Χριστουγεννιάτικο δάσος στην Αριστοτέλους… «στήνει» ο δήμος Θεσσαλονίκης!

Κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό σε σχέση με τις… φιέστες του παρελθόντος φαίνεται πως ετοιμάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Η διοίκηση του δήμου λέει «όχι» στην εμπορική χρήση της πλατείας Αριστοτέλους και αντί… λούνα παρκ και καρουζέλ σκοπεύει να τη γεμίσει με… χριστουγεννιάτικα δέντρα, που θα δημιουργούν την αίσθηση στους επισκέπτες πως βρίσκονται σε ένα… χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Προσπαθούμε να γιορτάσουμε με έναν τρόπο διαφορετικό. Σκοπός μας είναι να ανατρέψουμε τη σημερινή εικόνα και να αφήσουμε τα παιδιά να… εκφραστούν» σημειώνει στο karfitsa.gr η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου.

Για την άλλη αυτή εικόνα λοιπόν, ο κεντρικός δήμος του νομού σκοπεύει να επιστρατεύσει εκατοντάδες έλατα. Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που σχεδιάζεται αναμένεται να περιλαμβάνει διαδραστικές δράσεις για τα παιδιά, τα οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν στη διακόσμηση της πλατείας και να ανακαλύψουν… «κρυμμένους θησαυρούς».  Τα παιχνίδια θα περιλαμβάνουν επίσης φωτογραφίσεις, σχεδιασμό χριστουγεννιάτικων καρτών για ευχές και άλλα.

Με το εν λόγω σχέδιο ο δήμος Θεσσαλονίκης βάζει τέλος στην εμπορική χρήση της πλατείας. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει και την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων στον κάθετο άξονα της πλατείας.

Σημειώνεται πως το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Δεκεμβρίου και να διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Πηγή: karfitsa.gr

To Top