!

Ο πρόεδρος των Τρικάλων, Βαγγέλης Φρυδάς, αναφέρθηκε στον υποβιβασμό στην Α2, μίλησε για το… επικό ματς με τον Κόροιβο, όπου οι ελλιπείς Θεσσαλοί έριξαν τους Πελοποννήσιους και το… αύριο του συλλόγου. 

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6

Για τον υποβιβασμό των Τρικάλων στην Α2 «Όποια λάθη υπήρχαν, τα κάναμε! Όλα! Κακές επιλογές από την αρχή, οικονομικά και διοικητικά θέματα, μπερδέματα, τραυματισμοί, άτυχα αποτελέσματα σε κρίσιμα παιχνίδια, συνέβησαν πολλά… Το οικονομικό ήταν το βασικό πρόβλημα. Αυτό είναι που καθορίζει την πορεία μέσα σε ένα πρωτάθλημα. Ακόμα και λάθη να κάνεις, αν είσαι δυνατός οικονομικά, κάνεις κινήσεις και επανορθώνεις. Ήταν πολύ δύσκολη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αγωνιστικά έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια, ειδικά μετά τα οικονομικά προβλήματα. Ήταν συγκινητική και άκρως μπασκετική η προσπάθεια…

Για τα έσοδα μίας ΚΑΕ στην Α1«Τα έσοδα είναι συγκεκριμένα από κεντρικές χορηγίες ΕΣΑΚΕ. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο και αυτό του βασικού χορηγού. Υπάρχουν τα διαρκείας που βγάζουν οι ομάδες και στην αρχή της σεζόν δημιουργείται ένα καλό ταμείο, μετά έχουμε τα εισιτήρια του κάθε αγώνα, όπου ίσως είναι μία η άλλη με τα έξοδα κάθε αγώνα… Έχουμε τους χορηγούς που στηρίζουν σε κάθε τοπική κοινωνία και σε εμάς όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μία… πλάτη, ο βασικός μας χρηματοδότης που κρατούσε στα δύσκολα. Όταν αυτή η… πλάτη έφυγε μέσα στη σεζόν, μείναμε στον αέρα. Από τον Φλεβάρη και μετά προσπαθήσαμε να μαζέψουμε κάποια χρήματα, να τρέξουμε την ομάδα, να κάνουμε κάποιες κινήσεις και να βγει η σεζόν με αξιοπρέπεια. Τα έσοδα που είπαμε παραπάνω είναι περίπου 220.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τον βασικό χορηγό του πρωταθλήματος, γύρω στα 30-40.000 ευρώ από τα διαρκείας και περίπου 70-100.000 ευρώ από την τοπική κοινωνία με χορηγούς… Σε όλα αυτά υπήρχε η έξτρα πηγή του ιδιοκτήτη μας, που έκανε τη διαφορά στο οικονομικό, όμως, όταν έφυγε… χάλασαν τα πάντα. Θέλαμε να πάμε την ομάδα μέχρι τέλους παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα. Πήρα τις μετοχές και με τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας βγάλαμε τη χρονιά. Δεν μπορέσαμε να μείνουμε στην κατηγορία, δυστυχώς…».

Για την αποχώρηση του Κώστα Βασιλειάδη μεσούσης της σεζόν για την Τενερίφη: «Ήταν κομβικό σημείο όταν αποχώρησε από τα Τρίκαλα για την Ισπανία. Είναι αυτός που είναι και σαν άνθρωπος και σαν χαρακτήρας. Πέραν αυτών, όμως, και αγωνιστικά ήταν σκόρερ. Δεν είχαμε άλλον σκόρερ, ούτε βρήκαμε άλλον μετά. Μας έλειψε και μπασκετικά και σαν προσωπικότητα στην ομάδα. Κάναμε κάποιες κινήσεις με ξένους για να βελτιώσουμε την κατάσταση, άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και σιγά-σιγά όλα έγιναν πολύ δύσκολα».

Για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που δεν κατάφερε να στεριώσει στα Τρίκαλα: «Ο Σοφοκλής αποτελεί μια ιστορία που τελικά δεν ήταν έτοιμος ποτέ να παίξει. Προσπάθησε από τη μεριά του, αλλά ίσως και πνευματικά και σωματικά δεν ήταν έτοιμος… Ο Σχορτσανίτης ήταν δύσκολο να ενεργοποιηθεί ξανά λόγω της κατασκευής του κορμιού του, λόγω της μακράς απουσίας του, αλλά δεν ήταν σε θέση να μπει και να προσφέρει».

Για το πώς τα αδιάφορα βαθμολογικά Τρίκαλα κέρδισαν τον Κόροιβο τη τελευταία αγωνιστική και τον έριξαν στην Α2: «Δεν είναι τόσο δύσκολη η απάντηση… Το πρώτο σκέλος αυτής είναι ο προπονητής μας, ο Φώτης Τακιανός. Είναι πολύ καλός και παρά τις δύσκολες συνθήκες, δεν σταμάτησε να δουλεύει κάθε μέρα… Πάντα ήμασταν ανταγωνιστικοί, πάντα χτυπούσαμε τα ματς, αλλά είχαμε θέματα τραυματισμών, ακόμα κι όταν οι παίκτες ήταν τακτοποιημένοι οικονομικά, στις… καλές μέρες μας. Αυτή την εικόνα είχαμε και στην Αμαλιάδα. Ήταν εντυπωσιακοί οι δύο ξένοι μας, τα υπόλοιπα παιδιά ξέρουν να τιμούν τη φανέλα που φοράνε πάντα και οι τρεις μικροί που είχαμε κόντρα στον Κόροιβο βρήκαν κάποιο ρόλο μέσα από τη δουλειά με τον Τακιανό. Βάλαμε 85 πόντους, με… αίμα, σε γεμάτο παιχνίδι! Ούτε εμείς δεν μπορούσαμε να προδικάσουμε ότι θα συμβεί αυτό… Η ομάδα μέσα στο γήπεδο έδειξε πως έπαιξε λίγο καλύτερα από τον Κόροιβο και νίκησε. Ίσως ο Κόροιβος να μην περίμενε ότι θα πάει έτσι το παιχνίδι και την πάτησε… Εμείς μείναμε με τη γεύση πως το μπάσκετ είναι πάνω από όλους και από ‘κει και πέρα δεν μας αφορά το ποιος έπεσε, ποιος σώθηκε κλπ».

Για την επόμενη μέρα των Τρικάλων: «Τώρα που μιλάμε υπάρχουν κάποια υπόλοιπα προς τρίτους που πρέπει να κλείσουμε και υπάρχουν κάποια χρέη στο δημόσιο που θα τα ρυθμίσουμε για να είμαστε ασφαλείς. Και πρέπει να βρεθούν χρήματα για να δημιουργηθεί το μπάτζετ της νέας ομάδας. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία, ο μπασκετικός πυρήνας των Τρικάλων, συγκεκριμένοι άνθρωποι και επιχειρήσεις που στηρίζουν το μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια. Χρειάζεται, όμως, και κάτι… έξτρα. Ένας-δυο άνθρωποι που θα βάλουν πλάτη οικονομικά, που θα είναι το στήριγμα για τη νέα ομάδα που θα χτιστεί. Μέχρι να μιλήσω με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους, δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις για το αν θα ευοδωθούν οι προσπάθειες. Είμαι αισιόδοξος για τις επαφές που θα γίνουν και το… αύριο των Τρικάλων. Είναι σχεδόν σίγουρο πως η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στην Α2».

To Top