Χατζηϊωάννου: “Δεν ζητάμε χάρη, αλλά τη νομιμότητα…”

Ένας εκ των δύο νομικών που συμμετείχαν στην αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονής ήταν ο Βαγγέλης Χατζηϊωάννου.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλ. Μετρόπολις”:

Για την συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού: “Θεωρώ και εκτιμώ ότι πήγε καλά. Μπορώ να πω πολύ καλά από την άποψη ότι ο κ. Κοντονής άκουσε με προσοχή όσα είπαμε σαν Άρης, έδειξε θετικός. Ο Άρης στην περίπτωση αυτή ζητάει να εφραμοστεί 100% η νομιμότητα. Δεν ζητάμε χάρη. Ζητάμε να μην γίνει παρέκκλιση από τους ισχύοντες κανονισμούς, οι οποίοι προβλέπουν ότι σε περίπτωση που υπάρξουν θέσεις αυτές πρέπει να καλυφθούν από την Γ΄Εθνική”.

Σε αυτή την βάση μας άκουσε. Ήταν φυσικά παρών ο κ. Καλας που δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον γι αυτή την υπόθεση και έχει έρθει από την Αμερική για να κάνει τις επαφές με τους φορείς, σε πρώτη φάση με τον Υπουργό και στη συνέχεια με τις αθλητικές αρχές για να διεκδικήσει ο Άρης και προσωπικά ο Κάλας ως επικεφαλής της νέας προσπάθειας αυτό που δικαιούται.

Για να συμφωνήσει μαζί μας ένας Υπουργός αυτός έχει πειστεί απόλυτα περί του δικαίου του αιτήματος και της βασιμότητας των ισχυρισμών του Άρη. Αν δεν είχε δίκιο ο Άρης ή οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα μπορούσε στις δύσκολες μέρες και στους δύσκολους καιρούς να κάνει μία μη νόμιμη ενέργεια ο Υπουργός. Είπε ότι θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτών που θέλουν αν υπερασπιστούν το δίκιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Άρης. Υπάρχει φυσικά το αυτοδιοίκητο και η αυτονομία της ΕΠΟ, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να παρέμβει αλλά σαν Υπουργός αρμόδιος θα εποπτεύσει με την καλή έννοια του όρου την εφαρμογή των κανονισμών.

Για το αν συζήτησαν για το θέμα της εκκαθάρισης: “Δεν είναι της δικής μου αρμοδιότητας, είναι του κ. Γρόλλιου που έκανε μία επαφή με τον Κάλας στο Υπουργίο Ανάπτυξης. Όντως έγινε συζήτηση και για το θέμα της εκκαθάρισης, με την έννοια ότι η εκκαθάριση που άρχσε εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τελειώσει στο τρίμηνο, που προβλέπει ο νόμος, ότι τι θα γίνει με το θέμα αυτό ενόψει του γεγονότος ότι δεν έχει πάει προς διαβούλευση κι αυτό θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού. Από αυτή την παποψη ευνοείται ο Άρης, γιατί ο νέος νόμος μιλάει για δεύτερη ΠΑΕ και θα είχαμε πρόβλημα. Αρα ισχύει το νομικό καθεστός μέχρι σήμερα ισχύον, το μοτίβο δηγλαδή που ακολούθησε ο Αγροτικός Αστέρας πέρσυ, η Λάρισα και αυτό θα γίνει τώρα και με τον Άρη. Εδω μιλάμε για νέο νομικό πρόσωπο, οπότε η καινούργια ΠΑΕ δεν θα έχει καμία σχέση με την παλιά, παρά την ύπαρξη της εφόσον βρίσκεται σε αυτή την διαδικασία”.

Υπάρχει ένα θέμα βέβαια όπως μας είπε ο κ. Κοντονής, σήμερα υπέγραψε την απόφαση για ορισμό νέας επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, αλλα χωρίς να είναι απόλυτο δεσμευτικό δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η ιστορία και να γίνει άλλη ανάγνωση των κανονισμών και των νόμων. Πιστεύω, δεν είναι δεδομένο φυσικά, ότι και η νέα επιτροπή θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση”.

Για το αν συζήτησαν το ενδεχόμενο παρέμβασης Κοντονή σε περίπτωση απόφασης της Φ. Λιγκ ή της ΕΠΟ για διεξαγωγή του πρωταθλήματος με λιγότερες ομάδες:Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να το συζητήσουμε τέτοια θέματα. Δεν είναι της παρούσης. Άποψη μου είναι ότι υπάρχουν δύο δεδομένα. Υπάρχει απόφαση του 2013 που επικυρώθηκε από την γσ της ΕΠΟ που είναι το μεγαλύτερο όργανο, που αναφέρει ότι οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από την παρακάτω κατηγορία και η προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ που μιλάει για 20 ομάδες. Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της σημερινής συνάντησης προέκυψε πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα να γίνει με λιγότερες ομάδες. Αν η ομοσπονδία ή η Φούτμπολ Λιγκ έχει άλλους λόγους να το κάνει θα είναι για οικονομικούς γιατι αλλιώς μοιράζονται την… πίτα 26 ομάδες που ήταν φέτος, αλλιώς 20 και αλλιώς 18.

To Top