Μήπως πρέπει να… ξανασυστηθεί για κάποιους η σημερινή ομάδα του Άρη;

Θα συμφωνήσουμε ότι τα εξωαγωνιστικά θέματα είναι μείζονος σημασίας για τον Άρη. Άρθρο 99, οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος, τρόποι επιβίωσης, εξασφάλιση εσόδων. Πρόκειται για την ουσία της ύπαρξης του Άρη σήμερα, ώστε να έχει “αύριο”.

Το αγωνιστικό, όμως, δεν παύει να αποτελεί μια πραγματικότητα, μια παράλληλη μάχη επιβίωσης. Καλώς ή κακώς παίρνει έκταση και απασχολεί τον απλό κόσμο, από τη στιγμή που το «οξυγόνο» του φίλαθλου είναι οι αγώνες, τα γκολ, οι ποδοσφαιριστές, το γήπεδο. Αυτό δεν αλλάξει, όσο κι αν “χορεύουν” σε ένα τρελό ρυθμό νούμερα, χρέη, προσφυγές, οικονομικά “εγκλήματα”.

Σε αυτό το αγωνιστικό επίπεδο, μάλλον θα χρειαστεί να… ξανασυστηθεί η σημερινή ομάδα του Άρη. Κι αυτό γιατί σε αρκετούς δεν έγιναν κατανοητά κάποια πράγματα, για το ποιος είναι ο φετινός Άρης, από πού προέρχεται και πού βαδίζει, με ποιους παίκτες κι αν αυτοί οι παίκτες μπορούν να σηκώσουν το βάρος των πολύ δύσκολων υποχρεώσεων. Και το κυριότερο;

Το πώς φτάσαμε στο σημερινό ρόστερ του Άρη. Κάτω από ποια εγκληματικά οικονομικά λάθη και αστοχίες… Υπό ποιες συνθήκες και για ποιους λόγους ο Άρης δεν εξασφάλισε την αδειοδότηση, ενώ του απαγορεύτηκαν οι μεταγραφές και η ενίσχυσή του στα ανταγωνιστικά επίπεδα που απαιτεί το όνομα και το ειδικό βάρος του συλλόγου… Ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι γι αυτό… Συγκεκριμένοι παράγοντες, διαχειριστές, υπάλληλοι, “μαθητευόμενοι μάγοι”, η ουσία δεν αλλάζει εκ του αποτελέσματος.

Στον… πλανήτη Άρη επειδή η μνήμη του «χρυσόψαρου» αποτελεί συνηθισμένη ασθένεια, καλό θα είναι, λοιπόν, να ξανασυστηθεί η σημερινή ομάδα. Να «ξαναπεί» ότι αποτελείται από ένα ρόστερ νεαρών παιδιών που μέχρι χθες ήταν στην Κ20 και Κ17, από νεαρά παιδιά που αγωνίζονταν στις κατώτερες της Σούπερ λίγκας κατηγορίες και διαθέτει μόλις τρεις ξένους παίκτες. Ότι ο κορμός της αναγκαστικά αποτελείται από παίκτες που μέχρι τώρα ποδοσφαιρικά, δεν ήταν οι ηγέτες μιας ομάδας, αλλά ήταν “ρολίστες” για συγκεκριμένη δουλειά, σε συγκεκριμένες θέσεις και σίγουρα με “δεύτερους ρόλους”

Μια σύνθεση ομάδας, η οποία προήλθε, όχι από συνειδητή επιλογή, αλλά εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που προκάλεσαν τα διοικητικά και διαχειριστικά λάθη χρόνων, τα όποια συσσώρευσαν χρέη 25 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή, λοιπόν, η συγκεκριμένη ομάδα, έχει φτάσει σήμερα να κάνει δυο-τρία πράγματα στο γήπεδο, για άλλους σημαντικά, για άλλους όχι. Αξίζει, όμως, τη στήριξη, τη βοήθεια και τη σωστή κριτική. Και πάνω από όλα αξίζει το χειροκρότημα στα δύσκολα. Όχι ισοπέδωση των πάντων και “υψηλή κριτική”, λες κι ο Άρης ξαφνικά γέμισε από αστέρια του ευρωπαϊκού φουτμπόλ.

Αυτή η ομάδα θα αντιμετωπίσει την Κυριακή σε ένα ντέρμπι τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα, η οποία όπως αποδείχθηκε ενισχυόταν αγωνιστικά όλα τα τελευταία χρόνια, βάζοντας κάτω από το «χαλάκι» υποχρεώσεις χιλιάδων ευρώ, έχοντας παράλληλα τις πλάτες του δημοσίου, όπως «ομολογούν» υποθέσεις με την εφορία, τον Τσοχατζόπουλο, την Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για αλήθειες και πραγματικότητες, οι οποίες πρέπει να βρίσκονται στο πίσω μέρος του μυαλού όλων όσων θα επιχειρήσουν για μια ακόμη καλοπροαίρετη ή όχι κριτική. Χωρίς αυτές θα έχει χαθεί το δάσος…

ΥΓ1: Πολλοί “προπονητές” μαζεύτηκαν τελευταία στα γραφεία και στα επίσημα του Κλεάνθης Βικελίδης. Δεν αναφερόμαστε σε πρώην ποδοσφαιριστές ή αυθεντικούς προπονητές, αλλά κάποιους παντογνώστες που προφανώς θέλουν να συνεχίσουν το… “επιτυχημένο” έργο τους και στο αγωνιστικό κομμάτι, μια και έχουν διαπρέψει στους άλλους τομείς.

ΥΓ2: Είπαμε, όμως, στον Άρη η “μνήμη χρυσόψαρου” ζει και βασιλεύει! 

To Top