ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το «déjà vu» του Σπανού

Στο κυριακάτικο Παναχαϊκή-Άρης, το γήπεδο της Αγυιάς αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές. Ανάλογες, με αυτές του 2009, όταν η ομάδα της Πάτρας, έπαιζε σε ένα ματς, όλη τη χρονιά.

Το μακρινό 2009, λοιπόν, η Παναχαϊκή που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, στην πρώτη χρονιά του Αλέξη Κούγια στην Πάτρα υποδεχόταν την ομάδα της Ρόδου. Στην Αγυιά επικράτησε πανδαιμόνιο. Τουλάχιστον 12.000 κόσμος, είχε γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο, κάτι που αναμένεται να γίνει και τώρα.

Ένα από τα πρόσωπα που συνδέει εκείνο το παιχνίδι, με αυτό της Κυριακής, είναι ο Δημήτρης Σπανός. Ο Αιγιώτης τεχνικός του Άρη, ήταν τότε προπονητής της Ρόδου και ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος, καθώς πέτυχε την άνοδο της ομάδας του, αντί των Πατρινών. Είχε προηγηθεί θητεία του στον πάγκο της Παναχαϊκής, λίγους μήνες πριν από αυτό το ματς, για να ακολουθήσει μία ακόμα, που ήταν και η σημαντικότερη από πλευράς αποτελεσμάτων.

Η δεύτερη, μάλιστα, ήταν και κατά πολύ μεγαλύτερη χρονικά, καθώς είχε κάτσει στον πάγκο της ομάδας σε 55 ματς ( με απολογισμό 21-11-23), από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

To Top