ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Αυτό ήταν το… πραγματικό (πρώτο) “ταμείο” του Κωστένογλου από τη μέρα που ανέλαβε τον Άρη!

Δύο μέρες πριν τον χθεσινό αγώνα με τον Κισσαμικό, ο Νίκος Κωστένογλου είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, όπου προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό της μέχρι στιγμής θητείας του στον Άρη.

Επί της ουσίας, όμως, “ξεκάθαρες” κουβέντες ειπώθηκαν χθες, μετά τη λήξη του αγώνα, όπου ακόμα υπήρχε η ένταση της αναμέτρησης στην ατμόσφαιρα…

Ο προπονητής του Άρη πήρε θέση για ορισμένα ζητήματα, για τα οποία μόνο υπό τέτοιες συνθήκες, με τους σφυγμούς υψηλούς θα έμπαινε στη διαδικασία να συζητήσει.

Αναλυτικά…

α) Έκανε αναφορά σε αντικειμενικές δυσκολίες που συνάντησε, από τη μέρα που ήρθε στον Αρη, αναφερόμενος χωρίς να το πει ευθέως αρχικά στη γενικότερη αγωνιστική κατάσταση των παικτών: «Θα πρέπει να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες, παραμερίζοντας τον παράγοντα άγχος. Υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπεράσουμε. Δεν έχω μαγικό ραβδάκι. Αν ο Άρης είχε από το πρώτο λεπτό αυτή την εικόνα, θα είχα την απόλυτη ευθύνη. Θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας στο δεύτερο ημίχρονο γιατί θα έχουμε πολλά προβλήματα».

β) Παρατήρησε βελτίωση, τη στιγμή που δεν περίμενε ούτε και ο ίδιος ο Άρης να έχει μία τόσο καλή εικόνα για 45 λεπτά: «Ξαναείδατε τον Άρη του πρώτου ημιχρόνου στα προηγούμενα παιχνίδια; Το πολύ να βρούμε ένα παιχνίδι. Κάτι έχει αλλάξει. Ήδη τη δεύτερη εβδομάδα, μια τραγική εικόνα του Άρη έλαβε το χειροκρότημα του κόσμου. Εγώ δεν περίμενα ότι θα παίζαμε έτσι στα πρώτα 45 λεπτά. Περίμενα να παίξουμε 30″.

γ) Πιέστηκε και άφησε “αιχμές” για την φυσική κατάσταση των παικτών: “Δεν ήθελα να μιλήσω, αλλά με προκαλείται. Γιατί αναφέρεται τον κύριο Καρύδα και δεν λέτε άλλο όνομα που ήταν εδώ, εδώ και οκτώ μήνες; Αν συζητήσουμε με προπονητές ή με γυμναστές θα μας δώσουν συγχαρητήρια για το πρώτο 45πτο. Η ομάδα ξεκινάει από καλή και γίνεται τραγική. Εγώ δεν μπορώ να μην δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν μπορούσαν από ένα σημείο κι έπειτα. Οι επιβαρύνσεις είναι τόσο ζυγισμένες… Γι’ αυτό ήταν τόσο υποτονική η προπόνησή μας την Παρασκευή ώστε να έχουμε αυτό το 45πτο. Μακάρι να έχουμε αυτό το 45πτο και στην Καλλονή. Μην μου λέτε για τον κύριο Καρύδα. Εσείς περιμένετε μέσα σε δέκα ημέρες να αλλάξουμε εικόνα;».

δ) Απόλυτα ρεαλιστής για το πότε θα αλλάξει εικόνα ο Άρης: “Και θα τον ξαναδείτε τον Άρη έτσι, απλά θα παίρνουμε τη νίκη. Όταν μια ομάδα έχει πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, μην πιστέψετε ότι θα συνεχίσει έτσι. Ο Κισσαμικός δεν έπαιξε με τους ίδιους παίκτες σε σχέση με τον αγώνα με τη Λαμία αλλά δεν θέλω να μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ άσχημη η εικόνα μας. Θα συνεχιστούν. Από την ερχόμενη εβδομάδα η ομάδα θα παίζει δύο αγώνες την εβδομάδα. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Θα επαναληφθούν αντίστοιχες καταστάσεις. Στόχος είναι να κερδίζουμε, έστω μέσα από αυτή τη διαδικασία. Αν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω μέσα σε τρεις εβδομάδες να παίζει ο Άρης σε φουλ ένταση 90 λεπτά, θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο. Περίμενα ότι θα είχαμε πτώση, αλλά όχι σε αυτό το σημείο».

To Top