“Μικρές δηλώσεις”, μεγάλη μιζέρια, τεράστια χαμένη ευκαιρία!

Τώρα που κόπασε η «σκόνη» από το ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ μπορούμε όλοι με περισσότερη νηφαλιότητα, να καταγράψουμε τον μεγάλο χαμένο της βραδιάς. Ήταν κατά γενική ομολογία το ίδιο το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, οι φίλαθλοι της, η αίσθηση ότι σε αυτήν την αυτοκαστροφική πόλη μπορεί να βγουν και άνθη και όχι αγκάθια εσωστρέφειας και μιζέριας.

Σπαταλήθηκε μέσα σε ένα διάστημα δυο ωρών, όσο κράτησε ο κάτι από ποδοσφαιρικός αγώνας (ίσως η τελευταία για πολλούς), η ελπίδα να «γεννήσει» αυτή η πόλη και οι ομάδες της, λίγο πολιτισμό να ανοίξει ένα μικρό παράθυρο για να μπει φρέσκος αέρας, σε ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα που αποπνέει τη σήψη και τη διαφθορά, όπως έχει καταντήσει το ελληνικό φουτμπόλ.

Η μεγάλη «ήττα» δεν ήρθε από τις κοκορομαχίες μέσα στο χορτάρι του γηπέδου Χαριλάου. Όταν μια ομάδα παίζει την επιβίωσή της (Άρης), απέναντι μάλιστα σε μια κατά γενική ομολογία πολύ καλύτερη ομάδα (ΠΑΟΚ), μπορεί να δικαιολογηθούν εν μέρει τα σκληρά χτυπήματα, τα νεύρα, οι εντάσεις.

Εκείνο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί είναι δηλώσεις, όπως των Τζαβέλλα, Αθανασιάδη μετά τον αγώνα, σύμφωνα με τις οποίες κάποιος έδειξε να χαίρεται για τον επικείμενο υποβιβασμό του Άρη, άλλος να μιλάει για «νεκρές» ομάδες.

«Μικρές» δηλώσεις από διεθνείς ποδοσφαιριστές που θυσίασαν την δική τους υστεροφημία, αλλά και την ευκαιρία να ξεφύγουν από τον στραβό γιαλό, για μερικά οπαδικά εύσημα!

«Μικρές» δηλώσεις που δεν τιμούν, ούτε τις ομάδες τους, ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Εδώ ο Σκόνδρας… θίχτηκε γιατί μετά από λάθος που έγινε, παρουσιάστηκαν δηλώσεις στο στόμα του (φερόταν ότι απένειμε τα εύσημα στον κόσμο του Άρη που είναι κοντά στην ομάδα, αν και είναι αυτή τελευταία), οι οποίες τιμούν κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή! Παρόλα αυτά «παρεξηγήθηκε», γιατί αν τις έλεγε θα έρχονταν σε κόντρα με το «λαϊκό αίσθημα». Η λογική του παραλόγου!

Αυτή είναι και η μοίρα της Θεσσαλονίκης, η μιζέρια που κατατρώει το μεδούλι της, να θυσιάζει μια προοπτική και ένα καλύτερο αύριο στο οπαδικό μότο: «ο θάνατος σου, η ζωή μου». Γι αυτό και φτάσαμε στο σημείο ο Ηρακλής και ο Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά και ο Μακεδονικός να παλεύουν για να μείνουν ζωντανοί στον «χάρτη». Γι αυτό το «αύριο» ξημερώνει με πολύ γκρίζες γραμμές.

To Top