Φυσέκης στο PRESSARIS: “Μεγάλη πρόκληση ο Άρης! Ο κόσμος είναι απαραίτητος για να πετύχουμε”

Την Κυριακή το βράδυ αποτέλεσε κι επίσημα παρελθόν από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, την επόμενη μέρα το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόκτηση του από τον Άρη και λίγη ώρα αργότερα πήρε την πρώτη του “γεύση” από τους “κίτρινους” συμμετέχοντας στην προπόνηση.

Ο λόγος, φυσικά, για τον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Φυσέκη που μίλησε στο PRESSARIS για την πρόκληση που λέγεται Άρης, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, τις σπουδές του αλλά και τον κόσμο του συλλόγου.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην αίσθηση που αποκόμισε από την χθεσινή πρώτη προπόνηση ως παίκτης του Άρη: “Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Θα χρειαστώ λίγο τον χρόνο μου μέχρι να βρω τα πατήματα μου. Είχα λίγο άγχος και νομίζω είναι φυσιολογικό.Ελπίζω και έχω ενημερωθεί ότι το κλίμα στην ομάδα είναι καλό άρα σύντομα θα βρω τα πατήματα μου”.

Για το πως βλέπει την ευκαιρία που του δίνει ο Άρης, ο ίδιος θεωρεί ότι πρόκειται για μία πρόκληση: “Βλέπω τον Άρη σαν μία πρόκληση για εμένα. Ήρθα σε μία περίοδο που είναι δύσκολη και για τον Άρη, αλλά γενικά και για την κοινωνία.Αν μου έμεινε κάτι από την καριέρα μου μέχρι τώρα είναι ότι μέσω της ομάδας θα επέλθει και η προσωπική επιτυχία. Αν δεν ήταν τα 25 παιδιά στην Αλεξανδρούπολη ίσως εγώ δεν ήμουν εδώ σήμερα. Θα προσπαθήσω μέσα από την ομάδα να πετύχω κι εγώ τους στόχους μου”.

Για το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής με βάση την δική του φετινή εμπειρία, τόνισε: “Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχαν οι μεγάλες ομάδες με την ιστορία το επίπεδο δεν θα ήταν και το καλύτερο δυνατό. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Είχα τονίσει και μετά το παιχνίδι του Άρη με τον Εθνικό, ότι ο Άρης θα είναι αυτός που θα έχει τον πρώτο λόγο για την άνοδο. Λειτουργεί πιο… επαγγελματικά και φυσικά έχει το μεγαλύτερο ειδικό βάρος φανέλας έναντι των άλλων. Η Γ΄Εθνική χρειάζεται “τσαμπουκά”. Δεν είναι απαραίτητο να κερδίζεις με 4-0 και με 5-0.Πολλές φορές θα χρειαστεί να αγωνιστείς για να πάρεις τους τρεις πόντους με μισό μηδέν. Είναι απόλυτα λογικό”.

Για το πως θα συνδυάσει το διδακτορικό με το ποδόσφαιρο, επικαλέστηκε την βοήθεια των καθηγητών του: “Ήταν εξαρχής ο μεγάλος μου προβληματισμός. Έχω ακόμα 6 μήνες για να ολοκληρώσω το διδακτορικό μου στην Αλεξανδρούπολη. Ευτυχώς με κατανοούν οι καθηγητές μου και με βοηθούν.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορείς εύκολα να συνδυάσεις σπουδές και ποδόσφαιρο. Δεν σε βοηθάει το σύστημα. Αν ήμουν στο εξωτερικό θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Εκεί ο αθλητισμός δίνει κίνητρο στους σπουδαστές και το αντίστροφο. Εγώ ευτυχώς έχω ανθρώπους που με κατανόησαν αυτή την περίοδο της ζωής μου και με βοηθούν”.

Ερωτώμενος επίσης για το πως έζησε ως αντίπαλος το “Κλ. Βικελίδης”, είχε να πει: “Είχα πολύ άγχος πριν και είναι λογικό. Παίζεις απέναντι στον Άρη και απέναντι σε ένα γήπεδο όπως το Χαριλάου.Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ένιωθα ένα… μούδιασμα. Δεν ένιωθα και πολλά. Ήμουν αφοσιωμένος στον στόχο μου και στο παιχνίδι”.

Τέλος, έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη: “Η επιτυχία είναι ομαδικό αποτέλεσμα. Ο κόσμος του Άρη είναι απαραίτητος.Παίζουμε όχι μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τον κόσμο του Άρη. Τον χρειαζόμαστε στο πλευρό μας”.

 

To Top