ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Όλο παρασκήνιο της σύσκεψης: Οι κινήσεις του Άρη που έβγαλαν “νοκ άουτ” το Ηράκλειo κι έφεραν την Λάρισα πρώτη επιλογή

Σε εκκρεμότητα παραμένει η έδρα του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας, παρά τη σημερινή σύσκεψη και μετά τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες με τη στάση της ΕΟΚ να αποτελεί αρνητικό συντελεστή. 

Ποιο είναι όμως το παρασκήνιο της σύσκεψης για τον τελικό; Υπάρχουν κινήσεις του Άρη που έφεραν την Λάρισα πρώτη επιλογή και την ΕΟΚ να… εγκλωβίζεται, έχοντας σχεδιάσει διαφορετικά το “παιχνίδι” στο τραπέζι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Άρης πήγε καλά προετοιμασμένος στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΟΚ, παρουσία και των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού.

Προηγουμένως, εκπρόσωποι του Άρη είχαν επικοινωνήσει μερικές μέρες πριν με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΓΓΑ και ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά με τα γήπεδα που είναι διαθέσιμα για την διεξαγωγή τελικού.

Στο σημείο αυτό σημειώθηκε μια σημαντική κίνηση των κιτρινόμαυρων:

1. Το Υπουργείο απάντησε ότι γήπεδα κρατικά όπως της Λάρισας (Νεάπολη), Πάτρας και ΟΑΚΑ πληρούν τις προϋποθέσεις.

2. Η ΚΑΕ Άρης εμφάνισε στην σύσκεψη αυτό το έγγραφο και ταυτόχρονα παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα “Δυο Αοράκια” δεν πληρούν τις προϋποθέσεις διεξαγωγής ενός τόσο σημαντικού αγώνα (π.χ.υπάρχει εργοτάξιο σε κοντινή απόσταση), βγάζοντας ουσιαστικά “νοκ άουτ” το Ηράκλειο.

3. Επίσης, η κιτρινόμαυρη πλευρά παρουσίασε διαφάνειες και φωτογραφίες που έδειχναν ότι γήπεδο στην Λάρισα ως κατάλληλο και επικρατέστερο.

4. Στο σημείο αυτό ο Παναθηναϊκός υποστήριξε πως: «εμάς μας απασχολεί το θέμα ασφάλειας και να τηρηθούν οι κανόνες», αποδεχόμενος ουσιαστικά το γήπεδο της Νεάπολης.

5. Η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας ξεκαθάρισε ήδη στη ΓΓΑ ότι μπορεί να αναλάβει την διεξαγωγή του αγώνα, εφόσον υπάρχουν π.χ. τα τουρνικέ και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Αυτό που απομένει μέχρι τη Δευτέρα, είναι να μάθει η ΓΓΑ αν μπορούν να μεταφερθούν τουρνικέ κι αν μπορεί να μπει σύστημα παρακολούθησης με κάμερες (αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει).

6. Ήδη υπάρχει ο προσανατολισμός να μεταφερθούν τα τουρνικέ από το Αλεξάνδρειο, ώστε να γίνει ο τελικός στη Νεάπολη Λάρισας.

Στο σημείο αυτό ρίχνει μεγάλο βάρος η κιτρινόμαυρη πλευρά, έχοντας όπως διαβεβαιώνουν οι άνθρωποι της, ρίξει το βάρος στην κατεύθυνση αυτή.

To Top