Φυσέκης: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όποτε και να γίνουν τα μπαράζ”

Ο Γιάννης Φυσέκης μίλησε για την ομάδα του Άρη, τα όσα έγιναν στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, αλλά και τις εξελίξεις που τρέχουν, για την διεκδίκηση της ανόδου μέσα από τα μπαράζ.

Αναλυτικά:

Για την ομάδα πριν έρθει ο ίδιος: 

Ήμουν μακριά στην αρχή. Ήξερα και εγώ ότι έφταναν στα αυτιά μας. Τίποτα παραπάνω.

Για την οργάνωση από την αρχή της χρονιάς:Δεν υπήρχε κάτι ξεκάθαρο από την αρχή. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Δεν υπήρχε η σταθερότητα που χρειαζόταν. Από την άλλη τον Ιανουάριο έγιναν κάποιες προσθήκες και οι καταστάσεις άλλαξαν.

Για τον Πανσερραϊκό:Δεν περίμενα με τίποτα να κάνει αυτό το σερί ο Πανσερραϊκός. Όταν ήμουν στον Εθνικό και παίξαμε με τον Πανσερραϊκό, οι Σερραίοι παρακαλούσαν μετά το 60′ να λήξει το παιχνίδι. Ήταν και τυχεροί όμως σε πολλά παιχνίδια. Μου φάνηκε παράξενο αλλά δεν θέλω να πω κάτι άλλο.

Αν φτάσατε σε σημείο να πείτε πως δεν γυρνάει η κατάσταση:

Μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι με τον Ορφέα (0-0) πιστεύαμε ότι όλα γίνονται. Περιμέναμε πως θα χαρούμε την τελευταία αγωνιστική. Αν το παιχνίδι μεταξύ Πανσερραϊκού και Δράμας έληγε θετικά για μας, θα βγαίναμε στο κόσμο και θα καθόμασταν να τις «φάμε».

Για Καλαϊτζίδη – Κάλας:

Γενικά στην Ελλάδα κρίνουμε πολύ γρήγορα κάποιον. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας. Αντε εγώ να πω πως έπρεπε να φύγει…ποιος θα έρθει…αυτοί που το λένε αυτό θα πλήρωναν για να βοηθήσουν; Έναν άνθρωπο που πληρώνει δεν τον διώχνουμε. Όλοι λέγαν να φύγει χωρίς να έχουν άλλη λύση. Αν έφευγε ποιος θα ερχόταν; Είναι σαν το βήχα…πρέπει να αντιμετωπίσεις την αιτία του βήχα…όχι τα συμπτώματα. Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα.

Για τις πολλές αλλαγές σε διοίκηση και προπονητές:

Σίγουρα επηρέαζαν όλα μαζί. Ο κάθε προπονητής για παράδειγμα έχει διαφορετική φιλοσοφία. Και φυσικά οι αλλαγές έπαιζαν ρόλο και στο ψυχολογικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό. Αλλά όλοι έχουν πολύ καλές γνώσεις.

Για Ντομπρασίνοβιτς:

Έχει πολύ καλές γνώσεις και είναι πολύ καλός άνθρωπος. Θα κάνει καριέρα σίγουρα. Τώρα αν ήταν καλό που ανέλαβε αυτός και όχι απευθείας ο κ.Καλαϊτζίδης δεν είμαι αρμόδιος να το σχολιάσω.

Για τα μπαράζ:

Δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω από σας. Παρά την απογοήτευση είναι σε πολύ καλό επίπεδο και προπονείται καθημερινά για να παραμείνει σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρουμε πως θα τελειώσει το θέμα αλλά πρέπει να τελειώσει άμεσα. Μεγάλα καράβια… μεγάλες φουρτούνες λένε, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι όποτε και να γίνουν τα μπαράζ.

Αν σκέφτηκε τη δυσκολία του Άρη πριν έρθει:

Σαφώς και το σκέφτηκα. Μάλιστα οι δικοί μου, μου λεγανε έχεις και τις σπουδές να κοιτάξεις. Ήρθα στην ομάδα κόντρα σε όλους. Έτσι είναι και ο Άρης, παλεύει «κόντρα σε όλους και σε όλα». Αλλά όσον αφορά εμένα, δεν έχω μαθει να κάθομαι ήσυχος και αν κάτι σου αρέσει γιατί να μην το κάνεις; Τότε γιατί ζεις; Γνώρισα ανθρώπους και φίλους από την ομάδα και δεν το μετανιώνω, όπως και να τελειώσει.

Για το παιχνίδι  με τον Εθνικό στο ”Κλ.Βικελίδης”: 

Πάλι τα ίδια (γέλια). Πάντα η ίδια ερώτηση. Νιώθω μια ενοχή γι αυτό αλλά τι να έκανα; Δεν θέλω να χάνω ποτέ. Που να ήξερα.

Για τη σχέση του με τον κόσμο: Πάντα πρέπει να χειροκροτάς το κόσμο γιατί είναι εκεί για μας, για την ομάδα. Στις χαρές και τις λύπες είναι δίπλα μας.

Αν θα άλλαζε τον Άρη για περισσότερα χρήματα:

Είναι υπεράνω χρημάτων αυτό που κάνουμε.

To Top