ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οφείλει κόντρα στη Νίμπουρκ να κυνηγήσει ξανά μια νέα αντίδραση! (PRESSARIS LIVE, 19:30)

Η νίκη στην Πολωνία επί της Ζιέλονα Γκόρα θα αποκτήσει πραγματική αξία αν σήμερα ο Άρης καταφέρει να κερδίσει τη Νίμπουρκ στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μέρα για (μια νέα) αντίδραση από την ομάδα.

Ο Άρης οφείλει να κεφαλαιοποιήσει το πρώτο του ευρωπαϊκό διπλό κερδίζοντας απόψε την πρωταθλήτρια Τσεχίας. Το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι. Η Νίμπουρκ έχει αυτή τη στιγμή στοιχεία σαν ομάδα που ο Άρης τα αγνοεί.

Το πρώτο και καλύτερο συνοχή και συγκεκριμένη ταυτότητα. Ομάδα με παίκτες που παίζουν μαζί χρόνια, που έχουν αυτοματισμούς και παίζουν ένα συγκεκριμένο στιλ μπάσκετ όλο αυτό το διάστημα. Ακόμα και προπονητή που άλλαξαν μέσα στη χρονιά – την επομένη της νίκης επί του Άρη μάλιστα – το μπάσκετ που παίζουν είναι το ίδιο.

Ο Άρης τι έχει να αντιπαραθέσει ή καλύτερα τι μπορεί να αντιπαραθέσει σήμερα στο παρκέ; Αθλητικό εγωισμό, πάθος, θέληση για τη νίκη, στοιχεία που δεν είχε στη Κύμη. Ακούγονται και γράφονται εύκολα, αλλά δύσκολα εμφανίζονται στο παρκέ. Σήμερα οι κίτρινοι πρέπει (ξανά) να αντιδράσουν. Κόντρα σε όλους και σε όλα. Κόντρα στα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν εκτός παρκέ, κόντρα στα δικά τους προβλήματα εντός παρκέ, κόντρα στις απουσίες, κόντρα στον κακό εαυτό τους.

Αν ο Άρης θέλει να έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πρέπει να χάσει σήμερα τον αγώνα. Η κούραση είναι δεδομένη, το ροτέισον έχει μικρύνει, ο Κιθ Μπένσον είναι αμφίβολος, αλλά ο Άρης στο Παλέ έχει τον τρόπο που να παίρνει ως επί το πλείστον αυτό που θέλει. Πρέπει να τον βρει αυτόν τον τρόπο και σήμερα.

To Top