Ξεκάθαρα πράγματα: μετά την άδεια, παραίτηση Αθανασιάδη και Πρωτοδικείο

Η οικογένεια του Άρη, με κάθε τρόπο, από κάθε θέση, πόστο, μετερίζι δίνει το δικό της αγώνα. Ήδη εξασφάλισε την φορολογική ενημερότητα με διαδικασίες διαφάνειας και πάνω από όλα ξεκάθαρες.

Σε βάρος της… ίδιας της ΠΑΕ, όπως έχει ειπωθεί σε ανύποπτο χρόνο, μια και προεισπράχθηκαν έσοδα της νέας περιόδου, ο Άρης διάλεξε τον δύσβατο ρόλο της επιβίωσης. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΠΑΠ, έβαλε τα πράγματα σε μια ξεκάθαρη βάση. Επειδή τα γραπτά μένουν, οφείλουμε να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση του PRESSARIS στο θέμα της ενημερότητας. Σύμφωνα με αυτήν, όπως σημειώσαμε σε άλλο σχόλιο:

“Κατ’ αρχήν, σε ότι αφορά την πλευρά του Άρη, στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε το αυτονόητο. Από τη στιγμή που η κίτρινη ΠΑΕ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό για την εφορία, κατέφυγε στην εναλλακτική λύση (plan B) προείσπραξης των εσόδων της. «Αναγκαίο κακό» χαρακτηριστηκε, αφού για διάφορους λόγους δεν συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα.

Όπως σημειώνει και στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ, ούτε χάρη έγινε, ούτε κάποιος… άθλος, ούτε κάποια υπέρβαση, αλλά «παρά μόνο η κατάθεση του αιτήματος από την κάθε ενδιαφερόμενη ΠΑΕ η οποία έχει υπογεγραμμένη χορηγική σύμβαση». Στην περίπτωση των κίτρινων, θα μπορούσαν να είχαν ενεργοποιήσει μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου και να μην χρειαζόταν η «θυσία» κάποιων σημαντικών εσόδων της νέας περιόδου. Όμως δεν υπήρχε άλλος χρόνος… O Άρης κατέφυγε στην λύση αυτήν και πήρε βαθειά ανάσα.

Από την άλλη, υπάρχουν και κάποιες άλλες σημαντικές αλήθειες μέσα από την υπόθεση των χρημάτων του ΟΠΑΠ. «Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση – διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. – τήρησε η διοίκηση της εταιρείας έως σήμερα απέναντι στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ενώ αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και έχει γίνει αποδεκτό για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός. 0

Άρα σε όσους έσπευσαν να προκαλέσουν ερωτηματικά ή να αφήσουν αιχμές για την λύση που δόθηκε στον Άρη, πήραν την αποστομωτική απάντηση ότι οι κίτρινοι έκαναν αυτό που  είχε, ήδη, εφαρμοστεί σε άλλους θεωρητικά… «ισχυρούς» συλλόγους και θα γίνει, όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Καμία εύνοια, καμία παρατυπία και φυσικά καμία «εξαίρεση»”.

Αυτά γράφαμε, αυτά πιστεύουμε ότι ισχύουν και τα υπογραμμίζουμε.

Και κάτι ακόμη σημαντικό επί τις διαδικασίας: μετά την εξασφάλιση της άδειας, η επόμενη κίνηση, σύμφωνα με την λαϊκή εντολή είναι παραίτηση Θανάση Αθανασιάδη και προσφυγή στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης.

Διοίκησης ικανής να εμπνεύσει και να… εκτοξεύσει τα διαρκείας ή έστω να τα βελτιώσει, άρα και τα έσοδα, παράλληλα με τον επιβλεβλημένο (και αποφασισμένο από τα μέλη του φορέα) έλεγχο των διαχειρίσεων των τελευταίων οκτώ χρόνων!

Τα λόγια στέρεψαν. Ώρα για πράξεις!

 

To Top