H “μετοχή” του γηπέδου και η ειδική εκκαθάριση για την “επιβίωση” του Άρη

Σε μια πρόσφατη συζήτηση με έναν από τους παλιούς παράγοντες του Άρη, από τους πλέον «μπαρουτοκαπνισμένους», μας έκανε εντύπωση η (περισσότερο ρητορικού χαρακτήρα) ερώτησή του. «Τι έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ο σύλλογος πέρα από χρέη και διχόνοια»; Δεν είχε άδικο.

Ο… αιώνιος Άρης βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, γιατί έχασε τον πραγματικό του ρόλο: αντί να παράγει επιτυχίες και διακρίσεις, «γεννούσε» χρέη και εσωστρέφεια.

Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία, κυριολεκτικά στο σημείο μηδέν, αναζητεί τον δρόμο για την αναγέννηση, μέσα από τις στάχτες, (προσ)καλώντας επενδυτή, αναζητώντας επενδυτικά κεφάλαια. Πώς όμως μπορεί ο Άρης, οι παράγοντες του, να παρουσιάσουν ένα πρότζεκτ τέτοιο που να είναι ελκυστικό και να τραβήξει την προσοχή όλων από τα προβλήματα του και να τα στρέψει σε κάτι δημιουργικό;

Το «χαρτοφυλάκιο» του Άρη έχει κάποιες «μετοχές» που αξίζουν πραγματικά. Π.χ. η λαμπρή του ιστορία που κρατάει με αρκετά μεγάλη φωτεινότητα το brand name. Με άλλα λόγια η «μπογιά» του κρατάει ακόμη (ως πότε;). Αρκεί αυτό; Από μόνο του όχι.

Κι όταν μιλάμε για προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, χρειάζονται ουσιαστικά κίνητρα και όχι «εκθέσεις ιδεών». Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η πιο δυνατή «μετοχή» των «κίτρινων» είναι το γήπεδο του. Το Κλεάνθης Βικελίδης!

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε μεταξύ διοίκησης και παραγόντων, ένα από τα πιο ουσιαστικά πράγματα που ειπώθηκαν είχε να κάνει με νέο πρόγραμμα για την αξιοποίηση του γηπέδου Χαριλάου, μέσα από τα ΕΣΠΑ. Καιρός ήταν… Μπορεί να πρόκειται για ένα μεσο-μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά μπορεί να αποτελέσει την πόρτα που θα ανοίξει για να «περάσει» το θέμα του επενδυτή, σε συνδυασμό με την ειδική εκκαθάριση και το άρθρο 106ια!

Θέματα που μπορεί να μοιάζουν παράλληλα (επενδυτής-εκκαθάριση-γήπεδο), αλλά μπορούν να συνδυαστούν στην πράξη! Ο Άρης μπορεί να προσφέρει το δέλεαρ αυτό μέσα από το γήπεδο, να δώσει την ευκαιρία σε κάποιον να επενδύσει με χειροπιαστά οφέλη και να «εισπράξει» άμεσα «ζεστό χρήμα», αλλά και να «καθαρίσει» από τα χρέη μέσω του 106ια, το οποίο απαιτεί την παρουσία επενδυτή-επενδυτών.

Γι αυτό λοιπόν θεωρούμε ότι η «μετοχή» του γηπέδου μπορεί να παρουσιάσει τεράστια άνοδο και να αποφέρει κέρδη, αρκεί να υπάρχει μπίζνες πλαν και παράγοντες με όραμα και αποτελεσματικότητα. Κάπου εκεί ανάμεσα στις μηνύσεις και τα δικαστήρια, καλό είναι να το ψάξουν οι άνθρωποι του Άρη. Πριν μιλάμε για οριστική ταφόπλακα.

 

 

To Top