Όταν ο Άρης… συνάντησε τον Άγιαξ! Κάκογλου στο PRESSARIS: “Μοναδική εμπειρία, τεράστια τιμή”! (photos)

O Άρης παρά τα τεράστια προβλήματα του συνεχίζει να εκπέμπει φως και λάμψη, κουβαλώντας την “προίκα” της ιστορίας του και των επιτυχιών του στην Ευρώπη! Ο κιτρινόμαυρος σύλλογος εκπροσωπήθηκε με τον υπεύθυνο των ακαδημιών του συλλόγου Φόρη Κάκογλου στον… τεράστιο Άγιαξ, σύλλογο πρότυπο σε όλο τον κόσμο, έναν πραγματικό μύθο στο χώρο του ποδοσφαίρου!

Η συμμετοχή του προπονητή του Άρη έγινε σε συνεργασία με τον επικεφαλής των ακαδημιών του συλλόγου Κώστα Οικονομίδη, είχε άμεση σχέση με την επιμόρφωση που πρέπει να έχει ο ίδιος, αλλά και όλοι οι προπονητές που έχουν δίπλωμα UEFA PRO LICENCE και του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει από μέσα επί μια βδομάδα το πώς λειτουργεί η… μεγάλη του Άγιαξ σχολή, μια από τις κορυφαίες στον πλανήτη που δεν σταματάει να “γεννάει” ποδοσφαιρικά διαμάντια!

Ο Κάκογλου ήταν ο “πρεσβευτής” του Άρη, μυήθηκε σε ένα υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικό εργαστήρι, συνομίλησε με τεράστια ποδοσφαιρικά μεγέθη, όπως τον προπονητή του Άγιαξ Φρανκ ντε Μπουρ, τον συνεργάτη του στην πρώτη ομάδα και εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών της Ολλανδίας, τον Ντένις Μπέργκαμπ, αλλά και τους προπονητές των ακαδημιών Μπράιν Τεβερέντεν και Έντι Βαν Σάικ. Παράλληλα, συνάντησε και τον Τζέιμς Ευμορφίδη, τον 17χρονο Έλληνα που ανήκει στις ακαδημίες του Άγιαξ και έχει περάσει και από εκείνες της Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Το PRESSARIS συνομίλησε με τον κιτρινόμαυρο τεχνικό, ο οποίος παραδέχθηκε πόσο μεγάλη εμπειρία και τιμή ήταν για τον ίδιο, αλλά και τον Άρη αυτή τη εβδομάδα. “Αν δεν το ζήσεις από κοντά δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος αυτού του συλλόγου και της δουλειάς που γίνεται από τις ακαδημίες μέχρι τα υψηλά κλιμάκια. Και μόνο που έχουν… έντεκα γήπεδα για προπονήσεις, σε άρτια κατάσταση, ακόμη και με… κερκίδες, αυτό λέει πολλά” τονίζει αρχικά ο Κάκογλου.

Σχετικά με αυτά που είδε στον Άγιαξ μας είπε: “Μοναδική εμπειρία. Η φιλοσοφία της Ολλανδικής ομάδας είναι να δίνεται σημασία και στην τελευταία λεπτομέρεια στις ακαδημίες στο φυτώριο, υπάρχει επαγγελματική νοοτροπία παντού, συνεχής δουλειά, επιμόρφωση, αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον σύλλογο. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο, τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα με 2-3 παίκτες από το φυτώριο! Δείχνουν εμπιστοσύνη στα παιδιά, τους δίνουν δυο χρόνια για να δείξουν τις ικανότητες του, παρέχοντας τους τα πάντα. Εφόσον μπορούν συνεχίζουν ψηλότερα, αλλιώς αποχωρούν”.

Τον ρωτήσαμε για τα οφέλη του Άρη. Μας είπε: “Τεράστια τα οφέλη για μένα, αλλά και για τον σύλλογο. Ο Άγιαξ δείχνει το δρόμο, ποιο μπορεί να είναι το φως στο τούνελ, ειδικά για τον Άρη, όπου έχει οικονομικά προβλήματα και θα πρέπει να ρίξει βάρος στις ακαδημίες, να χτίσει πάνω στο “μέλλον” του”.

Για την “υποδοχή” και την αναγνωρισιμότητα του Άρη στη “μεγάλη του Άγιαξ σχολή” μας είπε: “Φυσικά και είναι γνωστός ο Άρης. Το όνομά του στην Ευρώπη δεν έχει ξεθωριάσει είναι ζωντανό. Γνωρίζουν τον σύλλογο τόσο από τις μεγάλες (πρόσφατες) επιτυχίες στην Ευρώπη, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι τον αναγνωρίζουν από την εποχή που μεσουρανούσε στο μπάσκετ”!

Ο Φόρης Κάκογλου με την φόρμα του Άρη έξω από τις εγκαταστάσεις του Άγιαξ.

Με τον προπονητή του Άγιαξ Φρανκ Ντε Μπουρ.

Με τον Ντένις Μπέργκαμπ και τον Μπράιαν Τεβρέντεν. 

Ένα από τα 11 βοηθητικά γήπεδα του Άγιαξ που διαθέτει και… κερκίδες!

To Top