Ναι, ενωμένες καρδιές και… τσέπες για τη σωτηρία, αλλά ας μην ξεχνάμε: τα χρέη δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο

Ο Άρης βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν χρειάζονται ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, αυτήν την ώρα. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, προβληματισμένος, πικραμένος.

Και κυρίως νιώθει προδομένος από τους παράγοντες εκείνους που πήραν το όραμα της «λαϊκής συμμετοχής», της «αυτοτροφοδοτούμενης» και αυτοδύναμης ομάδας και το πέταξαν στα βράχια, από μια σειρά λανθασμένων χειρισμών σε καιρούς όπου υπήρχαν μεγάλα έσοδα και συσπείρωση.

Ο Άρης έχει αυτήν τη στιγμή υψηλότατα χρέη… Ναι, τα νούμερα είναι μεγάλα. Πολλοί πιστεύουν ότι «δεν παλεύονται», άλλοι θεωρούν ότι είναι «ελεγχόμενα» κάτω από προϋποθέσεις, αρκετοί, ίσως, έχουν και «άγνοια κινδύνου».

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλη… διγλωσσία, ούτε κρυφτό, δεν σηκώνει να του κρύβουν την αλήθεια, δεν ανέχεται την παραμικρή υποψία ότι τον κοροϊδέψουν ξανά.

Η ΠΑΕ έχει μπροστά της ένα βουνό από υποχρεώσεις. Εφορία, άρθρο 44, ποδοσφαιριστές με το… στυλό στο χέρι στο χαρτί της προσφυγής, πέντε προσφυγές (Σηφάκης, Φατί, Σανκαρέ, Ντίκο, Κατίδης) που θα εκδικαστούν την Δευτέρα, 16-17 παίκτες που περιμένουν να τακτοποιηθούν οικονομικά, ώστε να δουν εάν θα μείνουν ή θα φύγουν, κάποιοι που ΠΡΕΠΕΙ να μείνουν για να υπάρχει ομάδα και αγωνιστικό αύριο.

Για να ξεπεράσει το βουνό αυτό δεν αρκεί η «καλή διάθεση». Χρειάζεται «ενωμένες τσέπες», πέρα από τις «ενωμένες καρδιές».

Και κάτι σημαντικό ακόμη για να μην αλλοιώνεται η ιστορία και παραποιούνται τα γεγονότα, γιατί πράγματι γινόμαστε μάρτυρες μιας τάσης να παρουσιαστεί η κρίση ότι έπεσε με… αλεξίπτωτο στο Κλεάνθης Βικελίδης, κάτι σαν… φυσικό φαινόμενο, σεισμός ας πούμε:

Οι παράγοντες εκτός διοίκησης που τους ζητήθηκε σήμερα να βοηθήσουν, δεν είναι αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και τα χρέη που λυγίζουν αδυσώπητα τον Άρη. Σε καμία περίπτωση. Ακόμη και σε τούτες τις δύσκολες ώρες κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ποιοι τα δημιούργησαν φέρνοντας τον σύλλογο στο χείλος του γκρεμού. Από το 2006 (από το 2004 αν προτιμάτε…) μέχρι και σήμερα. Παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι και θα πρέπει φυσικά να λογοδοτήσουν! Αυτό είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο, βασική προτεραιότητα μόλις ο Άρης επανέλθει σε ήρεμα νερά…

To Top