ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φοιρός, Παντζιαράς και Βοσνιάδης… συμφωνούν: “Άλμα… ανόδου το διπλό στα Τρίκαλα”

 

Η κομβικής σημασίας αυριανή αναμέτρηση του Άρη στα Τρίκαλα δικαιολογημένα θα είναι αυτή που θα «μαγνητίσει» τα βλέμματα όλων στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς αντίπαλες τίθενται δύο ομάδες, που αν και προέρχονται από νικηφόρα σερί στο πρωτάθλημα, οι στόχοι τους απέχουν παρασάγγας.

Η «Arena Press», με αφορμή την κρισιμότητα του αγώνα για τον Άρη, συνέλλεξε τις απόψεις τριών προπονητών, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Γιώργος Φοιρός, Ανδρέας Παντζιαράς και Αλέκος Βοσνιάδης ανέλυσαν τις δύο ομάδες και εστίασαν στις λεπτομέρειες που θα κρίνουν την τελική έκβαση του σημαντικότερου αγώνα της 23ης αγωνιστικής.

Κοινή παραδοχή και των τριών κόουτς, το γεγονός πως με ενδεχόμενη νίκη το σύνολο του Νίκου Κωστένογλου, θα πραγματοποιήσει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την άνοδό του στην πρώτη κατηγορία, καθώς θα περάσει από την έδρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας της κατηγορίας, με βάση την βαθμολογική της συγκομιδή, αλλά και την αγωνιστική της εικόνα το τελευταίο διάστημα.

«ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΝΟ Η ΝΙΚΗ»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και άλλοτε προπονητής του Άρη, Γιώργος Φοιρός, εστίασε στην αποτελεσματικότητα των «κιτρινόμαυρων» το τελευταίο διάστημα: «Πετυχαίνουμε τα Τρίκαλα στη χειρότερη στιγμή για εμάς, διότι βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο της απόδοσής τους για φέτος. Έχουν πολύ καλή ψυχολογία, καλή φόρμα, κάτι που αποδεικνύει και το σερί των έξι νικών. Θεωρώ πως και αυτό το ματς είναι στο χέρι του Άρη, που δεν πρέπει να αγωνιστεί για την ισοπαλία, αλλά να χτυπήσει στα ίσια το ματς για τη νίκη. Μπορεί να παίρνουμε τα αποτελέσματα, αλλά ακόμα δεν έχουμε πατήσει γερά στα πόδια μας. Έχουμε, όμως, όλα τα εφόδια για να το κάνουμε σύντομα, καθώς σε καμία των περιπτώσεων η εικόνα της ομάδας δεν είναι ανάλογη της ποιότητας των παικτών. Θα είναι εξαιρετικό δύσκολο, αλλά αν επιτευχθεί η νίκη τότε θα είμαστε πολύ κοντά στην άνοδο».

«ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ»

Η βαθμολογική ανάγκη του Άρη να φύγει με το θετικό αποτέλεσμα από τα Τρίκαλα, είναι αυτή που δίνει στους «κιτρινόμαυρους», το προβάδισμα, σύμφωνα με τον Ανδρέα Παντζιαρά: «Τον τελευταίο μήνα τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους. Από τη στιγμή που ο Άρης βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την άνοδο, έχει το αβαντάζ έναντι των Τρικάλων. Σίγουρα οι Θεσσαλοί βρίσκονται στο πικ της απόδοσής τους, αλλά ο Άρης είναι που ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα. Αν περάσει νικηφόρα από τα Τρίκαλα θα κάνει το μεγάλο άλμα για την άνοδο. Ήδη οι παίκτες του δείχνουν το τελευταίο διάστημα να καταθέτουν στον αγωνιστικό χώρο την ψυχή τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί τα Τρίκαλα βάση αποτελεσμάτων να δείχνουν πιο φορμαρισμένα, αλλά και το σερί του Άρη είναι πολύ καλό και δείχνει την βελτίωση που υφίσταται το τελευταίο διάστημα».

«ΑΜΦΙΡΡΟΠΟ ΜΑΤΣ»

Η έλλειψη άγχους από την πλευρά των Τρικάλων, αποτελεί σύμφωνα με τον πρώην τεχνικό της θεσσαλικής ομάδας, Αλέκο Βοσνιάδη, το ισχνό πλεονέκτημα των γηπεδούχων, έναντι του Άρη: «Τα Τρίκαλα είναι μία πολύ καλή ομάδα, στην οποία έγιναν πολλά λάθη στο παρελθόν και γι αυτό τον λόγο δεν βρίσκεται μεταξύ των συνδιεκδικητών της ανόδου. Μπορεί να έχει ένα σερί έξι νικών, αλλά η απόσταση είναι μεγάλη για να την καλύψει τώρα. Σε αυτό βοηθάει το γεγονός πως παίζει ελεύθερα, χωρίς άγχος κάτι που την διευκολύνει ως προς τα αποτελέσματα. Ο Άρης είναι σε μία διαδικασία που πρέπει να καλύψει μία απόσταση τριών βαθμών. Αν και κερδίζει τα ματς οριακά, εκτός από αυτό με την Ελευσίνα, έχει τις δυνατότητες χωρίς λάθη, μέχρι το τέλος και με αποτέλεσμα θετικό την Κυριακή να εξασφαλίσει την άνοδο»

To Top