Η (αποτυχημένη) χρονιά «τέλειωσε»! Η «νέα αρχή» σηκώνει πολλή… συζήτηση

Η χρονιά του Άρη «τέλειωσε» ουσιαστικά γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης… Μέσα σε μια αίθουσα της – «εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσας»- Ελληνικής Ομοσπονδίας (όχι όλων των ελληνικών ομάδων, αποδεδειγμένα) ποδοσφαίρου, μέσα σε λίγες γραμμές, όσες χρειάζονταν για να καθαρογραφεί η απόφαση-σκάνδαλο της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων.

Μια απόφαση που έκοβε οριστικά τις μαθηματικές και βαθμολογικές ελπίδες του Άρη για να «σώσει ό,τι σώζεται» έστω και στο τέλος της χρονιάς. Ο μηδενισμός, το -3, το κεκλεισμένων των θυρών, είναι ο επίλογος, μιας αποτυχημένης χρονιάς.

Ο Άρης απέτυχε σε όλους τους στόχους του, με τη… σφραγίδα της ΕΠΟ, φυσικά:

1. Διάκριση στο κύπελλο. Αποκλείστηκε με… συνοπτικές διαδικασίες από τον Ατρόμητο του συστήματος.

2. Έξοδος στην Ευρώπη. Έμεινε πίσω νωρίς στο πρωτάθλημα, έχασε τεράστιο έδαφος, έδειξε ότι μπορούσε να το καλύψει, αλλά είτε από (κυρίως) δικά του λάθη, είτε από εξωαγωνιστικές τρικλοποδιές (διαιτησία, ΕΠΟ), αλλά και με τις ομάδες «θαύματα» του συστήματος  να οργιάζουν (και πάλι, για να μην το ξεχνάμε) έχασε το εισιτήριο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

3. Οικονομικός-διοικητικός τομέας. Ο Άρης αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα, άνοιξε την ψαλίδα των χρεών του, πάλεψε με τα δικά του λάθη στο πλέον αφιλόξενο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων δεκαετιών, απώλεσε την ηρεμία και το καθαρό μυαλό.

Αγωνιστικά και διοικητικά η χρονιά δεν πέτυχε στους στόχους της, λοιπόν. Ξεκάθαρα πράγματα. Δικαιολογίες πολλές. Αλλά αν σταθούμε σε αυτές, θα χαθεί χρόνος και ουσία. Εδώ, χρειάζεται δράση.

Στην Αλκμήνης μιλούν για μια «νέα αρχή», την οποία ετοιμάζουν υπό το βάρος όλων των παραπάνω, αλλά και με ένα και μοναδικό γνώμονα: να ξεκολλήσει το «κάρο από την λάσπη», να αποφύγει τα λάθη και τις κακοτοπιές σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, να προχωρήσει. Αυτή η «νέα αρχή» σηκώνει πολλή συζήτηση.

Ο Άρης για να έχει ζωή, πρέπει να μπει στη διαδικασία γενναίων αποφάσεων. Διοικητικών και αγωνιστικών. Το οικονομικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα σημείο αιχμής. Ανάλογα με το πορτοφόλι και το πάπλωμα θα κινηθεί η ομάδα. Οι υποχρεώσεις είναι ανοιχτές.

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Θα φύγουν πολλοί ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Μασάδο. Είτε γιατί δεν έχουν θέση στην ομάδα. Είτε γιατί δεν θα μπορεί η ομάδα να τους κρατήσει. Είτε γιατί πρέπει να μπει νέο αίμα στην ομάδα. Τα ονόματα είναι λίγο πολύ γνωστά… Θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες

Το PRESSARIS θα είναι εδώ, προκειμένου να σας ενημερώσει άμεσα, υπεύθυνα και ουσιαστικά για τα όσα θα γίνουν στη νέα σελίδα του Άρη. Με την αγωνία ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες αποτυχίες και λάθος χειρισμούς.

To Top