ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ώρα Ελλάδας, ώρα τετράδας!

Θέση στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου διεκδικεί απόψε (20:30, ΕΡΤ 2) η Εθνική Εφήβων. Η αήττητη ελληνική ομάδα αναμετράται με την Ισπανία με φόντο τα ημιτελικά και τον προθάλαμο των μεταλλίων.

Ξεκούραστη πλέον, αφού ο εύκολος αγώνας στους «16» με την Τυνησία και το χθεσινό ρεπό πρόσφεραν ευκαιρία για ανάσες, η Ελλάδα είναι έτοιμη για τον πιο κρίσιμο αγώνα της μέχρι τον επόμενο. Στην προσπάθεια αυτή θα έχει διαθέσιμο και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, που βρίσκει τα πατήματά του μετά τον προ δεκαημέρου τραυματισμό του κι ανεβάζει στροφές. Και φυσικά θα έχει σύμμαχο τον κόσμο, που αναμένεται να κατακλύσει τα «Δύο Αοράκια».

Τα παιδιά αυτά έχουν διπλή αποστολή: την προφανή «αγωνιστική» αποστολή να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν αποδεικνύοντας πως το ελληνικό μπάσκετ διαθέτει όχι μόνο σπουδαίο παρελθόν και δυνατό παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον. Αλλά και μια ακόμη «εθνική» αποστολή, να δώσουν χαρά στον ελληνικό λαό που βιώνει άσχημες στιγμές, ανησυχεί για το μέλλον του κι έχει ανάγκες λίγες στιγμές χαλάρωσης και εθνικής… ανάτασης.

Podemos!

Η Ισπανία δεν είναι αμελητέα ποσότητα, αλλά όχι και φόβητρο. Συνεπώς… Podemos (δλδ. μπορούμε) να νικήσουμε. Στην πρώτη φάση νίκησαν δύσκολα την Κίνα (84-73) και εύκολα την Αργεντινή (75-51), ενώ έχασαν από την Τουρκία (72-65). Στο προχθεσινό νοκ άουτ ζορίστηκαν αρκετά από την Αίγυπτο (67-60).

Η ομάδα του Χοακίν Πράδο Μπράνιας, προπονητή στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας με τη Γέιδα, παίζει όπως όλες οι ισπανικές ομάδες γρήγορο μπάσκετ, με προσπάθειες να ανοίξει το ρυθμό, αλλά διαθέτει καλή αμυντική λειτουργία. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο σούτινγκ γκαρντ Μαρκ Γκαρθία της Μανρέσα, ο σέντερ Γιανκούμπα Σίμα που θα είναι από την επόμενη σεζόν στο φημισμένο κολέγιο St. John’s και ο πλέι μέικερ Σέρχι Γκαρθία της Σαραγόσα.

Η σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Το παιχνίδι-θρίλερ

Ελλάδα και Ισπανία είχαν αναμετρηθεί, με πολλούς κοινούς παίκτες από τα τωρινά τους ρόστερ, πέρσι στη δεύτερη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 στο Ικόνιο. Τότε η ελληνική ομάδα είχε νικήσει μετά από ματς θρίλερ που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις με 89-85. Ο Δημήτρης Σταμάτης με 31 και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 25 πόντους είδαν ξεχωρίσει από την Εθνική, ενώ ο Φρανθίσκο Αλόνσο με 29 ήταν ο κορυφαίος των Ιβήρων.

*Σε περίπτωση πρόκρισης, η Εθνική θα αναμετρηθεί με τις ΗΠΑ, που αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στην Ιταλία.

Το πρόγραμμα των προημιτελικών (Παρασκευή 3/7)
ΚΓ Ηρακλείου
13:45 Τουρκία-Αυστραλία
16:00 Κροατία-Καναδάς
18:15 ΗΠΑ-Ιταλία
20:30 Ισπανία-Ελλάδα

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων κατάταξης 9-16 (Παρασκευή 3/7)
ΚΓ Πανεπιστημίου
11:00 Αργεντινή-Δομινικανή Δημοκρατία
13:15 Κίνα-Κορέα
15:30 Αίγυπτος-Τυνησία
17:45 Ιράν-Σερβία

Πηγή: sportfm.gr

To Top