ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Επέλαση” Άρη στον χιονιά με… τεσσάρα (1-4)

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Επέλαση του Άρη στον χιονιά με… τεσσάρα (1-4) κόντρα στον Αιγινιακό! Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού προκάλεσε… ασφυξία από το ξεκίνημα του αγώνα και έφυγε δίκαια με το “τρίποντο” από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αιγινίου, σ’ ένα παιχνίδι όπου επικρατούσε συνεχής χιονόπτωση! Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ήταν η 15η νίκη του (αήττητου) Άρη στο πρωτάθλημα και η πρώτη στον δεύτερο γύρο, που διατηρεί τους κιτρινόμαυρους στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας πάντα τους οκτώ βαθμούς απόσταση από την 3η θέση και την Παναχαϊκή.

Στο αρχικό σχήμα επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης, ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ενώ σε ρόλο «10αριού» αγωνίστηκε ο Μπάμπης Παυλίδης. Από εκεί και πέρα στο τέρμα ήταν ο Αναγνωστόπουλος, με τους Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση, Βαλεριάνο μπροστά του. Στη μεσαία γραμμή, δίδυμο, οι Μουμίν και Ιντζόγλου με τον Πλατέλλα στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Πασά στο αριστερό.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ προηγήθηκε (0-1) με πέναλτι που κέρδισε ο Παυλίδης κι εκτέλεσε εύστοχα ο Διαμαντόπουλος πετυχαίνοντας το έβδομο φετινό του γκολ.

Ο Πλατέλλας πήρε στη συνέχεια το… όπλο του. Στο 8΄ έριξε μια πρώτη… προειδοποιητική βολή και στο 13΄ έκανε το 0-2! Προηγήθηκε σουτ του Διαμαντόπουλου, ασταθής απόκρουση του Τόλιου και ο Πλατέλλας στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κιτρινόμαυροι μετά τα δυο γκολ «πάτησαν φρένο», είχαν τον έλεγχο του αγώνα και δεν… σπατάλησαν το πρώτο 45λεπτο, όπως σε άλλα παιχνίδια.

Ο Αιγινιακός προσπάθησε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, όμως η αμυντική λειτουργία του Άρη δεν άφησε περιθώρια.

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, “πήραν μέτρα” και στο 64′ έκαναν το 0-3, μετά από “κλέψιμο” του Μουμίν και άψογη εκτέλεση του Παυλίδη.

Το… κοντέρ συνέχισε να γράφει, μια και στο 70′ έγινε το 0-4.  Εξαιρετική συνεργασία Διαμαντόπουλου- Ντούνη, ο πρώτος με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεύτερο προσωπικό γκολ στο ματς για τον πρώτο σκόρερ του Άρη με οκτώ γκολ.

Ο Αιγινιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 86′ (1-4) με τον Ζούρκο.

Διαιτητής: Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας) Βοηθοί: Τζιαμπάσης, Τζιουβάρας (Κοζάνης)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης (68′ Ζούρκος), Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης (57′ Χότζιτς), Πολύζος (46′ Ανδρικόπουλος), Αντωνιάδης, Γκατσολάρι, Σοφιάνης, Πέριτς, Παπαδόπουλος.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Δεληζήσης, Σόουζα, Μουμίν, Ιντζόγλου, Πλατέλλας (65′ Μιλούνοβιτς), Πασάς (36′ Ντούνης), Διαμαντόπουλος, Παυλίδης (76′ Νίκιτς).

To Top