ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Όχι άλλες εκπτώσεις…”

Ο Δημήτρης Σαχινίδης μοιράζεται τις σκέψεις του για τον μπασκετικό Άρη μαζί με τους αναγνώστες του PRESSARIS.
Αναλυτικά:
“Μετά από αυτό το μπασκετικό ναυάγιο που αντίκρισαν τα μάτια όλων μας στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα νομίζω ότι κανένας δεν είχε το κουράγιο και την δύναμη να μιλήσει, μιας και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν σε κάθε τομέα και επίπεδο δεν μπορούσαν να περιγραφούν ούτε μέσα από αναλύσεις, ούτε φυσικά μέσα από διάφορα άρθρα.
Και κάπως έτσι επιλέγοντας συνειδητά τον δρόμο της σιωπής φτάσαμε στο χθες όπου η εικόνα της ομάδας σε ένα Ευρωπαϊκό αυτή την φορά παιχνίδι ήταν ασφαλώς αισθητά βελτιωμένη. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω καλύτερη, καθώς μια ήττα είτε έρθει με δύο, είτε με 30 πόντους είναι πάντοτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα που θα πρέπει να γεννά προβληματισμούς όχι μόνο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά για την γενικότερη λειτουργία της όλη την υπόλοιπη εβδομάδα.
Βέβαια από την άλλη πλευρά το να χάνει ο Αυτοκράτορας του Ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ από μια ομάδα που μέσα στην έδρα της έχει τραγικό ποσοστό  από τις ελεύθερες βολές δεν μπορεί να περιποιεί σε καμία των περιπτώσεων τιμή.
Αναφέροντας όλα τα παραπάνω θέλω να τονίσω πώς η κατάσταση που επικρατεί συνολικά στον μπασκετικό Άρη έχει αναγκάσει μια αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου της ομάδας να κάνει εκπτώσεις στην κριτική και ταυτόχρονα την αυστηρότητα της. Κι αν αυτή η στάση απέναντι στα πράγματα  είναι εν μέρει δικαιολογημένη  για την προσπάθεια που καταβάλει μέσα από τα πολλά λάθη του ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης δε νομίζω ότι είναι καθόλου δικαιολογημένη για τους ανθρώπους που μέσα από την αδράνεια τους έχουν αναγκάσει τον Άρη Θεσσαλονίκης να έχει δύο νίκες στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις που έδωσε.
Όμως η σημαντική ημερομηνία για τους κιτρινόμαυρους δεν είναι άλλη από την 11η Δεκεμβρίου, καθώς από τότε και μετά δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για ότι αρνητικό συμβεί και κρατήσει την ομάδα ουσιαστικά φυλακισμένη χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.
Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι η ανοχή και η ανθεκτικότητα δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την υπομονή, καθώς αισθάνομαι πως και εμείς οι δημοσιογράφοι μέσα από τον ρόλο τον οποίο καλούμαστε να διαδραματίσουμε έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο ο οποίος δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς τους ανθρώπους που κατέχουν κύριες και καίριες θέσεις στον διοικητικό θώκο της ομάδας”.
To Top