Χαριτωνίδης: “Ο τρελός αρχηγός μας βλέπει από ψηλά…”

Ο πρώην προπονητής του Άρη στο βόλεϊ και μέλος των διοικήσεων του Ερασιτέχνη Κώστας Χαριτωνίδης μίλησε με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την απώλεια του Θωμά Γιώτα, πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη και γενικού αρχηγού του βόλεϊ. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Είχαμε περάσει πολλά μαζί με τον Θωμά, ήταν γενικός αρχηγός όταν πήραμε το πρωτάθλημα και όταν έγινε πρόεδρος του Ερασιτέχνη εγώ ήμουν αντιπρόεδρος και την τελευταία στιγμή παίζαμε με τον Παμβοχαϊκό βόλεϊ και το βλέπαμε το παιχνίδι και μόλις τέλειωσε το ματς υπέρ μας, είχε ξεσπάσει σε κλάματα, το θυμάμαι χαρακτηριστικά ήταν η μέρα τον γενεθλίων μου και είχαμε βγει και ήπιαμε ένα  ποτό μετά το ματς, την άλλη μέρα τον συνάντησα που είχα βγει για περπάτημα και την Δευτέρα που είχαμε ραντεβού το μεσημέρι δυστυχώς δεν βρεθήκαμε.

Ο Θωμάς είχε το εξής καλό, νομίζω ότι η απώλεια του είναι μεγάλη για όλο τον Άρη, ήταν ο άνθρωπος που θα έτρεχε να κάνει κάτι, μπορούσε να φέρει ιδέες και τότε που πήραμε λεφτά από το αέριο, ενώ δεν ήταν πρόεδρος, είχαμε ξεκινήσει μαζί την ιδέα και την ολοκλήρωσα εγώ. Δεν θα άφηνε την ομάδα να πέσει και την τελευταία χρονιά που έπεσε πάλι βοηθούσε.

Νομίζω ότι θα στεναχωριέται για την κατάντια του τμήματος και είχαμε προχωρήσει σε συζητήσεις με κάποιους επενδυτές από Ρωσία για να έρθουν για τον Άρη, αλλά με τον θάνατο του Θωμά πήγε πίσω. Τότε ετοιμαζόμασταν να πάμε και στην Μόσχα κρυφά να βρούμε συγκεκριμένα άτομα. Για εμένα ήταν μια μεγάλη απώλεια και η σημερινή μέρα είναι μέρα θλίψης.

Εμείς θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο όλος ο Άρης, να προσπαθήσουμε το βόλεϊ του Άρη να ανέβει εκεί που του αξίζει, τότε θα ικανοποιήσουμε πολλούς φιλάθλους και  τον  τρελό αρχηγό Θωμά Γιώτα που έκανε τα πάντα για να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις.

Επειδή έτυχε να μπω στο συμβούλιο το 2014 και ξέρω ακριβώς και το είπα τότε τι πρέπει να γίνει,  το να κρατάμε κάποια πράγματα κρυφά μέχρι τότε, τα χρέη και τα λοιπά αυτό δεν σου λύνει το πρόβλημα,  το πρόβλημα του Άρη είναι ότι πρέπει να έχει μια διοικήσει για την καθημερινότητα και μια διοίκηση να αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους που έχουν προσβάσεις γιατί μόνο πολιτικά θα λυθεί ένα τέτοιο θέμα όπως είναι του Άρη, δεν μπορεί αυτή η ομάδα με τέτοια ιστορία να ζει με υπογλώσσια.

Όταν λέμε πολιτική λύση εννοούμε την πολιτεία,  τι είναι όμως ο Άρης, αντιπροσωπεύει μια ιστορία και έναν μεγάλο λαό που είναι περήφανος και τι κάνει το σωματείο, γυμνάζει παιδιά και προσφέρει στην ιστορία του αθλητισμού και του πολιτισμού το θέμα είναι ζωτικό.

To Top