Νικητής στη συνείδηση του κόσμου, κέρδισε «πόντους», αλλά τώρα χρειάζονται και… βαθμοί!

Ο Άρης κέρδισε πολλά από τα δυο ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με νέο τεχνικό δίδυμο στον πάγκο (Πασιαλής, Μπουγιουκλής), στη «μετά Κατσαβάκη» εποχή, κλήθηκε να κολυμπήσει στα βαθιά νερά και τα κατάφερε.

Τα κατάφερε σε επίπεδο εντυπώσεων, ψυχολογικής σημασίας, στο επίπεδο της ανάκτησης της χαμένης εμπιστοσύνης στα μάτια του κόσμου.

Οι φίλαθλοι του Άρη χειροκρότησαν τους παίκτες τους, το βράδυ της Δευτέρας, μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό, γιατί στη συνείδησή τους η ομάδα ήταν νικήτρια. Η εξέλιξη του αγώνα, η εχθρική διαιτησία του Αρετόπουλου, το πάθος που έδειξαν οι παίκτες, αλλά και τα κατά διαστήματα το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξαν συνέθεσε ένα τελικό αποτέλεσμα, ικανό να προκαλέσει τα χειροκροτήματα και την επιδοκιμασία. Δεν θυμόμαστε να υπάρχουν πολλά παιχνίδια στο Κλεάνθης Βικελίδης, όπου μια ισοπαλία να είχε τέτοιο «μέταλλο», αυτό το «μέταλλο» της νίκης.

Την ίδια ώρα, μαζί με τον κόσμο δείχνει να συμφωνεί και η… στατιστική: αρκεί κανείς να δει τις τελικές προσπάθειες για γκολ που έκαναν οι κίτρινοι. Δέκα συνολικά, επτά εκ των οποίων προς την εστία και δύο γκολ. Μόνο ο Ατρόμητος είχε κάνει φέτος 10 τελικές στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά δεν σκόραρε και έχασε. Στην περίπτωση των κίτρινων, θα μπορούσαν να ήταν όλα διαφορετικά, εάν δεν υπήρχαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου ο διαιτητής από τα Τρίκαλα έδειξε «υπέρμετρο ζήλο» (πείτε το διατεταγμένη υπηρεσία) για να προστατεύσει την ομάδα του Πειραιά.

Εν κατακλείδι, ο Άρης κέρδισε «πόντους» από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό, όπου λίγο, πολύ επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό: καλή εμφάνιση του Άρη, ισοπαλία με κόντρα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Προσέξτε, όμως… Κέρδισε «πόντους», αλλά όχι βαθμούς, αυτούς που χρειάζεται για να βγει νικητής στη μάχη της επιβίωσης. Δυο βαθμοί σε δυο αγώνες, 12η θέση με μόλις επτά βαθμούς, συνθέτουν μια βαθμολογική εικόνα που περιγράψουν τη σκληρή πραγματικότητα: ο Άρης βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.

Θα συμφωνήσουμε με την άποψη του Νίκου Πασιαλή και του Δημήτρη Μπουγιουκλή, των δυο προπονητών που με δυο, τρεις απλές κινήσεις κατάφεραν να δώσουν στην ομάδα, μια νέα ώθηση. Κατάφεραν να την ξανακάνουν «ομάδα».

«Καλά τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά το παιχνίδι με τη Βέροια είναι πιο σημαντικό για εμάς. Εκεί θέλουμε μόνο νίκη». Άλλωστε, σε παιχνίδια, όπως με τη Βέροια δεν μετράνε οι ψυχολογικοί «πόντοι» ή οι «πόντοι» εντυπώσεων, αλλά οι βαθμοί. Κι αυτοί θα έρθουν μόνο με νίκη. Νίκη μέσα σε ένα γεμάτο Κλεάνθης Βικελίδης.

* Το σχόλιο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «δημοκρατία»

 

 

To Top