Αλήθειες που πληγώνουν για τα “εγκλήματα” του χθες και για τον «Γολγοθά» του σήμερα

Ο κόσμος του Άρη ζήτησε αλήθειες από όλους. Από τους παράγοντες, την ομάδα, τους παίκτες, τον κόσμο, όλους εμάς που έχουμε το βάρος και την ευθύνη να εκφραζόμαστε από ένα δημόσιο βήμα. Αλήθειες ακόμη κι αν είναι πικρές. Ειδικά μετά την εικόνα που έδειξε η ομάδα στην πρεμιέρα και πέρα από την ήττα προκάλεσε προβληματισμό.

Έχουμε και λέμε…

1. Κατ’ αρχήν Ρεάλ-Μπαρτσελόνα παίζουν… αύριο. Όποιος πίστευε ή πιστεύει ότι ο Άρης θα κερδίζει με περίπατο τα παιχνίδια, θα πρέπει να προσγειωθεί στη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι καλούνται να συνειδητοποιήσουν ποιος είναι ο Άρης σήμερα. Μια ομάδα με συγκεκριμένες αγωνιστικές δυνατότητες, αρκετές αδυναμίες, ένα νέο και νεανικό υλικό,  το οποίο θα δίνει με πάθος τη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

2. Το γεγονός ότι ο Άρης θα ακολουθήσει φέτος το δικό του «Γολγοθά» αποτελεί ξεκάθαρα προϊόν των “εγκλημάτων” του χθες. Η κακή οικονομική διαχείριση, η κατασπατάληση τόσων εκατομμυρίων εσόδων, με το «πήγαινε-έλα» παικτών που προκάλεσαν οικονομική ασφυξία, άρα και την έλλειψη της δυνατότητας να ενισχυθεί σήμερα η ομάδα στα επίπεδα που απαιτούν οι φιλοδοξίες του κόσμου και του συλλόγου, προκάλεσαν την όποια σημερινή αγωνιστική εικόνα.

Ο Άρης μείωσε δραματικά το μπάτζετ για να μπορεί να επιβιώσει σήμερα. Όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί πολύ απλά θερίζει, τις οικονομικές θύελλες που έσπειραν οι διοικήσεις των τελευταίων χρόνων.

3. Μήπως ξεχνάει κανείς ότι σήμερα, ο Άρης έχει μπροστά του εννιά δικαστικές υποθέσεις, εννιά προσφυγές; Μήπως ξεχνάει ότι έχει πόσες άλλες μπροστά ή πίσω του; Μήπως ξεχνάει ότι θα μπορούσε να πάρει πολλά περισσότερα από τα 100.000 ευρώ της ρήτρας για τον Κατίδη, την ώρα που καλείται να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για ρήτρες παικτών τύπου Τόχα, Σανκαρέ, Ντίκο κ.α.; Ή μήπως ξεχνάει κανείς ότι ο Άρης ακόμη πληρώνει παίκτες τύπου Χουάνμα, αιμορραγώντας οικονομικά;

4. Τα “εγκλήματα” του χθες είναι δεδομένα και πληρώνει το κόστος τους η ομάδα. Από κει και πέρα είναι φανερό ότι σε αγωνιστικό επίπεδο για το σήμερα η ομάδα η ομάδα δεν έχει δέσει. Ο Μάκης Κατσαβάκης ψάχνεται ακόμη μαζί με τους παίκτες του. Πολλές αλλαγές και πειράματα. Προφανώς αυτό θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα, πριν χαθεί πολύτιμο αγωνιστικό όφελος. Και μετά η ομάδα θα τρέχει και δεν θα φτάνει.

Πειράματα τύπου ο Καπετάνος σέντερ φορ, ο Τριανταφυλλάκος αμυντικό χαφ, ο Γιαννίτσης δεξί μπακ, η μη χρησιμοποίηση π.χ. του Γκέσιου και άλλων, η μη χρησιμοποίηση παικτών στις θέσεις τους, δείχνουν επί της ουσίας ότι δεν έχουν το απαιτούμενο και επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γενικότερα ο προπονητής του Άρη λογικά θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες πρακτικές, για να πάρει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων που θέλει από την ομάδα έχει. Με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

5. Από κει και πέρα, όπως σημειώνουμε και σε άλλο άρθρο, ο Άρης χρειάζεται, τώρα, όσο ποτέ την βοήθεια του κόσμου για να έχει ελπίδα για το αύριο. Γεμάτο κάθε Κυριακή το γήπεδο, βοήθεια με κάθε τρόπο. Η κερκίδα είναι ότι πιο υγιές υπάρχει αυτήν τη στιγμή στον σύλλογο. Το έχουμε ξαναγράψει: τα 3.000 διαρκείας είναι ελάχιστα για τη δυναμική και τις ανάγκες του συλλόγου. Όσο κι αν αυτός ο κόσμος δείχνει πληγωμένος και πικραμένος από τα τεράστια λάθη που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερες αναλύσεις δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται. Κι αυτές κουράζουν κάποια στιγμή. Ειδικά όταν υπάρχει έλλειμμα πράξεων…

 

To Top