Χαρίσης: «Η παρουσία του Γκάλη… μας βοήθησε ψυχολογικά»

Ο καλαθοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Χαρίσης, αναφέρθηκε στη νίκη επί του Πανιωνίου, τα δυνατά σημεία του Άρη αλλά και στην εκδήλωση του Γκάλη τονίζοντας πως τους βοήθησε ψυχολογικά η παρουσία του στο «Παλέ».

Αναλυτικά τα όσα στο «Αθλητικό Metropolis»
Αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή νίκη της ομάδα του κόντρα στον Πανιώνιο:

«Να πω ότι χωρίς τη βοήθεια του κόσμου δε θα τα καταφέρναμε και τον ευχαριστούμε πολύ. Για το παιχνίδι να πω ότι παίζαμε όλοι με πάθος, ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Το παιχνίδι μας έκατσε έτσι όπως το θέλαμε. Παίξαμε πολύ καλά αμυντικά, βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και πήραμε τη νίκη».

Για τα παιχνίδια των πλέι οφ και αν είναι διαφορετικά απ’ αυτά της κανονικής περιόδου:

«Ναι είναι, αλλάζει η ψυχολογία του κάθε παίκτη καθώς θέλεις μόνο τη νίκη, δεν κυνηγάς βαθμολογίες. Η ομάδα μας παίζει καλύτερα τώρα γιατί είμαστε μαζί δέκα μήνες, έχουμε μάθει ο ένας τον άλλον και βρισκόμαστε πιο εύκολα μέσα στο γήπεδο».

Για την εικόνα της ομάδας και αν μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω:

«Δείχνει ότι δουλέψαμε σκληρά. Η ομάδα έχει μόνο δύο ξένους. Όλα τα ελληνόπουλα βοήθησαν, έχουν προσφέρει όσα μπορούσαν, τα νέα παιδιά στάθηκαν καλά, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ. Νομίζω ότι αποτέλεσμα μας δικαιώνει».

Για το επόμενο παιχνίδι:

«Είναι τελικός και για τους δυο. Είμαστε λίγο καλύτερα ψυχολογικά θα έλεγα. Θέλει συγκέντρωση όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Έχουμε πιθανότητες αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο».

Για τα δυνατά σημεία του Άρη:

«Νομίζω ότι τα στοιχειά στα οποία υπερτερούμε είναι ότι προερχόμαστε από νίκη. Βρίσκουμε λύσεις και μέσα και έξω από τη ρακέτα, πιέζουμε στην άμυνα και αυτά τα στοιχειά θα μας οδηγήσουν στη νίκη».

Για την εκδήλωση του Γκάλη και αν βοήθησε στην ψυχολογία την ομάδα:

«Κατά μεγάλο ποσοστό είναι πραγματικότητα. Ήταν καταλύτης για εμάς η παρουσία του Γκάλη στο «Παλέ». Ο Άρης βρίσκει σιγά-σιγά το παλιό του πρόσωπο. Θα τον οδηγήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, για τη σεζόν και αν τη θεωρεί επιτυχημένη:

«Από εκεί που συζητάγαμε στην αρχή της σεζόν αν σωθεί η ομάδα ή όχι, έχουμε φτάσει να έχουμε κατακτήσει επάξια την 6η θέση και τώρα μιλάμε για τετράδα. Θεωρώ ότι ήταν μια επιτυχημένη χρονιά».

To Top