ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η κορωνίδα της ποδοσφαιρικής διαμάχης!

Κυριακή και ματσάρες πάνε μαζί! Με ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη. Το “διαμάντι του στέμματος” δεν είναι άλλο από το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο και τη Σίτι του Γκουαρδιόλα. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ντέρμπι έχουμε και στην Ελλάδα και στην Ισπανία, αλλά και στην… Ολλανδία!

Έχεις δει όλα τις εξελίξεις στο Νόμιμο Στοίχημα στην Ελλάδα;

Αρχίζουμε, όχι με Ελλάδα, αλλά με Αγγλία. Όταν συναντιούνται δυο εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη, δυο εκ των κορυφαίων προπονητών της ιστορίας, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Η Γιουνάιτεντ του Ζοζέ Μουρίνιο υποδέχεται τη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα και το Μάντσεστερ χωρίζεται στα δυο. Δυο διαφορετικές σχολές ποδοσφαίρου στο ίδιο γήπεδο. Ο winner Μουρίνιο της τακτικής αφοσίωσης, του re-active παιχνιδιου, απέναντι στον θιασωτή του “Κροϊφικού” δόγματος, του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, του pro-active παιχνιδιού, Πεπ Γκουαρδιόλα. Το βράδυ της Κυριακής θα έχει έναν νικητή. Γιατί η Σίτι ακόμα και με ισοπαλία να φύγει από το “Ολντ Τράφορντ” θα είναι πολύ πιο κοντά στον τίτλο. Νωρίτερα, έχουμε ακόμα μια σπουδαία αναμέτρηση. Ακόμα ένα μεγάλο τοπικό ντέρμπι. Ίσως και μεγαλύτερο λόγω ιστορίας και αντιπαλότητας. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Έβερτον. Κι αν αυτή τη στιγμή, αγωνιστικά οι δυο ομάδες είναι “η μέρα με τη νύχτα”, δεν ισχύει το ίδιο για την αντιπαλότητα των δυο ομάδων εξωαγωνιστικά. Ταξική διαφορά χωρίζει τους οπαδούς των δυο. Οι “φτωχοί” λιμενεργάτες της Λίβερπουλ, απέναντι στους “αστούς εφοπλιστές” της Έβερτον. Νωρίς το μεσημέρι, η Άρσεναλ ταξιδεύει στο Σαουθάμπτον για να παίξει με τους “Άγιους”. Δύσκολο ματς για τους “κανονιέρηδες”.

Από την Αγγλία, μεταφερόμαστε στα πάτρια εδάφη. Στη Σουπερλιγκ. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30). Η ομάδα του Λουτσέσκου είναι επίδοξη πρωταθλήτρια, αλλά δεν έχει πείσει ούτε τον πιο αισιόδοξο οπαδό της. Ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων είναι ευκαιρία για τόνωση ηθικού. Νωρίς το μεσημέρι, ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον Αστέρα, ενώ λίγο αργότερα (17:15) έχουμε δυο ματς. Τα Ατρόμητος – Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται για δύσκολη έξοδο. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πάει στην έδρα της Βιγιαρεάλ (21:45). Από τις πλέον δύσκολες εξορμήσεις, για οποιαδήποτε Ισπανική ομάδα. Μια νίκη εκεί, ισοδυναμεί με καίριο βήμα τίτλου. Το μεσημέρι (13:00), η Σοσιεδάδ υποδέχεται τη Μάλαγα. Λίγο αργότερα, η Ατλέτικο Μαδρίτης που φαίνεται να έχει βρει τη φόρμα της, πάει στην έδρα της Μπέτις. Πεσμένη η Ρεάλ φέτος, αλλά παραμένει δυσκολοκατάβλητη. Τέλος, η Μπιλμπάου που έρχεται από ευρωπαϊκή επιτυχία (πρωτιά στον όμιλο του Γιουρόπα) παίζει στην έδρα της Λεβάντε.

Στην Ιταλία, έχουμε -όπως πάντα- το μεγαλύτερο πρόγραμμα της ημέρας. Έξι παιχνίδια. Η Νάπολι μετά την -εκ νέου- αποτυχία να κερδίσει τη Γιουβέντους, υποδέχεται τη Φιορεντίνα. Κανονικά θα μπορούσε να πανηγυρίζει, αλλά τώρα πρέπει να “μαζέψει τα κομμάτια της” και να κάνει το καθήκον της απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα. Νωρίτερα, η Ρόμα ταξιδεύει στη Βερόνα να παίξει με το Κίεβο. Δύσκολο ματς για τους επίδοξους πρωταθλητές. Η Μίλαν, αργά το βράδυ (21:45) υποδέχεται την Μπολόνια. Ισοπαλία με Μπενεβέντο, ήττα με Ριέκα για τον Γκατούζο που δεν έκανε αυτό που λέμε “καλό ποδαρικό” στον πάγκο των “ροσονέρι”. Ουντινέζε – Μπενεβέντο, Σπαλ – Βερόνα και Σασουόλο – Κροτόνε τα υπόλοιπα ματς της ημέρας.

Στη Γερμανία, έχουμε τρια παιχνίδια. Η απογοητευτική Κολωνία υποδέχεται τη Φράιμπουργκ. Η Χοφενχάιμ που είναι σε πολύ κρίσιμη περίοδο, με προβλήματα, με άσχημα αποτελέσματα και με όλους τους συλλόγους να έχουν περικυκλώσει το Γιούλιαν Νάγκελσμαν, πάει στην δύσκολη έδρα του Αννόβερο. Τέλος, η Αουγκσμπουργκ φιλοξενεί τη Χέρτα Βερολίνου.

Στη Γαλλία, το ματς που αναμφίβολα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα είναι το Μαρσέιγ – Σεντ Ετιέν. Οι Μασσαλοί είναι σε καλή κατάσταση έχοντας συμπληρώσει έξι παιχνίδια χωρίς ήττα. Ο Ρούντι Γκαρσία έχει βρει ρόλους στους ποδοσφαιριστές του και απολαμβάνει τα αποτελέσματα του. Η Σεντ Ετιέν από την άλλη, ψάχνεται μετά την απομάκρυνση του Γκαρσία. Κακό ποδόσφαιρο, κακά αποτελέσματα για τους “στεφανουά”. Ευκαιρία για επανεκκίνηση ή ακόμα μια “σφαλιάρα”; Το μεσημέρι, η εκπληκτική – επιθετικά – Λυών πάει στην έδρα της Αμιάν και λίγο αργότερα έχουμε το δυνατό ματς της Ναντ του Ρανιέρι με τη Νις των Μπαλοτέλι και Λούσιαν Φαβρ.

Κλείνουμε την περιήγηση μας, με ένα σπουδαιο ντέρμπι στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Άγιαξ υποδέχεται την Αϊντχόφεν. Πρωτοπόρος η PSV, με ψυχολογία στα ύψη. Αν ο “Αίαντας” δεν κερδίσει, τότε το πρωτάθλημα παίρνει για πρώτη φορά σοβαρή “στροφή” προς την ομάδα του Φιλίπ Κοκού.

To Top