ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Εντυπωσιακό το σερί του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Άρης υποδέχεται την ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη διάρκεια στο σερί των εντός έδρας νικών σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος.

Όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ “Η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως, πέραν των δύο ηττών τα προηγούμενα δύο χρόνια για τις σειρές των μικρών τελικών, έχει οικοδομήσει ένα εντυπωσιακό σερί. Μετράει 12 διαδοχικές εντός έδρας νίκες κανονικής περιόδου αφού η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το διπλό σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος ήταν πριν από 16 χρόνια!”.

Η τελευταία ήττα του Άρη από την ΑΕΚ εντός έδρας σε κανονική περίοδο ήταν στις 6 Οκτωβρίου 2001 όταν έχασε με 80-86. Σε συνολικά 33 παιχνίδια, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο Άρης μετράει 25 νίκες έναντι οχτώ της ΑΕΚ. Η ευρύτερη ήταν εκείνη του πρώτου από αυτούς τους αγώνες, την περίοδο 1992-93, όταν ο αείμνηστος Ρόι Τάρπλεϊ με 31 πόντους οδήγησε τον Άρη στην επικράτηση με 89-55.

Συνολικά, αυτό θα είναι το 65ο παιχνίδι των δύο ομάδων από το 1992 και μετά – όταν και το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό – και ο Άρης έχει 30 νίκες σε 64 αγώνες.

* Τρεις ασίστ χωρίζουν τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο από τις 400 στην κατηγορία. Παράλληλα με την 318η εμφάνιση του σε αυτήν θα βρεθεί στην 34η θέση της σχετικής λίστας προσπερνώντας τους Γιώργο Μπαλογιάννη και Φράνκο Νάκιτς.

* Με δύο εύστοχες βολές ο Γιάννης Αθηναίου θα φτάσει τις 200.

* Με το 94ο παιχνίδι στη Stoiximan.gr Basket League με τον Άρη, ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα μπει στην πρώτη 15άδα της σχετικής λίστας. Θα ξεπεράσει τον Γιώργο Φλώρο και θα «πιάσει» τον Σάσα Βεζένκοφ.

* Ο Βασίλης Ξανθόπουλος επιστρέφει στο «Nick Galis Hall» ως αντίπαλος του Άρη τη φανέλα του οποίου φόρεσε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Αυτό θα είναι το 351ο του παιχνίδι στην κατηγορία και με αυτό θα «πιάσει» στη 18η της σχετικής λίστας της Stoiximan.gr Basket League τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

To Top