Πώς η πράξη ενός… ανόητου συσπείρωσε τον Άρη και του έδειξε τον δρόμο!

Μπορεί η πράξη ενός… ανόητου να έχει κέρδη; Μπορεί μια μεγάλη κρίση να προσδώσει δύναμη και επιτυχίες σε ένα σύλλογο; Η θεωρία θα μπορούσε να αναλύσει πολλά και διάφορα. Η πράξη ήταν πιο σύντομη και περιεκτική, «απαντώντας»… μονολεκτικά: Ναι!

Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

 

Η υπόθεση του μπουκαλιού που έπεσε βλακωδώς από το χέρι ενός ανεγκέφαλου (πρέπει να… εξοριστεί από την οικογένεια του Άρη, χθες!) έβαλε τον Άρη στη δίνη μιας μεγάλης κρίσης.

Τον έριξε σε μια άνιση και σκληρή μάχη απέναντι σε:

Α. έναν μηχανισμό προπαγάνδας που εκτρέφεται χρόνια τώρα στην υποκρισία, την πλαστογραφία και την αλλοίωση των γεγονότων. Εντός Θεσσαλονίκης και εντός των Αθηνών.

Β. σε ένα πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει «μπερδέψει» το πραγματικό παιχνίδι του ποδοσφαίρου, με τα πολιτικά παιχνίδια των μικροσκοπιμοτήτων και των ύπουλων μεθοδεύσεων.

Γ. σε ένα αθλητικό σύστημα, μέρος του οποίου είναι η διαιτησία, συγκεκριμένοι παράγοντες (π.χ. Μποροβήλος), συγκεκριμένες ομάδες (όλοι θυμούνται πώς έμεινε στην κατηγορία στα… χαρτιά ο Αστέρας), το οποίο έχει αφήσει στην άκρη τη δικαιοσύνη και την ισοτιμία και αναλύεται μόνο σε αποφάσεις κατά το δοκούν. Το οποίο, μάλιστα, έχει επιλεκτική μνήμη.

Σε αυτήν την άνιση και δύσκολη μάχη, ο Άρης βγαίνει νικητής. Όχι γιατί χρησιμοποίησε τεχνάσματα ή δολοπλοκίες, αλλά γιατί… θυμήθηκε ότι είναι ΑΡΗΣ! Θυμήθηκε ότι με την ενότητα, τη συσπείρωση και το κοινό μέτωπο, αλλά και το ότι έχει το DNA του αγωνιστή μπορεί να πετύχει πολλά.

Τι θετικό βγαίνει από όλη αυτήν την υπόθεση του μπουκαλιού;

 

Η οικογένεια του Άρη παρουσιάστηκε συσπειρωμένη και ενωμένη, άρα κα δυνατή. Από το βράδυ της Κυριακής, δεν άρχισε η… αντίστροφη μέτρηση, όπως θα περίμεναν πολλοί, όπως εύχονταν ουκ ολίγοι. Ξεκίνησε μια νέα αρχή ενότητας και κοινής μάχης.

Ναι, ο Άρης έχει τεράστια ανοιχτά προβλήματα, πολλές ανοιχτές πληγές. Έχει ανοιχτούς… λογαριασμούς που πρέπει να κλείσει. Όμως, αυτό αποτελεί εσωτερική του υπόθεση, την οποία θα επιλύσει μέσα από τους δικούς του μηχανισμούς και με τη συμμετοχή όλων. Απέναντι, όμως, σε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα εκτός της κιτρινόμαυρης οικογένειας, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι πρέπει – και έτσι έγινε- να δώσουν τον κοινό αγώνα.

Η οικογένεια του Άρη είδε στην πρώτη γραμμή, λοιπόν, γύρω από τον αγώνα της ΠΑΕ να συντάσσονται όλοι. Η Κοινωνία Μελών, ο ερασιτέχνης, οι οργανωμένοι οπαδοί, αλλά επώνυμοι και ανώνυμοι Αρειανοί.

Κατάλαβε πολύ καλά τι σημαίνει να λειτουργεί το επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου, ένα επίτευγμα το οποίο κινδυνεύει να θαφτεί κάτω από μια σειρά προβλήματα και λάθη.

Τις τρεις αυτές μέρες, από την πράξη ενός ανόητου, η συντεταγμένη και ενορχηστρωμένη προσπάθεια να τιμωρηθεί ο Άρης ακόμη και όταν δικαιώθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή της λίγκας, συσπείρωσε τους Αρειανούς ίσως για πρώτη φορά φέτος στη σεζόν. Όπως παλιά…

Έτσι πρέπει να προχωρήσει. Εάν θέλει να είναι και πάλι δυνατός, ειδικά απέναντι σε νέες προκλήσεις. Έτσι ενωμένος θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματά του, τα οποία υπάρχουν, είναι δύσκολα και ανοιχτά, δεν τα ξεχνάει κανείς, αλλά τίποτα δεν μπορεί να τον αποτρέψει από την επίλυσή τους.

To Top