ΑΠΟΨΕΙΣ

Όσο κι αν πονάει, ποτέ και κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει…

Στις 25 του Απρίλη, σε ούτε ένα δεκαήμερο από σήμερα, όλα θα έχουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- τελειώσει! Νίκη στην Καλαμαριά επί του Απόλλωνα, νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” επί του Απόλλωνα της Λάρισας -αυτή τη φορά- και ο Άρης θα επιστρέψει και μαθηματικά στη φυσική του θέση. Στο χέρι του είναι. Και θα είναι όλα μία κακή ανάμνηση…

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Κι επειδή τις αναμνήσεις και συνήθως τις άσχημες, φροντίζουμε να τις διαγράφουμε από το μνήμη μας, αλίμονο αν πιστεύει κανείς, πως πρέπει ο οργανισμός Άρης να ξεχάσει όσα βίωσε αυτά τα τέσσερα χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα που οδήγησαν σε αυτή την “μαύρη” τετραετία. Χρησιμοποιώντας, την δικαιολογία της “νέας αρχής”.

Θα είναι το μεγαλύτερο “έγκλημα” απ΄όσα προηγήθηκαν. Διότι γυρίσαμε την πλάτη στα προηγούμενα λάθη δύο φορές στο παρελθόν και αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα, για τρίτη φορά. Μόνο που η τελευταία ήταν με διαφορά και η πιο επώδυνη.

Εσωστρέφεια, έλλειψη παραγόντων με όραμα και οικονομική επιφάνεια, πόλεμος από τα κέντρα αποφάσεων. Ορισμένα, απ΄όσα κατά καιρούς όλοι μας έχουμε επικαλεστεί για τα δεινά του συλλόγου, τις τελευταίες δεκαετίες. Άλλο περισσότερο, άλλο λιγότερο, όλα ισχύουν και ευθύνονται για τα όσα ακολούθησαν.

Πολλές φορές αρνηθήκαμε να δούμε κατάματα το πρόβλημα. Πιστέψαμε και κάναμε περισσότερη υπομονή απ΄όσο θα έπρεπε για ορισμένες καταστάσεις, βλέποντας στη συνέχεια το χείλος του γκρεμού να πλησιάζει, δίχως να έχουμε τον τρόπο να αντιδράσουμε. Ο κόσμος του Άρη είναι η πραγματική δύναμή του και αυτός που πρέπει να αλλάξει το ρου της ιστορίας.

Θεωρώ, πως απ΄όλη αυτή την περιπέτεια, όλοι βγήκαν πιο σοφοί. Δεν έχει σημασία πόσο. Τα όσα συνέβησαν στον Άρη, δεν έχουν επαναληφθεί σε άλλη ομάδα. Δυστυχώς, κάνουμε λόγο για μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Ανάθεμα, αν άλλος σύλλογος θα μπορούσε να επιζήσει όπως έκανε ο Άρης -κόντρα σε πείσμα πολλών- και να έχει τον κόσμο στο πλευρό του.

Το βάρος, πλέον, πέφτει και σε αυτούς που καλούνται να βάλουν τον Άρη στη νέα του εποχή. Οφείλουν να βάλουν τις βάσεις, ώστε, να υπάρξει ένα οικοδόμημα που να σφύζει από υγεία.

Τα λάθη του παρελθόντος, συνηθίζεται να μας δείχνουν τον σωστό δρόμο, για το παρόν και το αύριο. Στον Άρη, δυστυχώς, γινόντουσαν σωρηδόν εγκλήματα. Όσο κι αν πονάει, γιατί οδήγησαν τον ιστορικότερο σύλλογο της Μακεδονίας σε μία τετραετή “αυτοεξορία”, πληγώνοντας τον περήφανο λαό του, όσο τίποτα άλλο, ποτέ και κανείς δεν πρέπει να τα ξεχάσει…

Υ.Γ. Μπράβο στις κοριτσάρες του Άρη! Τρανή απόδειξη, πως στο DNA αυτού του συλλόγου, είναι ο πρωταθλητισμός σε όλα τα αθλήματα σε όλες τις ηλικίες. Μία ομάδα με μικρό μπάτζετ, μεγάλο ταλέντο, πλάνο και οργάνωση. Έτσι “χτίζονται” οι ομάδες. Τα χρήματα ποτέ δεν είναι αρκετά για να σου χαρίσουν την επιτυχία. Ότι και να γίνει στους τελικούς, κέρδισαν την εκτίμηση όλης της Ελλάδας…

 

To Top