Χαραλαμπίδης: “Δίκαια πρώτοι Άρης και ΟΦΗ”

Για τον προσεχή εκτός έδρας αγώνα του Πανσερραϊκού με τον ΟΦΗ, τη μάχη της ανόδου, αλλά και την απόσυρση της Βέροιας από την συνέχεια του πρωταθλήματος αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο τεχνικός των Σερραίων Απόστολος Χαραλαμπίδης. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Athletic Radio 104,2 :

Για την αποχώρηση της Βέροιας:

«Δημιουργήσαμε μια ομάδα νεανική, την πιο νεανική στην κατηγορία, με πολύ ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Τα πράγματα μας τα παρουσίασαν διαφορετικά, αλλά δυστυχώς κάθε μήνας που περνούσε γίνονταν και χειρότερα. Με αποκορύφωμα το ματς με τον Εργοτέλη, όπου ξέσπασαν τα πιο πολλά προβλήματα. Έφυγαν γιατροί, φυσικοθεραπευτές, παίκτες. Δεν μπορούσε η ομάδα να ανταπεξέλθει και, δυστυχώς φτάσαμε η ομάδα να αποχωρήσει.

Είναι λυπηρό, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα. Έμειναν ποδοσφαιριστές χωρίς δουλειά και είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο. Λέγαμε ότι φέτος θα είναι διαφορετική η Football League, αλλά δύο ομάδες αποχώρησαν. Πρέπει να βρεθεί μία λύση, ώστε ομάδες που ξεκινούν το πρωτάθλημα να τελειώνουν. Πρέπει να βρεθεί κάποια λύση. Οι υπεύθυνοι που ασχολούνται πρέπει να βρουν μια λύση και να έχουμε ένα ποδόσφαιρο πολύ καλό και να ευχαριστιέται ο κόσμος. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο κρούσμα».

Για την πρόσληψή του στον Πανσερραϊκό:

«Τα πράγματα είναι καλύτερα. Υπήρχαν άλλα προβλήματα στον Πανσερραϊκό. Η ομάδα οργανώθηκε τελευταία, δεν είχε χρόνο για να ενισχυθεί. Τώρα ενισχύθηκε με αρκετούς, αλλά τον Ιανουάριο είναι δύσκολο να βρεις κατάλληλους παίκτες. Το μόνο δύσκολο είναι ότι αυτούς τους παίκτες πρέπει να τους μπολιάσεις γρήγορα, γιατί δεν έχεις περιθώρια. Δεν έχεις προετοιμασία για να χτίσεις την ομάδα.

Από την άλλη είναι και το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω βαθμολογικά. Ήρθα σε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά είναι καλό στα δύσκολα να μπορείς να ανταπεξέλθεις και να φανεί η δουλειά σου. Στα εύκολα όλοι καλοί είμαστε».

Για τη μάχη της παραμονής:

«Θα γίνει μεγάλη μάχη. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο με τον ΟΦΗ μετά έχουμε μια σειρά με πολύ βατά παιχνίδια και ελπίζω εκεί να μαζέψουμε τους κατάλληλους βαθμούς, ώστε η ομάδα να ξεφύγει. Ο Πανσερραϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν της αρμόζει να είναι χαμηλά στην κατηγορία».

Αν είναι όλα ανοικτά μετά την αποχώρηση δύο ομάδων:

«Εμείς πρέπει μετά το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ να τα δούμε όλα σαν τελικό, να μζέψουμε τους βαθμούς. Η ομάδα αρχίζει και δείχνει καλό πρόσωπο. Λείπουν οι βαθμοί, μια μεγάλη νίκη για να πάρει ψυχολογία η ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Είναι όλες οι ομάδες δύσκολες και καλές και πιστεύω θα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος».

Για τον αγώνα με τον Άρη και το προσεχές ματς με τον ΟΦΗ:

«Με τον Άρη μας αδικεί το αποτέλεσμα. Το πιο δίκαιο θα ήταν η ισοπαλία, γιατί είχαμε πολύ καλή απόδοση, αλλά δεχτήκαμε κάποια γκολ σε στατικές φάσεις, όπου θέλουμε αρκετή δουλειά. Με τον ΟΦΗ θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς. Αυτή τη στιγμή είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα και ειδικά στο Ηράκλειο με τον κόσμο γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

Εμείς θα επιδιώξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε ματς. Θα προσπαθήσουμε αν μπορούμε να πάρουμε κάτι, θα είναι καλό για την ψυχολογία και την πορεία μας».

Τι του έχει κάνει εντύπωση από τον ΟΦΗ:

«Είναι μία τεράστια ομάδα. Η θέση της είναι στη Super League. Έχει κόσμο, φανέλα βαριά. Φέτος είχε προβλήματα, αλλά τα ξεπέρασε και αμέσως βρήκε τον δρόμο της και στα τελευταία ματς είναι η πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος. Έχει έμπειρους και πολύ καλούς παίκτες. Έχει έναν έμπειρο προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία. Έχει τον κόσμο και όλα αυτά συντελούν σε μία πολύ καλή πορεία».

Το πιο πιθανό είναι να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις ο Άρης και ο ΟΦΗ;

«Δίκαια είναι αυτές οι ομάδες μπροστά. Όλοι λέγαμε στο ξεκίνημα ότι ο Άρης και ο ΟΦΗ ήταν τα φαβορί. Είναι οι καλύτερες ομάδες με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, πολύ καλούς προπονητές, πολύ κόσμο, με τεράστια φανέλα, μεγάλη ιστορία. Είναι οι πιο έμπειρες ομάδες στην κατηγορία».

Μπορεί να μπει σφήνα η Παναχαϊκή;

«Έχει δείξει ένα καλό πρόσωπο. Μια ομάδα με περσινό κορμό, πολύ υγιής. Τα έχει όλα από θέμα οργάνωσης. Έχει παιδιά πολύ φιλόδοξα και εμπειρία όπως ο Φωτάκης. Θεωρώ ότι ο Άρης και ο ΟΦΗ έχουν προβάδισμα. Θα διεκδικήσει και αυτή τις πιθανότητες, αλλά δεν πιστεύω ότι θα μπει ανάμεσά τους. Έρχονται από πίσω και τα Τρίκαλα, αλλά ο Άρης και ο ΟΦΗ έχουν τη διαφορά και είναι τα πρώτα φαβορί για την άνοδο».

To Top