“Ταρακουνήθηκε” κανείς ή τζάμπα έγινε ο… σεισμός;

Πολλά πράγματα γυρίζουν στο μυαλό των φιλάθλων του Άρη, όσο περνούν οι μέρες και όσο πλησιάζουμε στο τέλος μιας ακόμη προθεσμίας (sic).

Από τον περασμένο Δεκέμβριο και εκείνες τις “10 μέρες για να βρεθεί κάτι”, “στον Φεβρουάριο της ετοιμότητας”, τον Απρίλιο των δικαστηρίων μέχρι και τον Μάιο, που έγινε “κόκκινη γραμμή ο Ιούνιος” και στη συνέχεια στη νέα παράταση για τον Ιούλιο… Προτείνουμε να δοθεί και νέα παράταση. Μέχρι τις 15 Αυγούστου… Και πού ξέρεις, η Παναγιά μπορεί να κάνει το θαύμα της!

Κι όμως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο σύλλογος βρίσκεται ακόμη περισσότερο σε καθεστώς αβεβαιότητας, που το ενισχύουν η απογύμνωση του αγωνιστικού ρόστερ και η χειροπιαστή απουσία χορηγιών και νέων συμφωνιών.

1. Με μόλις μια μεταγραφή (Μίλτος Λιόνης από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς) και τέσσερις ανανεώσεις (Ψυχογιός, Σουνάς, Γιαννίτσης, Σταυρόπουλος), το ρόστερ του Άρη μοιάζει με… κρανίου τόπο, μια και αποχώρησαν 19 παίκτες το τελευταίο τρίμηνο!

2. Μπορεί η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να ανακοίνωσε συμφωνίες με τεχνικό τιμ, εμπορικό τμήμα, αλλά και νέα φανέλα (χθες προστέθηκε και συνεργασία με κέντρο φυσιοθεραπείας), το ζητούμενο όμως είναι ένα: ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα φορέσουν τις νέες φανέλες; Θα υπάρξει ανταγωνιστική ομάδα που θα μπορεί να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία ή θα είναι μια ακόμη μάχη με την φθορά και τη διάλυση;

3. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό ο Άρης σε σχέση με την περσινή ομάδα μετράει την αποχώρηση 19 παικτών, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτούς οι Κύργιας και Μανιάς που ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν, αλλά και ο Διούδης στον οποίο έχει μπει πωλητήριο. Μπορεί αρκετοί από αυτούς που αποχώρησαν να μην ήταν ΟΙ παίκτες και να έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγωνιστική της πτώση, αλλά η παράλληλη απουσία μεταγραφών ενισχύει την αγωνία και τον προβληματισμό του κόσμου.

4. Οι συμφωνίες για χορηγούς παραμένουν στη θεωρία, επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό, χρήματα δεν έχουν μπει, παρά μόνο ευσεβείς πόθοι για μεγαλύτερο τηλεοπτικό, την ίδια ώρα που χάνεται ένας μεταγραφικός στόχος (όποιος κι αν είναι αυτός) για 10.000 ευρώ… Με υποσχέσεις πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει μια διοίκηση;

5. Παράλληλα, η έλλειψη ζεστών χρημάτων στην παρούσα φάση διογκώνει το τεράστιο πρόβλημα των διακανονισμών με τους πρώην παίκτες και απειλεί να βάλει ταφόπλακα, εφόσον “ζωντανέψει” στην πράξη το θέμα της επιβολής ποινών. Κι ας μην ξεχνάμε και το καυτό θέμα της φορολογικής ενημερότητας που σπρώχνει τον Άρη ακόμη πιο κοντά στον γκρεμό και το κατά πόσο θα μπορεί να βγάλει δελτία η ομάδα. Ποιος εγγυάται ότι θα μπουν πολλά και ζεστά χρήματα για τους διακανονισμούς όταν π.χ. χάνεται ο Καλί για μια χούφτα ευρώ ή γίνεται… έρανος για να περάσει η καθημερινότητα;

6. Η θετική παρουσία του Κούη δεν μπορεί από μόνη της ούτε να παίξει… μπάλα, ούτε να γεννήσει χρήματα. Η διοίκηση του Άρη προσπάθησε χθες να κάνει μια επικοινωνιακή «ένεση», καλώντας παλιές δόξες του συλλόγου για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Παρόντες εκτός του Ντίνου Κούη ήταν οι Αλέκος Αλεξιάδης, Γιάννης Βένος, Άγγελος Σπυρίδων, Γιώργος Ζήνδρος. Μορφές όλοι τους. Δήλωσαν θέληση να βοηθήσουν, αλλά φυσικά δεν μπορούν να βοηθήσουν μέσα στο γήπεδο και να… παίξουν!

7. Το τοπίο είναι σκοτεινό. Για πολλούς επέρχεται μαθηματικά πια το αδιέξοδο. Η χθεσινή ανακοίνωση του Super 3 Ευόσμου κατέγραψε δυναμικά την αγωνία του κόσμου. Θέλησε να ταρακουνήσει έστω και τώρα… “Συνέπεσε” χρονικά με τον σεισμό που ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη. Κι όπως εύστοχα ειπώθηκε σε κάποια στιγμή αυτοσαρκασμού: ταρακουνήθηκε κανείς, ξύπνησε κανείς ή τζάμπα έγινε ο σεισμός; 

Ο Άρης είναι στον γκρεμό! Τι… δεν καταλαβαίνουν;

To Top