Βίντεο σοκ! Τζιχαντιστές αποκεφαλίζουν Αμερικανό δημοσιογράφο! (video)

Σοκ και αποτροπιασμό προκάλεσε η είδηση της εκτέλεσης του Αμερικανού δημοσιογράφου, James Foley από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Σε ένα βίντεο υπό τον τίτλο “Μήνυμα στην Αμερική”, το οποίο αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα, ενώ απειλούν να σκοτώσουν κι άλλον ένα Αμερικανό ρεπόρτερ, τον Steven Sotloff.

Στο βίντεο, ο Φόλεϊ ακούγεται να λέει: “Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: Την κυβέρνηση των ΗΠΑ”. Η δήλωση γίνεται λίγο πριν από τον αποκεφαλισμό του, που όπως εκτιμάται έκανε καθ’ υπαγόρευση των τζιχαντιστών.

Το βίντεο αποτελεί «απάντηση» στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον αυτής της “βάρβαρης” οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για την αυθεντικότητα του βίντεο.

Το ιστορικό της απαγωγής του

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζεϊμς Φόλεϊ απήχθη στις 22 Νοεμβρίου του 2013, ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία.

Ο έμπειρος πολεμικός ανταποκριτής, ο οποίος είχε καλύψει τις κυριότερες συγκρούσεις των τελευταίων ετών και το 2011 ήταν κρατούμενος επί 43 ημέρες από το καθεστώς Καντάφι, μέχρι την παραμονή της εξαφάνισής του προμήθευε με βιντεορεπορτάζ από τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 39χρονος τότε freelancer, ο οποίος είχε συνεργαστεί με μεγάλα μέσα ενημέρωσης, αιχμαλωτίστηκε –όπως έγινε γνωστό τότε- κοντά στην πόλη Ταφτάναζ από τέσσερις άνδρες οπλισμένους με ημιαυτόματα τουφέκια Καλάσνικοφ, μαζί με τον οδηγό και τον διερμηνέα του. Οι δύο τελευταίοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι. Ενώ, κατά τη διάρκεια της απαγωγής του βρισκόταν μαζί με έναν ακόμη δημοσιογράφο.

Το μήνυμα της μητέρας του Αμερικανού δημοσιογράφου

“Ποτέ δεν υπήρξαμε πιο περήφανοι για τον γιο μας. Εδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να δείξει στον κόσμο τα δεινά του λαού της Συρίας”, αναφέρει η Νταϊάν Φόλεϊ.

Η μητέρα του δημοσιογράφου συγκλονίζει: “Παρακαλώ θερμά τους απαγωγείς να χαρίσουν της ζωές των υπόλοιπων ομήρων. Οπως και ο Τζέιμς είναι αθώοι. Δεν έχουν κανέναν έλεγχο στην αμερικανική κυβερνητική πολιτική στο Ιράκ, στη Συρία ή οπουδήποτε στον κόσμο. Ο Τζέιμς ήταν ένας εξαιρετικός γιος, αδερφός, δημοσιογράφος και άνθρωπος”.

To Top