ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την… κεφαλιά του Χαριστέα, στον θρυλικό αγώνα «24 Ωρες του Λε Μαν»

Ήταν Ιούνιος του 2004 όταν ο Φαμπιέν Μπαρτέζ μάζευε τη μπάλα από τα δίχτυα του μετά το γκολ που είχε πετύχει ο Άγγελος Χαριστέας και έστελνε την Εθνική μας ομάδα στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

13 χρόνια αργότερα ο Γάλλος πορτιέρο έχει κρεμάσει τα γάντια του κλείνοντας μια λαμπρή καριέρα σε Τουλούζ, Μαρσέιγ, Μονακό και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχοντας στη συλλογή του ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998, ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2000 και ένα Champions League το 1993 με τη Μαρσέιγ.

45χρονος πια πρώην τερματοφύλακας ναι μεν απομακρύνθηκε από τους αγωνιστικούς χώρους αλλά συνεχίζει να πατάει το γκάζι στις πίστες μηχανοκίνητων αθλημάτων.

Ο Μπαρτέζ αφού κρέμασε τα γάντια του, ένα χρόνο αργότερα, το 2008, έκανε το ντεμπούτο του ως οδηγός αγώνων στο Κύπελλο Porsche Carrera Cup και το 2013 κατέκτησε το γαλλικό πρωτάθλημα GT.

Σήμερα (17/6) αναμένεται να πάρει μέρος για τρίτη φορά στο μαραθώνιο αγώνα «24 ώρες του Λε Μαν» με την ομάδα του Ολιβιέ Πανί, πρώην οδηγού της Formula 1, στο πλήρωμα μιας Ligier – Gibson 600 ίππων, που η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ την ώρα.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Auto Bild υποστήριξε:

«Είχα πάντα πάθος με τα αυτοκίνητα. Είναι φανταστικό να νιώθεις τόση δύναμη κάτω από το σώμα σου».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο τονίζοντας ότι τον έχει βοηθήσει πολύ στα μηχανοκίνητα αθλήματα.

«Γνωρίζω ότι παίρνω τα πάντα από τον εαυτό μου και αυτό είναι το ζητούμενο. Επίσης, προπονούμαι σκληρά και κολυμπώ πολύ».

To Top