ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γρόλλιος: “Μετάθεση του συλλαλητήριου και όχι του αγώνα! Εμπόδιο στις εξελίξεις της ΚΑΕ ο Λάσκαρης

Ο Χρήστος Γρόλλιος συμμετείχε με ουσιαστικό ρόλο στην νομική υπηρεσία που ανέλαβε την υπεράσπιση του Άρη για την υπόθεση της τιμωρίας στο ΑΣΕΑΔ. Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο “κιτρινόμαυρος” νομικός αναφέρθηκε στην δικαίωση του Άρη, αλλά και στα γεγονότα της προ των πυλών αναβολής του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μιλώντας στο Yellow Radio 92,8.

Αρχικά είπε: «Ήταν μια συνολική προσπάθεια. Να διευκρινίσω ότι συμπαρασταθήκαμε με τον Σπύρο Χριστοφορίδη και εκτιμώ ότι, αν η ΚΑΕ Άρης είχε εκπροσωπηθεί με δικηγόρο πρωτοδίκως, δε θα υπήρχε το πρόβλημα αυτό, αλλά έστειλε ένα υπόμνημα και φτάσαμε να ζούμε αυτήν την αγωνία.

Θα ένιωθα άσχημα εάν ίσχυε η τιμωρία, θα ήταν άδικη. Φάνηκε ξεκάθαρα κι από το βίντεο.

Συνειδητοποίησε το ΑΣΕΑΔ ότι ήταν υπερβολική η τιμωρία για τον Άρη, με βάση αυτά που διαδραματίστηκαν στο ματς και θα ήταν άδικο να απωλέσει τόσα χρήματα η ΚΑΕ, αλλά και η δυναμική που δίνει ο κόσμος. Θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα και με ΠΑΟΚ και με τον Προμηθέα όπου ο κόσμος φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Στην διαδικασία προβλήθηκε το βίντεο από την ΕΡΤ 1, υπάρχει πλέον η δυνατότητα, ενώ ήταν καθοριστική και η μαρτυρία του Παναγιώτη Γιαννάκη, που είναι μία εμβληματική παρουσία, φαινόταν από το αεροδρόμιο που ξεκινήσαμε μέχρι την αίθουσα. Γέμισε όλη την αίθουσα με αυτήν την παρουσία του και μόνο αυτά που επιβεβαιώθηκαν αυτά που είπε».

Για το ΑΣΕΑΔ: “Στάθηκε στο ύψος της η επιτροπή τόσο με την απόφασή της, όσο και με το γεγονός ότι δέχθηκε να βγει άμεσα η απόφαση, μετά από δικό μας αίτημα. Αντιλήφθηκε το δικαστήριο ότι έπρεπε να βγάλει άμεσα την απόφαση και το έκανε, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να έκανε βδομάδες ή και μήνες…”.

Για την δικαίωση: «Τέλος καλό όλα καλά, ευτυχώς δικαιωθήκαμε. Ήταν δίκαιη η χθεσινή απόφαση. Διαβάζοντας κανείς τις εκθέσεις, θα υπέθετε ότι η προσωρινή διακοπή του αγώνα έλαβε χώρα εξαιτίας αυτών των φιλάθλων. Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος για τους προπονητές, τους βοηθούς προπονητές και όλη την αποστολή του Λαυρίου. Ήταν επίσης πολύ σημαντικό ότι το ΑΣΕΑΔ έβγαλε την ίδια ημέρα την απόφαση, προκειμένου να γίνει με κόσμο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι ο Άρης τους… χάλασε τα σχέδια και προκύπτει τώρα η εισήγηση της Αστυνομίας για αναβολή του ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ: «Προφανώς τους χάλασε τα σχέδια. Άραγε έχει άδεια το συλλαλητήριο. Ως φίλαθλος και ως νομικός θέλω να πω ότι, εκτός από μία έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στο στρατόπεδο του Άρη για αυτή την προοπτική, στο παρελθόν γίνονταν ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ με την παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων. Φανταστείτε να ανακοινώνονταν μία αντίστοιχη διαδήλωση διαμαρτυρίας σε αγώνα του ΠΑΟΚ. Τι θα γινόταν, θα αναβαλλόταν ο αγώνας; Σας λέω μετά λόγου γνώσεως ότι η πρόθεση των φιλάθλων του Άρη είναι να μη συμβεί τίποτα. Γιατί άλλωστε δεν μετατέθηκε το συλλαλητήριο; Θα μπορούσε να γίνει αλλού».

Για τη στάση του Νίκου Λάσκαρη και την πρωτοβουλία του Θανάση Τζεβελέκη στην ΚΑΕ Άρης: «Εχω την αίσθηση ότι ο Λάσκαρης κωλυσιεργεί. Αρχικά πίστευα ότι είχε άλλες προθέσεις. Αλλά δυστυχώς έχει ήδη τις απαντήσεις και δεν μπορεί να απαντάει με ερωτήσεις. Με κάνει αυτό επιφυλακτικό αυτό το γεγονός και δείχνει ότι δεν επιθυμεί να παραδώσει τις μετοχές. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Θανάση Τζεβελέκη. Έχει συμβολισμό η παρουσία του. Μακάρι να είναι η αφορμή για να μεταπειστεί και να αποχωρήσει. Όταν επρόκειτο να αποχωρήσει από την ΚΑΕ Άρης, δεν απαίτησε τίποτα και πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία κωλυσιεργία η μετάβαση των μετοχών, παρά το γεγονός ότι δαπάνησε εκατομμύρια στην ομάδα. Έχει την προσωπικότητα να προσφέρει κάτι, αν και πιστεύω ότι όλα εξαρτώνται από τη βούληση του κ. Λάσκαρη. Αυτό είναι το εμπόδιο. Δεν είμαι σίγουρος για την πραγματική του βούληση, με βάση την τελευταία του απάντηση. Μακάρι να υπάρξει μία γρήγορη εξέλιξη, γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια. Όσο περνάει ο καιρός, μεγαλώνει το οικονομικό άνοιγμα.

Δεν μπορεί πια να νιώθει ιδιοκτήτης του Άρη ο Λάσκαρης, με αυτά που έχουν γίνει. Όπως είχε κάνει ο Τζεβελέκης που είχε φέρει επιτυχίες στην Ευρωλίγκα, πήρε το καπελάκι του κι έφυγε, θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι τέτοιο και ο κ. Λάσκαρης».

To Top