Η προετοιμασία του Άρη – όπως δεν την διαβάσατε – με μια άλλη ματιά!

Ο Άρης βιώνει αγωνιστικά την ιταλική πραγματικότητα. Υπάρχει η… «βιτρίνα», η αγωνιστική ρουτίνα, υπάρχει, όμως και μια δεύτερη ματιά στα όσα γίνονται στην όμορφη (και δροσερή)… κουκίδα της Βόρειας Ιταλίας! Ο Γιώργος Τότσικας «κάνει παιχνίδι», καταγράφοντας τα της προετοιμασίας, όπως δεν τα έχετε διαβάσει!

1. Ο Μάκης Κατσαβάκης δεν το έκρυψε… Ναι, η καλύτερη επίθεση είναι η… άμυνα! Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, το βάρος της τακτικής  στο γραφικό, (όπως λένε οι… προνομιούχοι παρόντες) γηπεδάκι του Πράτο, έπεσε στην άμυνα. Ο τεχνικός του Άρη στο εκπαιδευτικό δίτερμα που έλαβε χώρα το απόγευμα, δίδαξε τακτικές άμυνας, τόσο στο μισό, όσο και στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Έχει σημασία για τον απλό κόσμο; Καμία! Η ουσία είναι μία: εν αρχή η άμυνα.

2. Ο 59χρονος προπονητής του Άρη είπε στη θεωρία να μην τους… πιέσει, αλλά στην πράξη ανέβασε τους ρυθμούς. Θέλησε να δει από τους παίκτες του να πρεσάρουν, με μια απαραίτητη προϋπόθεση: να μην δίνουν χώρο στον αντίπαλο, ενώ σχεδόν σε κάθε φάση διέκοπτε τη ροή, προκειμένου να περνά τα δικά του μηνύματα στους ποδοσφαιριστές. Ποια μηνύματα; Περί αμύνης και πρέσινγκ! Άλλωστε έρχεται μια… φουλ αμυντική χρονιά με πολλή πίεση. Mάθε τέχνη κι άστηνε που λένε!
3. Κάδος ανακύκλωσης δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος, αυτό που διαβάζετε. Σίγουρα.
«Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουμε σε περιττές ενέργειες. Σηκώνουμε το κεφάλι, βλέπουμε μπροστά και κάνουμε αμέσως τη μεταβίβαση. Τα λάθη απαγορεύονται, τίποτ χαμένο», ήταν πολλές από τις ατάκες που βγήκαν από το στόμα του έμπειρου προπονητή. Οπότε; Κινήσεις στα… σκουπίδια με μέτρο. Το καθόλου δυσκολεύεται, άλλωστε.

4. Ιταλικές ομάδες, προβολή, εμπειρίες, δύσκολα τεστ, τηλεοπτικά δικαιώματα. Η μια πλευρά. Η άλλη; Σε τέτοιες δύσκολες συγκυρίες απλά «αναγκαίο κακό». Μπορεί ο Κατσαβάκης επιθυμεί το συντομότερο δυνατό να δει τους παίκτες του να αφομοιώνουν τον σχεδιασμό του, αλλά, αυτά τα δυνατά φιλικά, «ποιος τά’ θελε τέτοια εποχή;», θα μπορούσε να σκεφτεί. Ο Κατσαβάκης ενδεχομένως δεν ήθελε τόσο δυνατούς αντιπάλους τη δεδομένη χρονική στιγμή, ωστόσο το πρόγραμμα είχε ήδη καταρτιστεί. Οπότε; Και τώρα… τρέχουμε!
5. «Βάλε γκολ…». Στα χάιλαϊτς της Τετάρτης ήταν τα δύο γκολ με απ’ ευθείας εκτελέσεις φάουλ από τον Γιάννη Γιαννιώτα, τα οποία ανέβασαν τον… υδράργυρο στο δροσερό (και κάτι παραπάνω) Πρίτο. Ο Άρης μπορεί να έχει ένα… δάσος από προβλήματα, όμως σε όλες τις συνθήκες και σε όλες τις καταστάσεις τα γκολ επουλώνουν πληγές!
6. Καλοκαίρι, Ελλάδα και διακοπές. Κάποιοι δεν έχουν μυηθεί στο μότο «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει…». Ας το ξεπεράσουμε, ειδικά στην καρδιά του καλοκαιριού. Όπως καταγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες, ξεχωριστές πινελιές προσδίδουν οι παραθεριστές του κάμπινγκ το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Προέλευση γερμανοαναθρεμένοι Ιταλοί που αναζητούν νότες ξεκούρασης και δροσιάς.

7. Η Πέμπτη πάντως θα είναι λίγο διαφορετική σε ότι αφορά την ομάδα. Απόγευμα στις 4 το πούλμαν της αποστολής θα ανάψει τις μηχανές. Ο λόγος; Θα αναχωρήσει για το Σαν Βίτο όπου και θα διανυκτερεύσει για το φιλικό με τη Σιένα. Εκεί θα συναντήσει την ομάδα και ο Γιώργος Κατίδης, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας πετά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για Γερμανία.

ΥΓ: Τα σχόλια είναι (προφανώς για όσους δεν το αντιλαμβάνονται) σε πιο χαλαρό τέμπο. Μια μικρή παρένθεση, ίσως, στα όσα συμβαίνουν και ενώ κάποιοι κάνουν μείζον θέμα τα… φύκια, παρουσιάζοντάς για μεταξωτές κορδέλες. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν αρκετές αποκαλύψεις για πράγματα που δεν… διαβάσατε, πίσω από τη βιτρίνα. Ελεύθερα κι ωραία… Εκεί δεν θα χωράει καθόλου πλάκα! 

 

To Top