ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα: Ο κυκλώνας «Ζήνων» χτυπά την δυτική Ελλάδα

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας συνεχίστηκε και σήμερα από άκρη σε άκρη της Ελλάδας ενώ τα φαινόμενα δεν έχουν ακόμη κοπάσει. Ο κυκλώνας «Ζήνων» χτυπά ήδη το Ιόνιο και κινείται νοτιοδυτικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr το βαρομετρικό χαμηλό «Ζήνων» που έχει τροπικά χαρακτηριστικά, δηλαδή απουσία μετωπικών επιφανειών, θερμό πυρήνα, ορατό «μάτι» στο κέντρο και θυελλώδεις ανέμους στην περιφέρειά του, δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Βόρειο Ιόνιο.

Σήμερα, Παρασκευή, θα παραμείνει στην περιοχή γέννησής του και αύριο Σάββατο περιμένουμε να κινηθεί προς τη ΝΔ Ελλάδα επηρεάζοντας μόνο τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές με ισχυρούς ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Βαρομετρικά χαμηλά αυτού του είδους παρατηρούμε 1 ή 2 φορές τον χρόνο, με τον τελευταίο στη χώρα μας πέρυσι 31 Οκτωβρίου 2016 στην ίδια περιοχή.

Χείμαρροι οι δρόμοι στο Κερατσίνι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Σήμερα το πρωί έντονα φαινόμενα σημειώθηκαν ξανά στην Αττική με αποτέλεσμα να παρασυρθούν ακόμη και αυτοκίνητα στο Κερατσίνι, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για συνέχιση των καταιγίδων και σήμερα.

Χαλάζι στο κέντρο, παρασύρθηκαν ΙΧ στο Κερατσίνι, πλημμύρισαν σπίτια σε Κερατσίνι, Πέραμα, Σαλαμίνα, διακόπηκε η κυκλοφορία για αρκετή ώρα σε κεντρικούς δρόμους. Μάλιστα, διακόπηκαν και τα δρομολόγια  των πλοίων που μεταφέρουν μόνο επιβάτες στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Τα σοβαρότερα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργήθηκαν στο Κερατσίνι, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, όπου και παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα. Όπως αναφέρει το keratsinivoice.blogspot.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφίες, έχουν παρασυρθεί οχήματα στο ύψος του Σκλαβενίτη.

Σε επιφυλακή όλες υπηρεσίες του Πειραιά

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Πειραιά για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά  και οι υπηρεσίες του δήμου Πειραιά. Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 15510, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν με τον δήμο για τυχόν προβλήματα.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Η περιφερειακή ενότητα Πειραιά έχει απαγορεύσει τη στάθμευση στις οδούς Βαλαωρίτου και Χαλκίδος, στους Αγίους Αναργύρους στην Παλαιά Κοκκινιά, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής του Πειραιά, ακόμα και εάν δεν εφημερεύουν, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επείγοντα περιστατικά.

Εκκληση σε πολίτες να φύγουν από τα υπόγεια

Επίσης, καλούνται όσοι διαμένουν σε υπόγειες κατοικίες να μετακινηθούν από τα σπίτια τους σε συνεννόηση με τον δήμο της περιοχής τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καλεί επίσης του κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων.

Για άτομα με ειδικές ανάγκες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν την Παρασκευή, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά έχει διαθέσιμο όχημα με οδηγό για την παροχή βοήθειας. Όσοι επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 213.2073503/504.

Καταρρακτώδης βροχή στο κέντρο της Αθήνας 

Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο. Λίγο μετά τις 11:30 άνοιξαν οι ουρανοί στην οδό Πατησίων.

Σάρωσε και την Κ. Μακεδονία η κακοκαιρία

Μικρή ύφεση της κακοκαιρίας σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στην κεντρική Μακεδονία, ωστόσο οι καταρρακτώδεις βροχές προκαλούν ακόμη προβλήματα.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, για πτώσεις δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε περιοχές της Βέροιας και της Κατερίνης. Επιπλέον, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος του Βαρικού, η κίνηση των οχημάτων εξακολουθεί να διεξάγεται από την αριστερή λωρίδα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, καθώς λιμνάζοντα νερά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σκεπάζουν τμήμα του οδοστρώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε μέρος του επαρχιακού δικτύου της Κατερίνης προς τα χωριά Βροντού, Καρίτσα, Άγιο Σπυρίδωνα και Κονταριώτισσα.

Εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, μεταφορά ατόμων και απομάκρυνση αντικειμένων

  • Η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) Κατερίνης έχει μέχρι στιγμής δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Άμεσα συγκροτήθηκαν 10 συνεργεία με 25 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.
  • Η Π.Υ. Θεσσαλονίκης δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Βέροιας έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
  • Η Πυροσβεστική Γιαννιτσών δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα. Η δε Πυροσβεστική Αλεξάνδρειας δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
  • Η Π.Υ. Λιτόχωρου δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.
  • Η Π.Υ. Νάουσας δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.
  • Η Π.Υ. Έδεσσας δέχθηκε 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με πέντε οχήματα.

Θρίλερ με αγνοούμενο στη Χαλκιδική

Οπως μετέδωσε ο Alpha σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για άντρα στην περιοχή της Ποτίδαιας, που πάλευε με το κανό του στη θάλασσα. Αυτόπτες μάρτυρες ειδοποίησαν γρήγορα τις αρχές λέγοντας ότι ο εν λόγω άνδρας χάθηκε σε κάποια στιγμή εντελώς από το οπτικό τους πεδίο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό, έχει κινητοποιηθεί ένα ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα σκάφος του Λιμενικού.

Προβλήματα και στη Λάρισα

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζουν οι περιοχές στα παράλια του νομού Λάρισας, συγκεκριμένα στο Στόμιο, όπου παρουσιάστηκαν σήμερα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λάρισας, Χρήστος Καραμπούζης, μεγάλες ποσότητες νερού κατέβηκαν από το βουνό στον παραλιακό δρόμο, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή του Στομίου. Ο κ. Καραμπούζης υποστήριξε, επίσης, πως υπάρχει αίτημα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ώστε να τεθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλες οι παραλιακές περιοχές του Δήμου Αγιάς, σημειώνοντας πως γίνονται προσπάθειες από τις υπηρεσίες για την αποκατάσταση.

Από την πλευρά του, και ο αντιδήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Λέτσιος, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως πλημμύρισαν χείμαρροι στο Στόμιο-Ομόλιο, ενώ υπήρξαν κατολισθήσεις στην περιοχή της Σκήτης. Επίσης, υπερχειλίσεις ρεμάτων εντοπίζονται στο Κόκκινο Νερό, αλλά και σε άλλα σημεία του παραλιακού δρόμου.

Σημειώνεται, πως λόγω του έντονου πλημμυρικού φαινομένου στην περιοχή του Στομίου Λάρισας μία γυναίκα εγκλωβίστηκε σε ποιμνιοστάσιο, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά της σε άλλο σημείο.

Ξεριζώθηκαν δέντρα σε μεγάλη πλατεία της Λάρισας

Στο μεταξύ λόγω σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση και στην πλατεία Νεάπολης της Λάρισας όπου τρία δέντρα σχεδόν ξεριζώθηκα και έπεσαν πάνω σε σιδερένιες κατασκευές καταστημάτων καφέ και εστίασης.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν συνεργεία του δήμου Λαρισαίων με γερανό με στόχο να απομακρύνουν τα δένδρα, πριν αυτά γίνουν περισσότερο επικίνδυνα.

Αίτημα Δήμου Σκύδρας για την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στο μεταξύ, αίτημα στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την έκδοση απόφασης κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Σκύδρας, δηλαδή για τη Δ.Ε. Μενηίδας και για τη Δ.Ε. Σκύδρας, απέστειλε η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, «ενόψει της αντιμετώπισης των καταστροφικών αποτελεσμάτων που έχουν επιφέρει τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκειμένου να υπάρξει πρόληψη και προετοιμασία σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» όπως αναφέρει. Αναλυτικότερα, το αίτημα αφορά αντίστοιχα τις Κοινότητες Κρανιάς με τον οικισμό Λιθαριάς, του Ανύδρου, του Μανδάλου, της Καλής, του Προφήτη Ηλία, της Καλλίπολης με τον οικισμό Σανδαλίου Μενηίδας και του Μαυροβουνίου, του Λιποχωρίου, των Καλυβίων, της Σκύδρας, των Σεβαστειανών, του Ριζού, του Αρσενίου, της Πετριάς με τον οικισμό Πλευρώματος της Σκύδρας.

Στο αίτημα αναφέρεται ότι έχουν υπερχειλίσει: η Τάφρος 66, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμύρας στο Λιποχώρι κι Αρσένι, ο ποταμός Εδεσσαίος με αποτέλεσμα την πλημμύρα στα Σεβαστειανά, Μαυροβούνι, Σκύδρα, ο ποταμός Αλμωπαίος με αποτέλεσμα την πλημμύρα στον Προφήτη Ηλία και στην Καλή και το ρέμα της Βαλιβίτσας που πλημμύρισε περιοχές της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας. Το ρέμα Δροσερού μαζί με άλλα ρέματα με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμύρας στο Άνυδρο, Μάνδαλο, Καλλίπολη (Σανδάλι), ρέματα στις περιοχές Κρανιάς με τον οικισμό Λιθαριάς και ρέματα στις περιοχές Καλυβίων, Ριζού, Πετριάς με τον οικισμό Πλευρώματος με ανάλογες επιπτώσεις.

Νωρίτερα, η Δήμαρχος Σκύδρας είχε αποστείλει έγγραφο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζητώντας την άμεση αποστολή συνεργείων, (προσωπικού – μηχανημάτων), προκειμένου να συνδράμουν τις υπηρεσίες του Δήμου που εργάζονται εντατικά καθώς ο Δήμος Σκύδρας πασχίζει, κάθε φορά, ν ΄αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τις δικές του δυνάμεις, ενώ δέχεται όλα τα νερά των ορεινών και πεδινών περιοχών της Έδεσσας και της Αλμωπίας.

Εντατικές εργασίες στην Πιερία ενόψει της νέας επιδείνωσης

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κλιμάκια της Πυροσβεστικής έκαναν διαρκής επιχειρήσεις άντλησης υδάτων σε επτά περιπτώσεις στην περιοχή της Παραλίας στην Κατερίνη. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη, η περιοχή της Παραλίας Κατερίνης δεχόταν και τη νύχτα νερά λάσπες και φερτά υλικά από τους χειμάρρους που κατέβαιναν από τα βουνά. Υπάλληλοι και μηχανήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δουλεύουν εντατικά σε περιοχές και σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα. «Το πρόβλημα εστιάστηκε στην Πιερία όπου εκτάσεις πλημμύρισαν από τους χειμάρρους. Η μικρή ύφεση δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε γιατί η ΕΜΥ έχει προβλέψει νέα επιδείνωση. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται και διανοίγουν ρέματα προκειμένου αυτά να μην υπερχειλίσουν».

Οι καταρρακτώδεις βροχές στην Πιερία είχαν ως αποτέλεσμα να καλυφθεί από τόνους νερού και λάσπης ο πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος του Δίου.

Συγκεκριμένα, τόσο ο Ναός της Ίσιδας όσο και ο Ναός του Υψίστου Διός κυριολεκτικά βρίσκονται κάτω από τα νερά.

Φερτά υλικά έχουν καλύψει ακόμα και τις σκάλες στις οποίες ανέβαιναν οι τουρίστες για να απολαύσουν το μνημείο, αλλά και τη γέφυρα που υπάρχει για να περιηγούνται ανάμεσα στα αρχαία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Έλενα Παπασταύρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας είπε ότι εκτιμά πως δεν θα είναι μόνιμη η ζημιά και ότι τα αρχαία μπορούν να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση.

Όπως συμπλήρωσε όμως, οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν μήνες. «Αν πέσουν πολλά συνεργεία εδώ και δουλέψει πολύς κόσμος, μέχρι το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε όλες τις ζημιές», είπε χαρακτηριστικά.

Το Δίον είναι ένας από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο κυκλώνας Ζήνωνας

Το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, που έχει το όνομα Ζήνωνας.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Βελτίωση από το Σάββατο 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνη Λάλο η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. «Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».

Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος,τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στη Μακεδονία κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: στα βόρεια από ανατολικές και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, τη δυτική και τη νότια Κρήτη. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Ανεμοι: ανατολικοί 4 με 6 και στα θαλασσιά τμήματα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στο Θερμαϊκό βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 18-11-2017

Καιρός: στα βορειοδυτικά νεφώσεις με παροδικές βροχές και γρήγορη Βελτίωση. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα Φαινόμενα τα όποια θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρά Μέχρι τη νύχτα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και όλα τα Ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: iefimerida.gr

To Top