ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεκόρ συμμετοχών στον 5ο διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 21.500 δρομείς και βαδιστές όλων των ηλικιών θα “ξεχυθούν” το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον “Protergia 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο” και στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χιλιομέτρων.

Ολοι μιλάνε για στοίχημα αξίας, γνωρίζουν άραγε τι είναι αυτό; Το foxbet.gr σου επεξηγεί στον πλήρως επεξηγηματικό οδηγό του το τι ακριβώς σημαίνει ο όρος value bet, που χρησιμοποιείται, πότε ένα στοίχημα είναι value και άλλα πολλά.

Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ θα δοθεί στις 6:45 το απόγευμα με τη δύση του ηλίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή περίπου 4.000 αθλητών από πέντε ηπείρους.

Ο αγώνας δρόμου και δυναμικού βαδίσματος των 5 χλμ, στον οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 15.000 δρομείς, θα ξεκινήσει στις 9:15 το βράδυ μπροστά από το δημαρχείο και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ωστόσο το τελευταίο διήμερο πριν από τον ημιμαραθώνιο, η Οργανωτική Επιτροπή θα προχωρήσει στη διάθεση άλλων 1.500 θέσεων για τη μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση.

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – Helexpo συνέντευξη Τύπου, με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Βούλα Πατουλίδου, να δίνει ραντεβού με όλους τους δρομείς στις 8 του Οκτώβρη “σ’ έναν θεσμό που ολοένα και μεγαλώνει. Ξεκινήσαμε πριν από πέντε χρόνια, δεν ήταν εύκολο, όμως κάθε χρονιά η διοργάνωση γίνεται καλύτερη. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να ενισχύσουμε τα ιδρύματα, ενώ οι εθελοντές δίνουν άλλο νόημα”.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, στάθηκε στην καλή συνεργασία του Κεντρικού Δήμου με τους διοργανωτές του ημιμαραθωνίου. “Θα είναι μια λαμπρή γιορτή στο κέντρο της πόλης. Είμαστε στο πλευρό αυτής της διοργάνωσης με στόχο τη μεγέθυνση της”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπαρμουνάκης και εξήρε τη δουλειά που κάνουν οι εργαζόμενοι στις διευθύνσεις Αθλητισμού, Καθαριότητας και Πρασίνου, ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά την ημέρα του αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζίκας, υπογράμμισε πως “στηρίζουμε δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και αθλητισμού και είμαστε δίπλα τους. Ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος είναι τα προεόρτια για τον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος και για τη 2η Sport Expo που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου στη ΔΕΘ”.

“Δεν είναι μόνο ένα αθλητικό γεγονός καθώς υπάρχει και η κοινωνική προσφορά και ενισχύονται πάνω από 50 σωματεία. Περισσότερα από 30.000 ευρώ θα επιστρέψουν πίσω σε αυτά τα σωματεία” είπε ο γενικός γραμματέας του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου (ΜΕΑΣ) “Τρίτων”, Γιάννης Ποδιώτης, ενώ ο διευθυντής του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, Δρόσος Χριστόπουλος, αφού ανέλυσε τις διαδρομές που θα κάνουν οι συμμετέχοντες πρόσθεσε πως “ότι είναι καλό πηγαίνει μπροστά, αλλιώς φθίνει. Εμείς έχουμε την αγάπη του κόσμου”.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν η μπλούζα και το μετάλλιο των αγώνων, ενώ προβλήθηκαν σε γιγαντοθόνη μηνύματα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του Αμερικανού καλαθοσφαιριστή του Αρη, Μάικλ Τζένκινς και του τηλεπαρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη, που καλούν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να λάβει μέρος στην αθλητική διοργάνωση του ημιμαραθωνίου.

O “Protergia 5ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης” διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων.

Πηγή: novasports.gr

To Top