ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεγνωσμένος ο Βολικάκης…

Ο Χρήστος Βολικάκης κρούει για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην χρειαστεί να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση λόγω της μηδενικής στήριξης που έχει από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Σε διάστημα ενός χρόνου έχει καταβάλει 65.000 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων του και μόλις τους τελευταίους μήνες έχει μία μικρή βοήθεια από τους χορηγούς του.

Δυστυχώς, οι τελευταίοι δεν είναι σε θέση να αναλάβουν πλήρως τα έξοδα συμμετοχή του στις διεθνείς διοργανώσεις, με αποτέλεσμα, τα χρήματα που του διέθεσαν πρόσφατα να έχουν κάνει φτερά λόγω του υψηλού κόστους των μετακινήσεων…

Η ομοσπονδία η οποία τον τελευταίο 1,5 χρόνο παρέχει μηδενική οικονομική βοήθεια, αλλά τουλάχιστον διέθετε το αυτοκίνητο της για τις μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο, πρόκειται να καταθέσει τις πινακίδες του βαν, με την βοήθεια πια να μηδενίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Ένας ακόμη πονοκέφαλος για τον Βολικάκη είναι η απόφαση του ΟΑΚΑ να υποχρεώνει τους αθλητές να χρησιμοποιούν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις συνοδεία προπονητή.

Προφανώς η απόφαση του ΟΑΚΑ είναι σωστή, αλλά από την άλλη ο Βολικάκης αποκλείεται από το ΟΑΚΑ με δεδομένο ότι δεν είναι σε θέση να καλύψει τα δικά του έξοδα όχι να προσλάβει και προπονητή.

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων που μαστίζουν την Ε.Ο.Π

Φτάσαμε στο έσχατο σημείο να ικετεύουμε για την ποδηλατική μας επιβίωση.

Λιγόστεψαν οι πιθανότητες για τη συμμετοχή στα επόμενα παγκόσμια κύπελλα που οδηγούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση στην Ολυμπιάδα.

Η μέχρι τώρα πρωτιά που αποκτήθηκε με θυσίες στους αγώνες που προηγήθηκαν μάλλον θα χαθεί.

Το όνειρο ίσως να μείνει όνειρο και δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να γίνει και με ποιο τρόπο να συγκινήσουμε τους υπεύθυνους για να αλλάξουν την ρότα  του καραβιού.

Περιττό να πω ότι η νέα ποδηλατική φουρνιά αφανίζεται μπροστά στο αδιέξοδο που προκάλεσε η παγερή και αδιάφορη αντιμετώπιση των υπευθύνων.

Όλες οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό πάρα τις συναντήσεις που είχαμε κατά καιρούς με τους αρμόδιους και τις υποσχέσεις που πήραμε αλλά δεν υλοποιήθηκαν.

Δεν ξέρω, δεν θυμάμαι να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο από καταβολής ομοσπονδιών σαν αυτό που περνάμε τον τελευταίο χρόνο στην Ε.Ο.Π

Δεν μπορεί να το χωνέψει ο νους μου ότι πρέπει να στερηθούμε τα πάντα για να πετύχουμε στόχους που αυτή την στιγμή με αυτές τις συνθήκες φαντάζουν άπιαστοι.

Προσεύχομαι μόνο να έχει ο Θεός γέρους τους ανθρώπους που με στηρίζουν #euroinsgr – #stoiximan γιατί διαφορετικά η καριέρα θα λήξει πρόωρα.

Αναγκάζομαι για μια ακόμα και ίσως να είναι η τελευταία να εκφραστώ με απελπισία και εύχομαι να μην γίνουν και τα λόγια μου, λόγια που θα τα πάρει ο άνεμος.
Οι αθλητές δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν άλλο βάρος φτάνει πια σταματήστε επιτέλους αυτή την τιμωρία».

Πηγή: gazzetta.gr

To Top