Χαριστέας: “Το καλύτερο μήνυμα για τους διοικούντες το έστειλε ο Γιαννάκης”

O Αγγελος Χαριστέας μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη χθεσινή βράβευσή του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 101 ετών του Άρη.

Για τη χθεσινή εκδήλωση, είπε:

«Πρώτη φορά βρέθηκα με τόσους πολλούς Αρειανούς σε μια εκδήλωση. Αισθάνθηκα μετά από πολλά χρόνια μέλος αυτής της ομάδας, ήταν κάτι θετικό και βίωσα το αίσθημα όταν έπαιζα με την ομάδα. Αυτά πρέπει να γίνονται συχνότερα για να βλέπει και ο κόσμος ότι η οικογένεια του Αρη είναι ενωμένη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έστειλε το καλύτερο μήνυμα, ότι δηλαδή η ομάδα μπάσκετ πέτυχε διότι όλοι άφησαν πίσω τον εγωισμό τους και έδωσαν το παν για την ομάδα. Είναι το καλύτερο μήνυμα και για όσους διοικούν τώρα τον Άρη. Το ότι βρεθήκαμε όλοι εκεί ήταν πολύ θετικό, εστάλη το μήνυμα ότι ο Αρης έχει ικανούς ανθρώπους και λαό. Μπορούμε όλοι μας να βοηθήσουμε για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Να ξεριζωθούν νοοτροπίες και να φτιαχτεί ένας καινούργιος και μεγάλος Αρης».

Για την επιλογή της Γ’ Εθνικής που από το περασμένο καλοκαίρι είχε υποστηρίξει, χωρίς βέβαια να το επιθυμεί:

«Ο Αρης έπρεπε από την αρχή να πάρει αυτή την απόφαση για τη Γ Εθνική. Είμαι ρεαλιστής στη ζωή μου. Δεν υπήρχε άλλη σωτηρία, δυστυχώς. Αυτό έγινε αργά και η ομάδα δεν ήταν έτοιμη αγωνιστικά και δεν είχε τον κατάλληλο σχεδιασμό. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο κόσμος ήταν… κρύος».

 Για το ότι είχε απομακρυνθεί από τον Άρη τα προηγούμενα χρόνια, είπε:

«Τόσα χρόνια είχα απόσταση από τον Αρη γιατί δεν ήθελα να αβαντάρω τους ανθρώπους που έφεραν τον Αρη σε αυτή την κατάσταση. Ό,τι έγινε, έγινε. Εύχομαι να ξανανέβει στη Σούπερ Λιγκ, είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Το ζήτημα είναι όταν γίνει, πρέπει αυτή η ομάδα να αλλάξει ολοκληρωτικά νοοτροπία. Να μιλούν όλοι θετικά για αυτή την ομάδα».

Για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τον Άρη, τόνισε:

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και έχω το χρόνο να ασχοληθώ αυτή τη στιγμή. Αλλά θέλω να μην υποβιβάζω αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να κάνω για την ομάδα. Περιμένω από την καινούργια διοίκηση, για την οποία μαθαίνω πολύ καλά πράγματα. Ακόμη υπάρχουν χιλιόμετρα δρόμο και μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Τα αποτελέσματα όμως φτιάχνουν και τα υπόλοιπα. Ακόμη κι αν δεν ανέβει φέτος η ομάδα, που κανείς δε θέλει να το σκέπτεται, πρέπει οι άνθρωποι να μείνουν κοντά».

Τέλος για την εθνική, επεσήμανε:

«Μίλησα με δύο, τρία παιδιά για το ατύχημα που έγινε και είδα διαφορά στην ψυχολογία με τον καινούργιο προπονητή. Άλλαξε το κλίμα μέσα σε μία εβδομάδα. Ο κ. Ρανιέρι ήταν πλήρως αποτυχημένος, δεν κατάλαβε ποτέ την ομάδα. Υπάρχει και πάλι μια φλόγα και τα παιδιά θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά δεν εξαρτάται πλέον από μας».

* Οι δηλώσεις έγιναν στο Μετρόπολις

To Top