Ο Άρης άλλαξε (πάλι) προπονητή… Νοοτροπία και μυαλά πότε θα αλλάξει; Πότε θα σταματήσουν τα παιχνίδια εξουσίας;

Ο Μάκης Κατσαβάκης αποτελεί παρελθόν για τον Άρη. Πλήρωσε τα δικά του λάθη, το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην περιρρέουσα κιτρινόμαυρη ατμόσφαιρα, το γεγονός ότι δεν ήταν όλοι σύμμαχοί του στη διοίκηση, το ότι έχασε την εμπιστοσύνη πολλών μέσα στα αποδυτήρια και πολύ περισσότερων στην κερκίδα.

Ο Άρης νοοτροπία και μυαλά, όμως, αν δεν αλλάξει, τότε δεν θα υπάρξει καμία σωτηρία!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά από τρεις μήνες ο Κατσαβάκης παραιτήθηκε από τον πάγκο του Άρη. Ο ίδιος επίσημα περιέγραψε τους λόγους της αποχώρησής του:

«Αυτή η κατάσταση δεν έχει νόημα, από τα φιλικά έχει αρχίσει η συνεχής αμφισβήτηση προ το πρόσωπό μου! Αυτή η ομάδα είναι αδύναμη, είδατε και ορισμένους παίκτες από τον Πλατανιά τι διαφορά έκαναν».

Δηλαδή: έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπό του, αλλά και μια αδύναμη ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κατσαβάκης έφυγε από τον Άρη γιατί «πλήρωσε»:

1. Τα δικά του λάθη σε αγωνιστικό επίπεδο, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τον Πλατανιά. Πολλά πειράματα σε πρόσωπα και θέσεις που μπέρδευαν την ομάδα και προκαλούσαν σύγχυση στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει η αίσθηση ότι αν ο Κατσαβάκης ήταν πιο ορθολογικός, τότε ο Άρης θα είχε μεγαλύτερα βαθμολογικά κέρδη.

2. Το γεγονός ότι «έχασε» μέρος των «αποδυτηρίων», μετά τα συνεχόμενα πειθαρχικά κρούσματα που σημειώθηκαν από τα ξεκίνημα της προετοιμασίας. Δεν διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα κάποιες καταστάσεις στο εσωτερικό. Χάθηκε το σημείο επαφής με αρκετούς παίκτες.

3. Την έντονη αμφισβήτηση που υπήρχε από μέλος της διοικούσας επιτροπής. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι υπογραφές στα συμβόλαια ο Κατσαβάκης ήταν υπό αμφισβήτηση με ένα μοναδικό σκεπτικό «οι Έλληνες προπονητές δεν μπορούν να επιβληθούν σε μια ομάδα, οι Έλληνες δεν κάνουν» κτλ. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε. Ούτε να πούμε τι έλεγε σε καθημερινή βάση το συγκεκριμένο μέλος για τον 59χρονο προπονητή δημόσια.

4. Οι τρεις παραπάνω παράμετροι έφθειραν την εικόνα του σε μεγάλη μερίδα του κόσμου. Χάθηκε η εμπιστοσύνη και η αμοιβαία «χημεία» ανάμεσα σε κερκίδα και προπονητή. Κι αυτό μεταφέρθηκε από τα τσιμέντα στο χορτάρι. Ο κόσμος δεν πίστευε ότι ο Κατσαβάκης μπορούσε να βγάλει αγωνιστικά το κάρο από την λάσπη…

 

Θεωρείται βέβαιο, ότι η πρόσφατη δήλωση του Κατσαβάκη Σερραίου τεχνικού, «αν η διοίκηση με εμπιστεύεται να μου ανανεώσει το συμβόλαιο», δεν ήχησε καλά στα αυτιά των ανθρώπων του Άρη. Απλά ήταν, όμως, ένα ακόμη σημείο φθοράς, τη στιγμή που τα προηγούμενα τέσσερα είχαν ραγίσει το γυαλί. Ήταν ίσως η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι της αποχώρησης του Κατσαβάκη. Η ουσία κατά τη γνώμη μας δεν αλλάζει. Ο Άρης κάνει μια ακόμη αλλαγή προπονητή, γιατί συνολικά δεν τον στήριξε, γιατί έψαχνε και ψάχνει πάντοτε ένα άλλοθι. Ένα εξιλαστήριο θύμα.

Η διοικούσα επιτροπή έχει μεγάλο μέρος ευθύνης γιατί πολύ απλά επικρατούν στο εσωτερικό της παιχνίδια εξουσίας και διγλωσσία.

Οι περασμένες διοικήσεις αυτές που προκάλεσαν την οικονομική ασφυξία του συλλόγου έχουν σίγουρα την μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτό ας μην το ξεχνάμε. Γιατί το γράψαμε και θα το ξαναγράψουμε: ο Άρης δεν πήρε αδειοδότηση, παίζει με ενδεκάδα εκτάκτου ανάγκης, με αμούστακα παιδιά της Κ20 και Κ17, εξαιτίας των παλαιότερων οικονομικών εγκλημάτων. Έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και το χαμηλότερο μπάτζετ της τελευταίας 20ετίας.

Καλώς ή κακώς, λοιπόν, ζούμε μέρες «αλλαγής προπονητή», αλλά η μιζέρια και τα προβλήματα θα ανακυκλώνονται όσο δεν αλλάζουν νοοτροπία, μυαλά, αλλά και πρόσωπα στο τιμόνι της ομάδας. To πρόβλημα του Άρη είναι εσωτερικό. Ξεκάθαρα!

To Top