Η δεύτερη νίκη είχε… ταυτότητα! Τι άλλαξε στη “σκακιέρα” του Άρη

Η δεύτερη εκτός έδρας νίκη του Άρη είχε… ταυτότητα. Έχουν αλλάξει αρκετά στην αγωνιστική “σκακιέρα” των κίτρινων τις τελευταίες μέρες και η ομάδα είναι φανερό ότι έχει, πλέον, υιοθετήσει ένα στιλ παιχνιδιού που φέρει τη σφραγίδα του νέου τεχνικού τιμ.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Από αυτά που είδαν όλοι και στη Βέροια, ο Άρης έχει βασικό στόχο μια συμπαγή και ομοιογενή μεσοαμυντική γραμμή, ώστε να διατηρηθεί αρχικά το μηδέν. Επιθετικά δίνει έμφαση κυρίως στις αντεπιθέσεις θέλοντας να “χτυπήσει” σε ανύποπτο χρόνο, ενώ τα τελευταία δυο από τα τρία γκολ (με Πανιώνιο και Βέροια) ήρθαν από τα “στημένα”, γεγονός που δείχνει μεγάλη βελτίωση στον τομέα αυτό.

Αγωνιστικά λίγο, πολύ έχουν καταγραφεί τα βασικά συστατικά των δυο τελευταίων επιτυχιών του Άρη.

1. Ο Άρης παίζει ποδόσφαιρο αναμονής, δίνει γήπεδο στον αντίπαλο και “χτυπάει” στην αντεπίθεση, φροντίζοντας να έχει κοντά τις γραμμές του, ώστε να μειώνει τους κινδύνους από την αντίπαλη ομάδα.

2. Η ομάδα δείχνει βελτιωμένη αντιμετώπιση των «στημένων» φάσεων τόσο στην άμυνα όσο και την επίθεση. Τα “φθηνά” γκολ απουσιάζουν, δείγμα ότι σε τρεις αγώνες ο Άρης δέχθηκε μόλις ένα γκολ.

3. Η χρησιμοποίηση του Έλσνερ ως κεντρικού στόπερ, του Ηρακλή ως αμυντικού χαφ και η καθιέρωση του Ψυχογιού ως δεξί μπακ έχουν θετικότατα αποτελέσματα στην μεσοαμυντική λειτουργία όλης της ομάδας. Οι παίκτες αυτοί αποτελούν “νέες μεταγραφές” για τον Άρη!

4. Αρκετές εσωτερικές αλλαγές θέσεων και προσώπων ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης δείχνουν αντανακλαστικά. Είδαμε και την Κυριακή να ξεκινάει ο Ουντότζι προωθημένος, ενώ στη συνέχεια μπήκε ο Αγκάνθο και  να προκύπτει εναλλαγή στις πτέρυγες της επίθεσης (χρησιμοποιήθηκε και ο Τάτος…), γεγονός που έδωσε λύσεις στον Άρη και προκάλεσε ρήγματα στον αντίπαλο, αιφνιδιάζοντάς τον.

5. Είναι φανερό ότι το τεχνικό τιμ του Άρη ζητάει συγκεκριμένα πράγματα από τους παίκτες, προσπαθεί να μην τους… μπερδεύει και κατάφερε να πάρει το 100% από τις όποιες δυνατότητες έχουν.

Μέσα σε περίπου 40 μέρες ο Άρης έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής. Αλλάζει προς το καλύτερο, γνωρίζοντας ότι κάθε παιχνίδι είναι μια ξεχωριστή μάχη, όπου δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία και κανένας εφησυχασμός.

Ζητούμενο τώρα πως θα αντιδράσει και εντός έδρας απέναντι σε μια κλειστή άμυνα και υπό την πίεση του θετικού αποτελέσματος…

 

To Top